aquila Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2018 abi o yasadisi galib yalniz. bi de zehirlenip geberebilirsin asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2018 ilk cikan 20 30 cc yi atiyorsun sonrasi temiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2018 Fistan said: ölçüler kaç lt için sostizm 200 lt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 İlk kiti gelcek hafta şişelicem hemen yenisini kurayım diyorum. Maceraya girmicem gene pilsner devam edicem. İlk kiti sostizmin önerdiği üstüne 500gr kuru malt özü + 500gr şeker + s04 ile kurdum. Bu sefer önereceğiniz bi tarif var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Havalar ısındı iyice, S04 mayası soğukta çalışan bir maya olduğu için farklı bir maya deneyebilirsin. Aksi halde çok aromatik bir bira elde edersin, ya da maya bozulabilir ve içilemeyecek kadar acı bir tat bırakır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Buzolabında yapıyorum sıcaklık problem deil önerilere açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 O zaman S-04 devam et, çok güzel bir maya çünkü o lager ve pilsner için. Onun dışında pilsner için çok fazla önerilecek bir şey yok, daha yoğun gövdeli bir tat istiyorsan şekeri komple kaldırıp malt özü koyabilirsin 1 kg. Pilsner değil de lager yapmak istiyorsan soğuk şoklama falan prosesleri var şişelemeden önce, lagere karar verirsen daha detaylı yazarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2018 o zaman birde us-05 deniyim hangisi benim tarzım karar veririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2018 s-04 aromatic anlamda daha çok madde üreten bir maya, lager pilsener e us-05 daha iyi olur.Daha sek bir tadı veriyorlar. Fermantis'in mayalarla sınırlamayın kendinizi. Mangrove's Jack, Danstar vs gib ibir çok farklı maya üreticisi var. İLla butikbiradan da almak zorunda değilsiniz, bira.house gibi tedarikçilerde mevcut... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Alfabetik sıraya göre; http://www.armamarket.com/ https://www.bira.house/ https://www.fermantasyonmarket.com/ https://ficibira.com/ https://magaza.hammaddeler.com/ https://speidel.com.tr/bira-ekipmanlari/ https://www.vinomarketturkiye.com/ http://docs.wixstatic.com/ugd/c83b85_f9a5864215b14639ac8cfa5842ba9c5f.pdf?index=true TAHIL VE EZME SATANLAR http://www.nuhunambari.com/Musli-ve-Tahil-Ezmeleri,LA_276-2.html#labels=276-2 https://www.aklif.com/ Sertaç Akar’ın sitesi (bu mesajdaki bütün bilgileri ve linkleri aldığım yer) ve kitabı; http://evdebirayapimi.wixsite.com/evdebirayapimi http://www.dr.com.tr/Kitap/Evde-Bira-Yapimi/Sertac-Akar/Hobi/Yemek-ve-Tatli/Ickiler-ve-Kokteyller/urunno=0000000683754 İzmir Tuborg Malt Satışı Fabrika-0 232 399 20 00 / Kemalpaşa cad. No:52 Işıkkent / İZMİR Malt satış ile ilgili Mert beyin bilgileri: Mert Yazıcı Satınalma Uzmanı Direkt : 0232 399 2149 Email : [email protected] Telefon ve maillere cevap veriliyor. Önce sipariş veriliyor, ona göre malt hazırlanıyor. Kargo yok. Kargocuları Tuborg'un istediği saate göre siz yönlendiriyorsunuz. (Kilosu 4 tl + % 8 KDV. Fiyat değişebilir, 2016 fiyatıdır.) En az 50 kg satılıyor. Malt öğütülmemiş haldedir. 50 kilonun üstündeki ağırlık için arabanızı tartıya sokmanız gerekiyor. ŞERBETÇİOTU SATIŞI OT-GÜL KOOP. Yüzbaşı Mh. Bursa Cd. No:123 Pazaryeri / Bilecik Tel: 0228 381 2085 2 cins satışı var: Aroma ve Bitter (Brewer’s Gold) 20 kg olarak satılıyor. Vakumlanmış pelet formunda. 