Loxias Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Çalıştığım şirket 3-4 ay önce global bir şirkete satıldı. Bu ay itibari ile de net üzerinden aldığımız maaşları, yıllık olarak değişmeden brüt olarak almaya başlayacağız. Bize açıklanana göre de, artık eski sözleşmemiz geçerliliğini yitirip, global şirketin sözleşmesini imzalamak durumundayız. Sözleşmeyi imzalamadığım taktirde tazminatlarımı alarak şirketten ayrılabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 alir ve ayrilabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 mevcut sözleşme koşullarına bakmak lazım, satın almalarda yeni şirket politikası ve çalışanlara yaptırımlarıyla ilgili bir madde var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 hakların geçiyor mu yoksa sıfırlanıyor mu bakmak lezum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 İşyeri devrinde eski sözleşme geçerliliğini yitirmiyor diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 genelde yaptiklari..devletin kurumlari bile ole yapiyor..evet diyor tazminat istediginde dava ac..dava 1-2 sene suruyor ..sonucunda temyize gidiyorlar 1 sene de oradan atiyor atiyorum..2-3 sene sonra anca veriyorlar tazminati.. zaten torba ile gecirmeye calistiklari da tazminat olayini ortadan kaldirmak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 GE mi aldı şirketinizi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Yeni sözleşmeyi açıkcası daha görmedim. Söylenene göre major değişiklik netten brüte geçişle alakalı. İşveren önüme yeni bir sözleşme koyduğunda maddeler diğer sözleşmeden çok daha yaptırıcı olmasa daha imzalamak durumunda mıyım? İmzalamadığım senaryolarda ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 kabul etmemis olursun sozlesmen iptal edilir isine son verilir iade davasi acarsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Sözleşme de özel bi madde yoksa işveren eski sözleşmeyi feshetmiş oluyor. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanırsın diye düşünüyorum. Hatta yeni sözleşmeyi kabul etsen bile eskisini işveren tek taraflı feshettiği için tazminat alman lazım. edik: avukat falan değilim mantık yürüttüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 maaşı net rakamdan brüte geçirmek nasıl bir kafadır lan. 5000 bin net alana 5000 bin brüt mü vereceklermiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 sigorta bilmem ne primlerini de iscilere yikmaya calisiyorlar iste.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 said: . Ancak şunu unutmayın halen çalıştığınız (A) AŞ'nin başka bir şirkete satılmış olması yani işyerinin el değiştirmiş olması size, kıdem tazminatı alarak "Ben yeni işveren ile çalışmayacağım." deme hakkını vermez. Devreden ile devralan şirket sizin haklarınız konusunda ama sadece devredilen şirketteki haklarınız konusunda müteselsilen (birlikte) sorumludurlar ama yeni sözleşme imzalama mevzusu değişik buna göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 bingildak said: maaşı net rakamdan brüte geçirmek nasıl bir kafadır lan. 5000 bin net alana 5000 bin brüt mü vereceklermiş hayır büyük ihtimalle senelik ortalamayı net maasa getireceklerdir türkiyede zaten net maaş diye bir uygulama yok maaşlar brüt üzerinden ödenmek zorunda net maaş veren şirketler ya vergi kaçırıyo yada her ay üsenmeyip tek tek brüt maaş hesabı yapıyo nete denk gelen akıllıca bir yontem değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 dana22 said: genelde yaptiklari..devletin kurumlari bile ole yapiyor..evet diyor tazminat istediginde dava ac..dava 1-2 sene suruyor ..sonucunda temyize gidiyorlar 1 sene de oradan atiyor atiyorum..2-3 sene sonra anca veriyorlar tazminati.. zaten torba ile gecirmeye calistiklari da tazminat olayini ortadan kaldirmak.. Faiz'iyle beraber aliyorsun cok pis giriyor sirkete + mahkeme ve avukat masraflari. Mahkeme acilmadan sirket anlasma yoluna gidebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 bingildak said: maaşı net rakamdan brüte geçirmek nasıl bir kafadır lan. 5000 bin net alana 5000 bin brüt mü vereceklermiş hayır, 5k aldığında yıllık maaşın 60k ise, brütünü de yılda eline 60k geçecek şekilde ayarlayacak sadece vergi dilimlerinden dolayı yılın başında 5.6k gibi bi rakam alırken yıl sonuna doğru 4.5 k falan alacaksın. major değişiklik bu olmasıyla beraber asıl sorunun şuan çalıştığım sözleşme bir nevi iptal edilip, başka bir sözleşmenin bana dayatılıyor olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 ok şimdi mantıklı oldu. diğer türlü şirkette adam kalmaz çünkü asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 sozlesmede ki herhangi bir degisiklik kabul etmeme ve ayrılma olanagı saglar sana, bu durumda da isveren tazminat odemek durumunda kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 brüt olsun da anla devlet baba nasıl düdüklüyor bizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 BonePART said: hayır büyük ihtimalle senelik ortalamayı net maasa getireceklerdir türkiyede zaten net maaş diye bir uygulama yok maaşlar brüt üzerinden ödenmek zorunda net maaş veren şirketler ya vergi kaçırıyo yada her ay üsenmeyip tek tek brüt maaş hesabı yapıyo nete denk gelen akıllıca bir yontem değil Benim bildiğim bütün kobiler net maaş olarak anlaşıyor en başta. Bizde aynen. Gerçi brüte geçmek istiyoruz da çalışan istemiyor genelde. Geçişte de yıllık maaş toplamından düzenleme (zam değil) yapılırsa aslında çalışanın bir kaybı olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 kobiler vergi kaçırıyo işte genelde maaşları asgariden göstermek için net ödüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Hayır kaçırmıyoruz ayrıca asgari de göstermiyoruz :P Mavi yaka istemiyor brüt olayını. Eskiler zaten anlamıyor anlatamıyorsun vergi dilimi vs. Gençler anca öğreniyor. Ama brüt çalışmak daha iyi tabi ki de ben veriyorum adamların vergilerini böyle olunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 nyks said: Hayır kaçırmıyoruz ayrıca asgari de göstermiyoruz :P Mavi yaka istemiyor brüt olayını. Eskiler zaten anlamıyor anlatamıyorsun vergi dilimi vs. Gençler anca öğreniyor. Ama brüt çalışmak daha iyi tabi ki de ben veriyorum adamların vergilerini böyle olunca. söyle durumlar var çünkü, senin maaşın bir üst seviye vergi dilimine yakınsa sene sonunda yaptığın %7 zammın %3-4 olarak reel olarak yansıma olasılığı var. kaç para vergi verdğini görmek isteyen de turkiye.gov.tr ye girebilir çok zor değil :) olay sadece şirketi rahatlatıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 bizde de ne vergi kaçırma olayı var ne de asgari gösterme. hesabı o kadar zor olmasa gerek 1239183 tane fonksiyon var kullanılan HR modüllerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 kobi için zor zaten corporate için değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar