GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2025 (düzenlendi) dfdfgdfg hay silkelim sayfa başı Kasım 27, 2025 GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2025 sanssizsansli, 27.11.2025 17:21 tarihinde dedi ki: ya şimdi atıyorum bunların ilerde savaş sahasındaki versiyonları olucak, silahı mermisi olmadığında cephede birbirlerini en iyi döven mi kazanıcak sdf Sana bir doz warhammer 40k yaziyorum.
Norak Mesaj tarihi: Kasım 29, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2025 cin, bir ise yarayan robot yapamazsaniz yakinda bu balon patlayacak demis: https://archive.is/20251128125843/https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-11-27/china-warns-of-bubble-risk-in-booming-humanoid-robotics-industry
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 29, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2025 ama hangi işe? 150 tane şirket yardırıyomuş robotlara çin'de, balon tabi lol. Bunun %10'u anca r&d'dir, gerisi boşa yatırım. Diğerleri artık alt geçitlerdeki seyyar satıcılarda takla atan oyuncakların yerini alır. 1
Norak Mesaj tarihi: Aralık 5, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2025 4 ayaklilar daha kullanisli olabilir bizim icin, hem yaninda eyer satilirsa gideri var, ille humanoid olacaksa centaur yaparsin alt model
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2025 elon'un robotlar hala ilk tanıtım videosundaki gibi insandan kopamamış. vr gözlüğü çıkartıyo heralde o ara. 1
Norak Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Birtakim robotlar cinde sinir guvenligi vs icin anlasmislar:
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 youtube'dan buldukları ses efektleriyle falan yapmışlar ya videoyu ıyy. şunları neden humanoid kastırıyolar anlamıyom. araçlara kokpitlere falan binseler neyse ama zaten mülteci gibi konteynıra dolduruyolar. 1
Shadow Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2025 it sürüsü gibi üretiyoz mesajı veriyolar abi işte, dosta güven düşmana dümen asdfs
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 (düzenlendi) boston atlas'ı yenilemiş, fabrikalara salmaya başlıyor. yılda 30bin üretim kapasiteli fabrika kuruyolarmış. 190cm 90kg ağırlık. kafasının dört yönünde de çifter kamera var. 30kg taşıyabiliyo, 4 saat pil ama değiştirip sürekli çalışabiliyor. Ocak 6, 2026 razzRaziel tarafından düzenlendi 1 1
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 direk matrix'in başlangıcı işte, geleceğimiz karanlık...
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 robotlar kısa vadede para kazandırır ama uzun vadede hepsi şirketlere zarar yazar. birincisi robotlar para harcayamaz. bugün amazonda çalışan insanların hepsi alışveriş için amazon'u tercih ediyordur. verdiği maaşın çoğu kendisine dönüyor gibi bir şey var ortada. robotlar ise safi gider. robota yaptığım yatırımın geri dönüşü pek yok. mavi yakalılar işsiz kalacak falan deniyor da mavi yakalıdan çok şirketler düşünmeli bu durumu. kime mal satacağız biz diye. bir avuç zenginin yaptığı harcamayla dünya ekonomisi dönmez.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Evrensel maaş ve zorunlulaştırılmış bir hayat standardıyla o da aşılır sanki. 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 evrensel maaş olmaz ki. paranın değeri kalmaz o zaman. komple komünizme falan geçersek aslında en temizi o olur sdg
Sam Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Dünyanın bütün prodüktivesinin tek şirkette olduğunu düşünün. Bu şirketin o noktada para diye bir konsepte ihtyacı var mı ki? 100000 yıllık evrensel köle hayalini gerçekleştiren homo sapiens 3000 yıllık para konseptini de rafa kaldırabilir yani, sadece aynı ölçekte yaratıcı olması lazım. emekliliği bütün hayata yayıyoruz sadece, isteyen gidip emekliyken de çalışır. Hayatta kalmak için çalışmak konsepti kalkıyor sadece. Bu teknoloji ve medeniyet seviyesine ulaşan bir türün yapabilmesi lazım artık bunu.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 yani evet. bir de topyekün bir geçiş değil bu zaten zaman içerisinde bu üretime sahip olan ülkelerde denenebilir. elon bir ara bahsediyordu böyle bir şeyden galiba. hani benim de çok kafamın bastığı konular değil ama mümkün gibi görünüyor.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 çalışmamak insanoğlunun en büyük kanseri ya. çalışmayan toplumlar kendisini yok eder. mesela bazı devlet dairelerinde iş çoktur, insanlar iş yapmaktan birbiriyle uğraşmaya vakit bulamaz ve daha huzurlu bir ortam olur orada. ama bazı dairelerde iş çok azdır. orada tek bir dosyanın evrağın işi bile batar adama. bunu niye ben yapıyorum şu yapsın kavgası çıkar. insan çalıştıkça parlayan ve sağlıklı kalan bir varlık. çalışmayan toplum çürür. insana mutlaka üretebileceği ve ürettiğiyle mutlu olabileceği bir iş bulmak lazım. bu erkek kadın ilişkilerini bile etkiler. evde erkek bir şeyleri tamir edince dahi kendisini iyi hissediyor. bu cinsel hayatın da daha sağlıklı olmasını sağlıyor. sürekli emeklilik nükleer bombadan daha tehlikeli insan için. 1
Sam Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Ya bu bayağı insanoğlunun çalışmak zorunda olduğu için kendini avutması. Hani ölmek zorunda olduğu için ölüme utiliter bir görev uydurması gibi. Doğada çalışmak diye bir konsept yok. Her canlı hayatta kalmak için gereken efordan fazlasını “çalışmazsam çürürüm” diye sarfetmiyor. Hayatta kalmak için çalışması gerekmeyen canlılar çalışmıyor, keyfi ne isterse onu yapıyor bütün gün. Uzaylılar seyretse güler cidden “adamlar bu noktada laf olsun diye çalışıyor hala” diye. Bu amerikan kapitalizmi güdümlü felsefenin ömrü gelecek yüzyıla hayatta kalmaz. İnsanları maaştan maaşa yaşatan sistemin geleceği olmayacak çünkü. 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Yok abi bence fitrattan gelen bir şey bu. Genlerimizde var iş yaparak mutlu oluyoruz biz. Avlaniyorsun mutlu oluyorsun, yemek buluyorsun mutlu oluyorsun. Kapitalist ölümüne çalışmaktan bahsetmiyorum. İnsani bir calismadan bahsediyorum. Böyle olmasa belli bir zenginlikten sonra insanlar çalışmaz. Tam tersine zengin oldukça daha çok çalışıyor insanlar ama daha kaliteli çalışıyorlar. Emeklilik gerçekten insanı çürütüyor. Felsefeyle sanatla falan uğraşmıyor herkes haliyle.
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 uğraşmıyorsa çürüsün abi o zaman. "fıtratı" evrimi öyle olsun. devlet dairesi evrak amelasyonuyla girdin çok alt bir yerden bu tartışmayı kazanman imkansız sdf. 1 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 sam'e katılıyorum. esasında çok derin bir konu gerçekten burada çok da güzel tartışırız bu konuları uzun uzun. insan zorunluluktan çalışıyor, doğasında da yekün bir tembellik yok biliyoruz işte tetikleyici hormonlar var falan o ihtiyaçlar hasıl olduğunda amiyane tabirle yardırıyor. bir de zorunluluktan çalışma durumuna baktığımızda verimlilik ciddi biçimde düşüyor. sevdiğiniz işi yapın geyiği de aslında biraz buradaki trick gibi. kendi adıma henüz emin olmadığım ama içten içe hissettiğim bir durum var mesela. uzun zaman çalıştım, çeşitli işler yaptım, sevdiğim oldu sevmediklerim oldu. sevdiklerimi de bir zamanlar ömrümün sonuna kadar yaparım diye bakıyordum ama insan değişiyor, bugün geri dönüp tutkuyla yaptığım şeyler hiçbir mana ifade etmiyor. burada ara ara yazıyorum köye gittiğimi orada bir şeyler yaptığımı falan. orada bazı şeyleri farkettim. hayatta sürekli daha iyisini, bir yenisini, bir üstünü alıp zamanın gereklerini takip etmek esas kanser, o kanseri besleyen de onlara sahip olmak için sürekli çalışmak zorunluluğu hissetmek. küçülüp daha basit şeylerle uğraştıkça, kendime daha fazla vakit ayırdıkça, hem içsel dünyamı hem entelektüel eksikliklerimi tamamladıkça bir başkasının hayalleri uğruna o dişlinin bir çarkına dönüşmek korkunç geliyor. modern hayatın şartları südo bir zorunluluk getiriyor. öyle into the wild kafası değil bahsettiğim ama insanlara şöyle bir 100 sene bu bahsettiğimiz şartlarda bir hayat imkanı sunduğumuzda çok daha orijinal öyküler görebiliriz bence. misal işte çalışma şartlarının iyi olduğu ülkelerdeki insanların dünyaya faydalarıyla köle gibi çalışıp hiçbir şey sahibi olamayan milletleri görüyoruz. belki de tek ihtiyaçları o zorunluğun yerine biraz kendilerine ayırabilecekleri vakittir. bu evrensel imkanların insanları otomatikman tembelliğe sürükleyeceğini pek düşünmüyorum yani. 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2026 goldbären, 06.01.2026 13:38 tarihinde dedi ki: uğraşmıyorsa çürüsün abi o zaman. "fıtratı" evrimi öyle olsun. devlet dairesi evrak amelasyonuyla girdin çok alt bir yerden bu tartışmayı kazanman imkansız sdf. Gördüğümden basit olsun diye örnek verdim bence bir tartışma da değil ya bu. İnsanoğlu çalışmayı sevmese bu güne kadar hayatta kalamazdı zaten. Tüm teknolojik gelişmeler manyak gibi çalışan ve düşünen insanlardan geldi.
Öne çıkan mesajlar