1 kg 50 tl X 20 kg = 1.000 tl + KDV (fiyat değişebilir) Kargoyu alıcı ödüyor. Yılda bir kere toptan satılıyor. Ağustos ayı başında arayıp sipariş vermek ve ayırtmak gerekiyor. Postayla Alışveriş Yapacakların Dikkatine Sıvı malt özütleri (malt extrat) posta gümrüğüne takılmakta ve alıkonulmaktadır. Şerbetçiotu karantinaya alınan gıda maddesi muamelesi görmektedir. Bira mayası 6 pakete kadar sorunsuz gümrükten geçmektedir. 2 kiloyu aşmayan sipariş vermekte fayda var. Sallanınca ses çıkaran postalar açılıyor. Bu uyarılar yurtdışından posta yoluyla alışveriş yapanlar için, yolcu beraberinde gelen hammaddelerde sorun olmaz. Arpa Borsası İçin Link İSTANBUL Yemlik arpa bulunabilecek yerler: İstanbul Anadolu yakası: tahılların hepsi – Ümraniye, http://www.misirunu.net/ , arpa 1,2 tl Ham Arpa – Üsküdar, Balıkçılar Çarşısı, Bereket Han (kilosu 2 tl) İZMİR İÇİN Zahireci Hüseyin Eser Halkapınar Mahallesi, 1202/6. Sk., 35170 Konak/İzmir (0232) 433 55 59 Arpa 1,2 tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Ooooo büyük hizmet valla. Terazine abanayım dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 bahcalara serbetci otu mu eksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Harbi şükrü kilo fiyatı iyimiş. Zaten taban fiyatını tüborg belirliyo, sırtımız yere gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2018 tohum bakak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Ya ben dün ilk kiti şişeledim. Butik bira nın forumlarındaki fotolardan adamların kovaları mayalanma sonrası bayağı kirliydi. Benim kovada da köpük izi vardı ama, o kadar kirli değildi. Anlamadım. Dün tadına baktığımda sirkemsi bir tad yoktu ama gazsız (haliyle), maya tadı vardı. Şişede ne kadar uzun tutulursa maya tadı azalacağını biliyorum. Şimdi yarım dolum yaptığım şişeyi açtım (yarım dolum yapmayı pek önermemişler çünkü) Hem de tadım testi yapıyorum.Kkapak açılışında gaz çıkışı 1 günlük olmasına rağmen iyi ama maya tadı yoğun. Gazsız. 2. kiti dün buğday kurdum, malt özü ile. Ve biraz şeker. 10 gün sonra aroma ekleyeceğim. Portakal+tarçın veya kişniş. Gaz çıkışı ile feci köpük olmuş ve gaz çıkışı bitmiş gibiydi. (Kristal hava kilidi bu arada.) Çıkardım yıkadım, star sun ladım geri taktım. Tekrar gaz çıkışı normale döndü. Sıkıntı yoktur umarım. 3. Kit Lager. O sorunsuz an itibarı ile, gayet iyi gaz çıkışı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2018 Sirkemsi tadı zaten olmaması lazım. Şişe içinde karbondioksite yer olmadığından oluşan gaz bira içinde çözünüp sıvının gazlanmasını sağlar. Şişe içindeki yer çoksa bu oran azalır, ayrıca içte kalan hava biranın bozulmasına sebep olabilir, vs. bu yüzden tavsiye edilmiyor. Maya tadı olması şişeleme miktarıyla alakasız, çok erken olduğu için. Zamanla geçecek bir şey Gaz çıkışı olup olmaması çok durumu değiştirmez, içerdeki gaz bir şekilde çıkıyordur oluşuyorsa, baloncuk olmak zorunda değil. Temizleyip tekrar takarken içine ciddi miktarda hava girmediyse problem olmaz (sanmıyorum problem olcak bi durum oluşturduğunu) Bence hepsi sorunsuz, ufak tefek farklı durumlar yaşamışsın da problem oluşturcak şeyler değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Birinci kitteki yarım şişeden yaptığın denemeyi göz önüne alma daha 1 günlük şişeyi açmışsın gazsız olması da çok normal (:P) Maya tadı geçecek emin olabilirsin. Köpük izi vs kitten kite değişiyor, hatta bazen aynı kitler arasında bile kovanın son