Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu


neutrino

Öne çıkan mesajlar

Normal kahvaltılık bal, petek bal çok tortu bırakır. Öyle çok kaliteli bal kullanmanıza da gerek yok çünkü aroma bırakmıyor zaten. Şeker içeriği yetiyor.

Normal balı da ılık suda çözdüm. Çok sıcak su da balın yapısına zarar veriyor diye okumuştum bir yerde, o yüzden 50-60 derece suda çözmüştüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Bekletme olayı ağır biralarda, özellikle dubel, tripel falan gibilerde fark ediyor bence. diğerlerinde değmez

btw: https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201802011032058171-anadolu-grubu-bira-vergi-tuncay-ozilhan/?utm_source

bi de butikbira'ya belçika kitleri gelmiş (stokta yoktu bayadır), ilgilenen varsa haberi olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal herif. Vergiyi sıfırlasalar da içmem ki Efes? Tuborg golddan başka ticari bira içmem yerli üretimde. Gitsin bunun sebebini araştırsın önce. Vergi kaybı ne alaka? Ev biralarını satmak yasak ki neyin vergisi. O mantıkla evde yaptığım yoğurt da vergi kaybı, hatta evde et de yapmayalım nusrette yiyelim vergi ödemek için tey allaaam...

Gün içerisinde bir ara 1 numaraydı #BoykotEfesPilsen hashtag. Gerizekalı farkında olmadan insanları butik bira işine yönlendirdi/uyandırdı.

https://odatv.com/sosyal-medyada-buyuk-boykot-0102181200.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında tehdit. adamlar şimdiden önünü almaya çalışıyor. Eğer yayılırsa ve yasalar efes'in yanında olmazsa zamanla evde biracılık artcak, bir yerden sonra craft brewery'ler ortaya çıkacak (bu konuda da efes'in engellemeleri var), pazarı gören bi iki de yabancı yatırımcı gelirse efes o kadar boş şişeden kule yapar artık

craft brewery'ler konusunda da şu an mal sattıkları yerleri baskılıyorlar, ufak tefek bira markalarını satmamalarını, sunmamalarını sağlıyorlar. (gara guzu, zıkkım vs)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl inanılmaz, evde yapamazsınız bizden alıcaksınız diye tehtit etti açık bi şekilde, tam yeni türkiye modeli bir şekilde.

Evde yapan adama rakip olmuyor zayen satışları azaltıtor, adam köpürmüş böyle olunca.

Patlak verincede kıvırmaya başlamış klasik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Satışları azalıyor, alttaki müdür beceriksizliğini ev biracılığı arkasına gizlemiş, bu da yemiş heralde. Tuborg falan iyi iş yapmıyor yoksa.. Marketten basit bira alcaksam hep Tuborg alıyorum artık, bomonti anca dışarda fıçı falan bazen içiyorum. Bi de şu temiz kapak muhabbeti baya çekiyor arada kalınca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Daha önceden Evil Dog kiti kuran, Summit veya Simcoe kullanan var mı?

Standart tarifteki gibi yapmaktan yanayım genelde ilk seferde ama Summit-Simcoe ikilisi için bazı olumsuz söylemler var etrafta. Özellikle Summit için soğan/sarımsak kokusu oluyor diyorlar. Önerisi olan var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
ikisini birlikte kullandık. galiba simcoe'ydu, baya sarımsak-soğan gibi kötü kokuyordu ama birada o rahatsız edici tat yok hiç, aromasını sevdim. hatta bi tık daha belirgin yapabilirmişiz

yaz sıcakları bitmeden boş şişeleri dolduralım diyoruz, mexican cerveza deneyen var mı?

bir de agave, citrus/limon, zencefil, kişniş tecrübeleri olan var mı?

yaz sıcağında akşam üstü içmelik değişik bir şeyler var kafamda da, hangi kit üzerinde çalışmak daha uygun olur?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evil dog ve bad cat ikisini de yeni bitirdim sayılır

ilk yaparken soğuk soğuk attım kovaya ne çıktıysa, 30 gün kadar 20 derece sabit kovada bekledi

şerbetçiotu tadı baya keskin ama acılığı az hafif buruk değişik güzel bir bira oldular, biraz şarabı andırdı yüksek alkollü olduğu için

ama bu marka için iyi şeyler söylemiyorlar, kullandıkları şeker değil şurup büyük ihtimal, mayası da kötü- maya maya kokuyor bira. çok uzun bekletmek gerekiyor şişede o koku geçsin diye, tüketim hızlıysa, beklemeye tahammülünüz yada zamanınız yoksa kötü oluyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cerveza ben de önümüzdeki hafta kuracağım, kafamda biraz acı/ekşi tatlar katmak var.

İlk suyu kaynatırken 3-4 limon sıkayım, üzerine de zencefil atayım kaynama esnasında diyorum. Sonra şişelemeden 2-3 gün once de cascade atıcam biraz içine. Hatta şişelerin 10 tanesine falan 1 kapak tekila koymayı düşünüyorum ama tekila girince işin içine mayanın çalışıp çalışmayacağından emin değilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o tarz bulunması zor şeyler yerine evdekileri kullanayım diyorum ama tek sorun normalde mayaların belirli bir alkol oranına kadar şekeri tüketip alkol üretimine devam etmesi.

Cerveza zaten çok yüksek alkollü bir bira olmadığından ve kullandığım maya tipleri (s-189, m44 vb.) genelde %10-12 aralığına kadar alkol üretimine devam edebildiğinden sorun olmaz gibi geliyor.

Şöyle bir hesap yaptım kabaca;

475 ml %5 alkol bira
25 ml %45 alkol tekila koyarsam;
Total alkol oranı %7 oluyor

Bu mantıkla mayanın çalışmaya devam etmemesi için bir sebep yok. Tek sorun, yüksek alkollü ortama direkt girdiği zaman maya ölür mü? Burada da teorik bilgime göre ölmemesi lazım ve çalışması lazım.

Yine de tecrübe etmiş biri varsa çok iyi olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...