Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Music


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Burada konusu yokmus, ben sanirim temelli gececegim buna ama.

Kisaca bir anlatirsam, katalog mukemmel. Digerlerinde olmayan ve burada olan seyler buldum. Biri Deezer, biri Spotify'dan olan seyler burada var gibi hep. En iyi yani ama katalogun cok iyi duzenlenmis olmasi, Beethoven diye aratinca on tane sanatci cikarmiyor Deezer gibi, bir tane Beethoven cikartiyor guzelce.

Hic bir yerde olmayan seyler de var. Steven Wilson'un solo albumleri var mesela, buyuk eksikti onlar benim icin. Blind Guardian'dan A Night At The Opera bir burada var mesela. Cogu eksikligini hissettimi burada buldum. Eksik olarak Liquid Tension Experiments gordum bir simdilik.

Kendi satin aldigim albumleri de iTunes'den kullandigim icin de guzel geldi bana, tam entegre kendisi.

Kotu yani playlist generation, applar gibi seylerin olmadigi. Sarki sozu de yok. Mobil yazilim olarak daha Deezer'in otesi cikmadi zaten =(

Ama sanatci ve sarki radyolari guzel. For You tabinda onerdigi seyler de guzel genelde. Katalog nedeniyle gecerim ben buna.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deezer'ı iptal ettim buna kayıt oldum aile şeysine. hatunun android cihazına da aile şeyi ekledim mesela. 7.5 liraya en azından iki kişi kullanabiliyoruz o iyi.

yalnız bence eksileri 4s'te biraz ağır çalışıyor uygulama. windows'ta itunes'a bağlı çalışması çok iyi değil itunes çok kaynak yiyen bir program.

bir de benim için smart tv uyumlu olması önemli. deezer'ın uygulaması vardı tv'den bangır bangır dinliyorduk müzik. android'e çıkmış ama smart tv'lere çıkacağını sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wishlist'e attığım albümlerden yola çıkarak çok güzel gruplar tanıttı saolsun. Ama kullanılabilirlik rezalet, en son nerde kalmıştım, çalan şarkıyı hangi context'te dinliyodum, onu nasıl devam ettiririm, station olarak dinliyosam bi önceki şarkı neydi falan filan bulmak çok zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cengiz semercioğlu ve bu karı hep spotify'ın paralı köpekleri. muhtemelen vodafon dolayısıyla bu yazılar yazıldı. ekşi'de çok güzel yorumlar yazmışlar.

said:
cengiz bilmemnecioğlu'nun zırvalamasına konu olmuş servis.

yazının bi yerinde şöyle diyor; "müzik işinde biz nasıl olmayız diyerek apple music'i açtılar"

cengiz'cim apple dediğin şirket dijital müzik nedir? nasıl sunulur? bunu yıllarca dünyaya öğreten şirket. sen kral tv'de petek dinçöz'den "bende kaldı" beklerken. adamlar stream yapıyordu be itunes'tan. nasıl bir gazetecisin amk, insan bir google'a itunes falan yazar ya.

(bkz: ulan hepiniz oradaydınız be)


said:
tim cook'un asistanına "ver müzüğü" demesi üzerine açılmış servis.

söylentilere göre asistana o an ilham gelmiş ve "müzik piyasasında biz nasıl olmayız" diyerek geçtiğimiz yaz apple music'i kurmuşlar. biliyorsunuz ki geçen yaza kadar müzik piyasasında yoklardı.

itunes'dan 20 yıldır dijital müzik satışı yapılıyormuş, beats by dr. dre bilmemkaç milyon dolara apple bünyesine katılmış, beats music radyoları temel alınmış, itunes arşivi entegre edilmiş falan bunlar hep hikaye...

itunes store türkiye'ye 3 yıl önce geldiği için bizim dahiyane köşe yazarlarımız da 3 senelik falan sanıyorlar, aklıma başka bir mantıklı açıklama gelmiyor. zira spotify daha vitaminken apple dijital müzik satışı yapıyordu.


said:
GERÇEK BİLGİ (1) Apple Müzik ile eser sahibi meslek birlikleri (MESAM ve MSG) anlaşmalarını yapmış durumdalar/
GERÇEK BİLGİ (2): Üç aylık bedelsiz abonelik döneminde de beste ve söz telifleri apple müzik tarafından ödenecek..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

bu arada bizim firmalar şarkıların ne kadar çalınacağından bağımsız olarak peşin ödeme alıyorlarmış spotify'dan falan, apple bunlara sie çekmiş ondan tüm bu yaygara.


la yanlış yerleri okuyup yanlış bilgiler öğrenme...

itunes stream yapmıyordu hele hele sınırsız Free stream hiç yapmıyordu :)

Olay 2 tane gerizekalı türkiyenin önde gelen 2 salak müzik firması

DMS mi DMC mi neyse işte onlar bunların sahipleride MUYAP yönetim kurulu başkanları üyeleri filanlar... yani bokluk ordan çıkıo ve bunların tüm müzik kataloglarını siliyor apple music te...

Haha olan bu salaklara oluyor şimdide ağlanıyorlar işte yok öyle böyle...

Bizim ünlü hatunda gitmiş köşe yazısında Taylor Shift i örnek gösterio gerzek gerzek haahah Lan SALAK demiyor kimsede Taylor Shift sadece ücretsiz 3 ay stream e sanatçılara para vermicez dediler diye atarlanmıştıda düzeltmişlerdi haha ...

Sen kimsin Taylor Shiftle kafa tutuyorsun ? DMS müzik neymiş ? önce bi dünya çapında listelere girsinler lütfen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...