hali aynı olmuyor. Kimi erken başlıyor fermantasyona hızlı ilerliyor. Kimisi geç başlkayıp yavaş ilerliyor sonunda da kovadaki durum değişiyor. İnce bir çizgi gibi köpük izindan başka hiçbir şey olmayan, içindeki şerbet de nerdeyse berrak hale gelmiş kurulumlarımız oldu. Buğdayda yaşadığın soruna çabuk müdahale ettiğine göre onda da problem olacağını sanmıyorum. Bu durum için (özellikle buğday kitlerinde) uzun aktarma çubuğunun hortumu gibi hortumlar kullanıyolar, hortumu hava kilidinin deliğine sokup diğer ucunu 5 litrelik su şişesine sokuyolar (kaynamış soğumuş su içine yine) böylece buğday kitlerinin coşkulu gaz çıkışını hatta hava kilidinden köpük çıkışını böyle önlüyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2018 Şu buğday'ın neden bu kadar sevildiğini hiç anlayamadım. Islak ekşimaya ekmek gibi geliyo bana tadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Valla Weihenstephaner içtikten sonra fikrim çok değişti benim. Damak zamanla alışıyor mu ne :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 @Blackrose Aktarma çubuğumda vardı. Bilseydim hakikaten öyle yapardım. Neyse bir daha ki buğday kitine artık. Ben ilk kiti şişelemeden 1-2 ün önce şişeleme kovası ile aktarma çubuğu (sifon) siparişi vermiştim. Önce aktarma kovasına aldım birayı, şişelere konacak şekeri orada erittim. Ancak idda edildiği kadar berrak değil henüz. Yani illaki şişede berraklaşacak ve dibinde tortu ister istemez olacak çok belli. Zaten biraz tortu oluşmuş bile 3. günde. @sostizm Aynen ben de Weihenstephaner ve Blanc sonrası buğday sever oldum. Hele Blanc gibi bira yapabilsem sadece onu yapar burnuma damlalıkla falan damlatırım o derece adsfdsfgaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Blanc'i ben de çok sevdim, bakalım ne zaman baycak. O tarz bi bira yapan var mı? Portakal, kişniş vb kullanarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Ben yapacam işte. Deneyecem bi. Mayalanmanın 10. gününde falan French press de çayını yapıp salacam kovaya. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak :P Şu adam yapmıştı; https://www.youtube.com/watch?v=LbLAp39ej9Q Kanalında tadım videosu da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2018 Aktarma çubuğu ile ikinci bir kovaya aktarıp mayalanma kovasındaki tortudan kurtulsan bile şişeleme şekerinden dolayı şişede mutlaka ama mutlaka yine tortu olacak. Tortudan tamamen kurtulmak bu yöntemlerle mümkün değil, sadece şişelerken şeker yerine CO2 basarsan mümkün. Çünkü şişeleme şekerini de yine maya sindirip tortuya ve alkole dönüştürüyor aynı mayalanma kovasındaki gibi. Ama şu var, şişede bekledikçe daha berrak hale geliyor kesinlikle. Ayrıca benim hiç kullanmayı tercih etmeyeceğim bir takım berraklaştırıcılar var millet kullanıyor ve işe yaradığını söylüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2018 Biersol kullanıyorum. Biranın tadına da güzel etki ettiğini düşünüyorum.Hem berraklık-renk güzel oluyor, hem tad daha oturmuş oluyor (kısa sürede) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2018 Ya zararsız densede, sonuçta kimyasal diye soğuk bakıyordum bende. Ramses in geri bildirimi sonrası bi deneyebilirim, yeni kuracağım kitlerden birinde. Bu arada 5. gün ama dayanamadım açtım iki tane. Köpük gayet başarılı, gazlanma gayet iyi. Sadece tadında hafif acılık ve maya var. Azmayım da bekleyim 15 gün daha afdadfafdaga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar