TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 abi uydular neden dünya güneşi turlarken ivme neyin kazanıp c u later fagots lel diyerekten uzaya doğru açılmıyo? olay gravity mi? veya dünyanın etrafında bi orbit filan mı var yoksam? uyduyu koyduğun yerde kalıyo mu uydu? kıpırdamıyo mu hiç? dünya kendi ekseni etrafında dönerken uydu da dönüyo mu? 5 yaşındaymışım gibi pls. makale neyin linklemeyin abi, oralardan geliyom. KARA DELİKLER ÇOK DENSE. ANLADIM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 allahın varlığını kanıtladın şuan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 evet gravity yani uzaklığa göre uydu hızında denge oluyo işte ondan uzay boşluğuna açılmıyo veya dünyaya düşmüyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 simdi onlarin basta bi hizi var ve bu hiz degismiyo, orbite oturmasinin sebebi zatn bu hiz olmasa direk gunese cekilirdi. neyse iste, orbitte en hizli oldugu anda bile kacis hizina ulasamiyor ki orbitte kaliyor. daha detayli bilgi icin kerbal space program plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 sorunun cevabı ay neden dünyaya çakılmıyor ile aynı. kütle çekim kanunu ile merkez kaç kuvveti birbirini dengeliyor. ama kuvvet uygulamadan kendi kendine yörüngede olan uydu var mı bilmiyorum. uydular alçak yörüngede daha iyi haberleşme görüntü falan sağlayabildiğinden genelde kendi iticileriyle yörüngesini ayarlar. kullanım ömürleri bittiğinde yörüngeye kendiliğinden girip yanarak yok olur. kaynaklara göre alçak yörüngede dünyaya düşmemek için gereken hız 7.8 km/sn imiş. yükseklik arttıkça bu hız düşüyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 http://spaceplace.nasa.gov/how-orbits-work/en/ Şurda güzel açıklama var flash oyunlu falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Ben niye yörünge yerçekimi demiyoruz daha çok ona takıldım adamlar oturmuş mis gibi türkçe karşılık bulmuş zor da değil söylemesi kullanması falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 çünkü kaç tane türkle oturup konuşucan astronomi falan abi. ingilizcesine alış ki en azından yabancı biriyle konuşurken lan bunun ingilizcesi neydi demezsin hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 axedice said: http://spaceplace.nasa.gov/how-orbits-work/en/ Şurda güzel açıklama var flash oyunlu falan. muazzammış ya, bayaa açıkladı. bide o zaman uyduları koyduktan sonra itiyolar mı yörüngeye otursun diye? gerisi orbit-i ilahi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 gravitational wave diyemiyorsun ondan. yerçekimsel dalga ne lan. kavgada söylenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 TheRiverBelow said: abi uydular neden dünya güneşi turlarken ivme neyin kazanıp c u later fagots lel diyerekten uzaya doğru açılmıyo? olay gravity mi? veya dünyanın etrafında bi orbit filan mı var yoksam? uyduyu koyduğun yerde kalıyo mu uydu? kıpırdamıyo mu hiç? dünya kendi ekseni etrafında dönerken uydu da dönüyo mu? 5 yaşındaymışım gibi pls. makale neyin linklemeyin abi, oralardan geliyom. KARA DELİKLER ÇOK DENSE. ANLADIM. Gravitational pull kabaca kutle/uzakligin karesi oldugundan dunyanin uyduya uyguladigi kutle cekimi gunesin uyguladigindan cok daha kuvvetli, diger yandan kutlesi yuzunden gunesin dunyaya uyguladigi cekim gucu kat kat fazla. Haliyle uygular dunyanin yorungesinde kaliyo. Bu arada uyduyu bi yere attin orda sonsuza kadar donuyo diye bisey soz konusu degil, konumlarini korusunlar diye ufak tefek duzeltmeler yapiliyo yine bu uydu yorungelerinde. Haliyle surekli gozetim altindalar. Dunyanin kutlesinin zamani ve mekani belli bi derecede buktugu, bu sebeple uydularin yorungelerinden 2 metre kadar saptigini falan kesfetmislerdi hatta gecen senelerde. Haliyle TL; DR; Bi suru sey etkiliyo ama duzenli olarak yorungesel duzeltmeler yapiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Zamanı ve mekanı bükme kısmını anlamadım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 MrLevie said: gravitational wave diyemiyorsun ondan. yerçekimsel dalga ne lan. kavgada söylenmez. gayet yeterli bi garip olmayan bişeyi kavgada söylenmez niye diyosun hem kavgada niye söylenmiyor ya da gravitational wave kavgada söylenebilir mi!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Akhlaur said: Zamanı ve mekanı bükme kısmını anlamadım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xeph Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 OP kerbal space program oyna :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Interstellardaki olay yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 itki sistemleri var yörüngede tutunmak için bazen mi her zaman mı kullanıyorlar bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 bazen bazen, o yakit bitince zaten patates oluo uydular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Fistan said: uzayda 4. boyutta rulet gibi bişiy mi oluyo acaba peki? çekim olayı dünyanın büktüğü yerin eğimli olmasıyla alakalı filan mı ki? çok mu aşırı düz düşündüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 kütlesi kadar büküyor işte düzlemi abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 yer çekimi öyle bişiy mi acaba peki? gökteki bi cisim kütlesi kadar her yönden büktüğü için uzayı eğim filan mı oluşuyo içe doğru, hence gravity? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 einstein 101. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 TheRiverBelow said: yer çekimi öyle bişiy mi acaba peki? gökteki bi cisim kütlesi kadar her yönden büktüğü için uzayı eğim filan mı oluşuyo içe doğru, hence gravity? Sunlar cok basitce arayip bulabilecegin seyler. Ac bi yerlerden oku, okudugun sey kafani karistirirsa ya da surayi anlamadim dedigin bi yer olursa onu sor bence. Boyle oturdugun yerden su nasil bu nasil dersen ne senin sorularinin sonu gelir ne de dogru duzgun bi bilgi edinebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 yada garbajda bilimsel soruyu direk sormak yerine kişisele konu aç, ona daha çok tahamül ediliyor. şöyle birşey olsun ama; şube müdürümüzün kızıyla 1 aydır çıkıyoruz. henüz müdürün haberi yok. geçen babası iş seyahatine çıkınca beni eve çağırdı. kapıda üstüme atladığı gibi sevişmeye başladık. sevişirken gözüm perde arasından parlayan yıldıza takıldı, baktım hemen uyduymuş, dedim bu uydu neden dünyaya düşmüyor? kalkıp camda bi sigara yaktım, iyice inceledim. kız bu arada üstüne benim gömleğimi geçirip parmak ucunda yanıma geldi. "hayatım viski?" diyerek elime jack daniels'ı tutuşturdu. hakakten bu uydular nasıl duruyor uzayda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2016 küçükken hep ay'ın nedne düşmediğini merak ederdim (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar