Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karadelik vs yıldız


sostizm

Öne çıkan mesajlar

karadeliklerin çekim gücü çok yüksek evet ama kendi boyutu yıldızdan çok daha kücük olduğu ve sonsuz bir emiş kapasitesinde olmadığı için (bu kısımın değerlerini bilmiyoruz sadece) tek seferde bir anda o kütledeki bir cismi yutamıyor parçalara ayrılıyor yıldız karadeliğin çekim gücü yüzünden parçalarda karadeliğin etrafında sırasını bekler şekilde yörüngeye oturuyorlar bi nevi. event horizon'u geçen gidiyor zaten bir de sanırım çekim gücü dolayısı ile çok hızlı döndükleri için ışınım yapıyor etrafındaki gazlar.

yutamadığı kadarını tüftüflüyor karadelik. eventhorizondan uzağa gönderdiği gaz vs materyaller kurtuluyor geri kalanı etrafındaki tozbulutuna dahil oluyor :p


bakkal anlatışı bu kadar oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yıl nobel fizik ödülünü bu adamların alacağını hatta ve hatta önümüzdeki on yıllar boyunca bu adamlara atıf yapılacağını söylüyorlar. Aynı zamanda Almanların yaptığı ve bu yıl açılacak olan dünyanın ilk ve en büyük Nükleer Füzyon reaktörü Wendelstein 7-X de bu yıl bilim dünyasında büyük ses getirecek. Aynı şekilde Cern'de de evreni, yaşamı anlamamız için büyük ve hummalı çalışmalar gerçekleştiriliyor, bu yıl onlardan da fizik dünyasında devrim niteliği taşıyacak yeni sonuçlar bekleniyor.

Tüm bu arenada hiç yerimizin olmadığını, insanlığa beş kuruş faydamız olmadığını, kürt/türk/islam/alkol/sigara/hovaryo muhabbetlerinde takıldığımızı farketmemiz bile güzel bir gelişme olur herhalde kendimiz için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

direk CİV oyunundaki vasat seviyedeki ülke biziz. Sonradan çağ atladığı için "herkesin tankı helikopteri var biz de onlardan basalım lan" diye bütün kaynaklarını ona yatıran ama uzay çağı geldiğinde bunların obselete olacağını fark etmeyen uygarlık var ya oyunlarda. hah o işte biziz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi baslik karadelik ve yildiz sdfsfsdf


altinda konusulan konu kutle cekim dalgalarinin bulunmasi
ahahaha LIGO'nun bunlari tespit etmesi guzel ve belli kisimlar icin devrimsel.

ama cok da sey degil yani. sizin ya da torununuzun hayatinda etkisi olacak bi durum degil. elbette ki bunlarin ustune kafa yorulmasi vs guzel, regular insanin buna deli gibi sevinmesini cozemiyorum halen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...