Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sözleşme değişikliğinden dolayı tazminat alınabilir mi?

Loxias

Öne çıkan mesajlar

Çalıştığım şirket 3-4 ay önce global bir şirkete satıldı. Bu ay itibari ile de net üzerinden aldığımız maaşları, yıllık olarak değişmeden brüt olarak almaya başlayacağız. Bize açıklanana göre de, artık eski sözleşmemiz geçerliliğini yitirip, global şirketin sözleşmesini imzalamak durumundayız.

Sözleşmeyi imzalamadığım taktirde tazminatlarımı alarak şirketten ayrılabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

genelde yaptiklari..devletin kurumlari bile ole yapiyor..evet diyor tazminat istediginde dava ac..dava 1-2 sene suruyor ..sonucunda temyize gidiyorlar 1 sene de oradan atiyor atiyorum..2-3 sene sonra anca veriyorlar tazminati..

zaten torba ile gecirmeye calistiklari da tazminat olayini ortadan kaldirmak..
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni sözleşmeyi açıkcası daha görmedim. Söylenene göre major değişiklik netten brüte geçişle alakalı.

İşveren önüme yeni bir sözleşme koyduğunda maddeler diğer sözleşmeden çok daha yaptırıcı olmasa daha imzalamak durumunda mıyım? İmzalamadığım senaryolarda ne olur?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
. Ancak şunu unutmayın halen çalıştığınız (A) AŞ'nin başka bir şirkete satılmış olması yani işyerinin el değiştirmiş olması size, kıdem tazminatı alarak "Ben yeni işveren ile çalışmayacağım." deme hakkını vermez. Devreden ile devralan şirket sizin haklarınız konusunda ama sadece devredilen şirketteki haklarınız konusunda müteselsilen (birlikte) sorumludurlar

ama yeni sözleşme imzalama mevzusu değişik buna göre.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

maaşı net rakamdan brüte geçirmek nasıl bir kafadır lan.

5000 bin net alana
5000 bin brüt mü vereceklermiş

hayır büyük ihtimalle senelik ortalamayı net maasa getireceklerdir
türkiyede zaten net maaş diye bir uygulama yok
maaşlar brüt üzerinden ödenmek zorunda
net maaş veren şirketler ya vergi kaçırıyo
yada her ay üsenmeyip tek tek brüt maaş hesabı yapıyo nete denk gelen akıllıca bir yontem değil
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

genelde yaptiklari..devletin kurumlari bile ole yapiyor..evet diyor tazminat istediginde dava ac..dava 1-2 sene suruyor ..sonucunda temyize gidiyorlar 1 sene de oradan atiyor atiyorum..2-3 sene sonra anca veriyorlar tazminati..

zaten torba ile gecirmeye calistiklari da tazminat olayini ortadan kaldirmak..

Faiz'iyle beraber aliyorsun cok pis giriyor sirkete + mahkeme ve avukat masraflari.

Mahkeme acilmadan sirket anlasma yoluna gidebilir
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

maaşı net rakamdan brüte geçirmek nasıl bir kafadır lan.

5000 bin net alana
5000 bin brüt mü vereceklermiş

hayır, 5k aldığında yıllık maaşın 60k ise, brütünü de yılda eline 60k geçecek şekilde ayarlayacak sadece vergi dilimlerinden dolayı yılın başında 5.6k gibi bi rakam alırken yıl sonuna doğru 4.5 k falan alacaksın.

major değişiklik bu olmasıyla beraber asıl sorunun şuan çalıştığım sözleşme bir nevi iptal edilip, başka bir sözleşmenin bana dayatılıyor olması.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

hayır büyük ihtimalle senelik ortalamayı net maasa getireceklerdir
türkiyede zaten net maaş diye bir uygulama yok
maaşlar brüt üzerinden ödenmek zorunda
net maaş veren şirketler ya vergi kaçırıyo
yada her ay üsenmeyip tek tek brüt maaş hesabı yapıyo nete denk gelen akıllıca bir yontem değil

Benim bildiğim bütün kobiler net maaş olarak anlaşıyor en başta. Bizde aynen. Gerçi brüte geçmek istiyoruz da çalışan istemiyor genelde. Geçişte de yıllık maaş toplamından düzenleme (zam değil) yapılırsa aslında çalışanın bir kaybı olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır kaçırmıyoruz ayrıca asgari de göstermiyoruz :P Mavi yaka istemiyor brüt olayını. Eskiler zaten anlamıyor anlatamıyorsun vergi dilimi vs. Gençler anca öğreniyor. Ama brüt çalışmak daha iyi tabi ki de ben veriyorum adamların vergilerini böyle olunca.
Sosyal ağlarda paylaş

nyks said:

Hayır kaçırmıyoruz ayrıca asgari de göstermiyoruz :P Mavi yaka istemiyor brüt olayını. Eskiler zaten anlamıyor anlatamıyorsun vergi dilimi vs. Gençler anca öğreniyor. Ama brüt çalışmak daha iyi tabi ki de ben veriyorum adamların vergilerini böyle olunca.

söyle durumlar var çünkü, senin maaşın bir üst seviye vergi dilimine yakınsa sene sonunda yaptığın %7 zammın %3-4 olarak reel olarak yansıma olasılığı var.

kaç para vergi verdğini görmek isteyen de turkiye.gov.tr ye girebilir çok zor değil :)

olay sadece şirketi rahatlatıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...