Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boston Dynamics'in yeni robotu Atlas

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

gayet mantıklı bence, neden müşteri ya da çalışan o benzin kokusunu çeksin yani. tam robotluk böyle hayata hiçbirşey katmayıp sadece sağlıktan eksilten şeyler bence.

insanların "hayalim şu olmak" demediği meslekleri zaten zorunluluktan yapmıyor muyuz, bu robotize dünyada basic income işinin artık birinci gündem maddesi olarak konuşulması lazım "sebil üretim var artık kaynakları birbirimizi bombalamaya harcamalıyız"ın birinci gündem olması yerine. yemek topraktan çıkıyor, robot topluyor, bedava olmaması 5000 yıllık mal-mülk konseptini hala uygulamaya çalışmaktan ötürü. 3-5 kişi evlilik töreni için bütün venedik'i kapamadan da yaşayabilir.

"baştan sona bütün süreci robot çalışıyorsa neden bütün geliri bir kişide toplanmak zorunda" diye sorgulamak yerine "robotlar işimizi çalacak" diye robota saldırmak tam detroit become human kafası. 1850'lerden güncellemek lazım sosyal ekonomi yaklaşımını artık.

Mesaj tarihi:

benzin falan kalmayacak ya o yüzden. sen inersin ön kapıda nereye gittiysen, robot süpürge gibi gider yerleşir EV'in şarj noktasına görünmeyen bi yerde. bu işin geleceği bu bence, yok yani.

ama zaten bu kollar falan kolayca repurpose edilebiliyordur, burdan çeker başka bi yere monte edersin başka bi iş yapar. yine de bu örneği şundan verdim, bunun getirisi ne? sen bunun masrafını ne kadar sürede çıkartıcaksın orada adam çalıştırmak yerine. bunların hesaplarını görmek lazım.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

yani murrica'da kendini amorti eder rahat, duriru baby duriru kafasını bu vakte kadar bırakmadılarsa daha devam eder. teksas kızlar kampını şöyle 40-50 kere daha silip süpürür seller.

"tanrının işi mi yoksa fazla karbon mu salıyoruz?" 🤔

bttf2'de arabalar uçarken hala texaco vardı lol.

Sam tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

ben bazı işlerin tam olarak iş değil bir deneyim ya da zanaat olduğundan, robotlar ile olabileceğini imkan vermiyorum.

teknoloji ilerde neyi gösterir bilmiyorum, herkesin kafa yapısı, saç teli kalınlığı v.b. gibi unsurlar farklı, kafanda ben vardır oraya dikkatli kesmek gerekir robotun sensörü belki bu tarz şeylerde zorlanabilir. bu işin ruh kısmı robotlar ile olmayacağından zor abi ya.

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 02.05.2026 18:20 tarihinde dedi ki:

bu kadar geliri düşük olup otomasyon yapması zor bir iş

adamlar sac kesimi icin 1800tl aliyor istanbulda galiba. bu bir hata

ikinci hata ise https://www.walmart.com/ip/Scissor-Clipper-Over-Comb-Hair-Cutting-Tool-A-Haircut-Fade-Combs-Professionally-Curved-Positioning-Comb-Barber-DIY-Home-Guide-Ergonomic-Design/5773923620 sunun gibi bisi ile tak tak makine ile alirsin erkek sacini.

kadin saci makine ile olmaz ama.

Mesaj tarihi:

1800 ne abi

dasaaa, 2.05.2026 21:03 tarihinde dedi ki:

adamlar sac kesimi icin 1800tl aliyor istanbulda galiba. 

1800 tl abi onlar sosyete berberi olabilir mi? o ne olm öyle 30 dk sürüyor bir traş silkler böyle işi günde 10 müşteri alsa..... manyak bir ciro yapar lan. neyse emeğe saygı ama bu kadar öpmesinler asdsdfdsfe

Mesaj tarihi:
Shadow, 02.05.2026 20:32 tarihinde dedi ki:

Lehmacun fırını açın, ölmez meslek gıda işi iyidir gıda her zaman sales

abi en cabuk gidacilar batmiyor muydu? lokanta falan kredi verirken hep bir sikintili veriyorlardi sanki.

en guzeli eskortluk, onlifens falan idi de erkek olunca kacirdik sansi.

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 02.05.2026 18:20 tarihinde dedi ki:

evet mantıken bu kadar geliri düşük olup otomasyon yapması zor bir iş insanda kalır diye düşünüyosun. ama bi robot trendi ve ucuzlaşma oldu mu bunları her yere sürmeye çalışırlar. "Akıllı"nın gerekli gereksiz girmediği yerin kalmaması gibi. 

ya da eskiyen ameliyat botlarını çevirirler falan. zaten dizaynı ve onu seri üretecek hattı bi kere yaptın mı zaten sonrası materyal masrafı. tabii burada ne kadar saç tuttuğunu ve onun ne kadar ıslak olduğunu bile dokunarak anlayabilen sonraki nesillerden bahsediyoruz.

robotlaştırma konusunda baya hevesliyiz. geleceğinin olup olmaması bile belirsiz bir iş şu aşağıdaki mesela, ona rağmen yapmışlar.

Bu ne kadar gereksiz bir robot kullanımıdır. 

(Engelliler hariç.)

Mesaj tarihi:

cogunun farkli senaryolarda deneme amacli ancak imalatta kulanilmasi icin bilgi edinmek amacli uretim oldugunu dusunuyorum. su andaki chatbot ai kullanimi gibi geliyor.

ai'ya "bi kiloda kac gram var" diye yazan pelinsu'nun hayatindan geminiyi falan cikartsan aslinda pelinsu bir sey kaybetmez hani.

• Yeni Oluştur...