Holy Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Normal kahvaltılık bal, petek bal çok tortu bırakır. Öyle çok kaliteli bal kullanmanıza da gerek yok çünkü aroma bırakmıyor zaten. Şeker içeriği yetiyor. Normal balı da ılık suda çözdüm. Çok sıcak su da balın yapısına zarar veriyor diye okumuştum bir yerde, o yüzden 50-60 derece suda çözmüştüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Tabi yazmayı unutmuşum, kaynadıktan sonar soğumuş su olacak o çözdüğünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 GONDARCENGIZ said: 1 ay nası sabrettin abi hll fds Valla ben şu anda hali hazırda tüketmeye başladığımız 5 kitten 2'sini 2 ay, gerisini 3 ay beklettim şişede öyle attım dolaba :D Gidip gelip şişeleri seyretmek çok koyuyor ama sonuçta değiyor sabretmeye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 benim en fazla 1.5 ay beklettiğim bi şişe var, onu tutim bakim 3-4 ay en az. Değiyomu gerçekten tadı merak ettim fdsfsd, 15-16 gün bekletip 3-4 gün buzdolabı sonra açıom genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Bekletme olayı ağır biralarda, özellikle dubel, tripel falan gibilerde fark ediyor bence. diğerlerinde değmez btw: https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201802011032058171-anadolu-grubu-bira-vergi-tuncay-ozilhan/?utm_source bi de butikbira'ya belçika kitleri gelmiş (stokta yoktu bayadır), ilgilenen varsa haberi olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 sikik biraları satmıyor diye ağlamış herif ya, vergi kaçağı oluyor diyo bi de, vergiler çok fazla diyebilen yok tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 vergiler çok fazla deyip fetöcü olacağıma, vergi alamıyonuz amirim deyip hedef gösteririm daha tatlı olur demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Mal herif. Vergiyi sıfırlasalar da içmem ki Efes? Tuborg golddan başka ticari bira içmem yerli üretimde. Gitsin bunun sebebini araştırsın önce. Vergi kaybı ne alaka? Ev biralarını satmak yasak ki neyin vergisi. O mantıkla evde yaptığım yoğurt da vergi kaybı, hatta evde et de yapmayalım nusrette yiyelim vergi ödemek için tey allaaam... Gün içerisinde bir ara 1 numaraydı #BoykotEfesPilsen hashtag. Gerizekalı farkında olmadan insanları butik bira işine yönlendirdi/uyandırdı. https://odatv.com/sosyal-medyada-buyuk-boykot-0102181200.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 dandik gövdesiz birasına kim niye 7.5 lira versin mk salak mı bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2018 yakındır 8 lira olması, alkole zam geldi henüz biralara yansımadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-tuncay-ozilhandan-bira-aciklamasi?utm_content=buffered6ce&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 aktivistler nasıl patldı adama inanılmaz adam için bir tehdit değil zaten evde bira üretilmesi. kaç kişi paraya dökebiliyor ki zaten efes gibi bir firmayı korkutsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Aslında tehdit. adamlar şimdiden önünü almaya çalışıyor. Eğer yayılırsa ve yasalar efes'in yanında olmazsa zamanla evde biracılık artcak, bir yerden sonra craft brewery'ler ortaya çıkacak (bu konuda da efes'in engellemeleri var), pazarı gören bi iki de yabancı yatırımcı gelirse efes o kadar boş şişeden kule yapar artık craft brewery'ler konusunda da şu an mal sattıkları yerleri baskılıyorlar, ufak tefek bira markalarını satmamalarını, sunmamalarını sağlıyorlar. (gara guzu, zıkkım vs) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lemmy Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Nasıl inanılmaz, evde yapamazsınız bizden alıcaksınız diye tehtit etti açık bi şekilde, tam yeni türkiye modeli bir şekilde. Evde yapan adama rakip olmuyor zayen satışları azaltıtor, adam köpürmüş böyle olunca. Patlak verincede kıvırmaya başlamış klasik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Fazla glikoz şurubu içmiş ya ondan oluyor hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Satışları azalıyor, alttaki müdür beceriksizliğini ev biracılığı arkasına gizlemiş, bu da yemiş heralde. Tuborg falan iyi iş yapmıyor yoksa.. Marketten basit bira alcaksam hep Tuborg alıyorum artık, bomonti anca dışarda fıçı falan bazen içiyorum. Bi de şu temiz kapak muhabbeti baya çekiyor arada kalınca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2018 bu sefer yazlığa erken gidip birayı hazırlayıp geri gelecem bolca içecek bişeyler olsun diye şunlara para kazandırmamak için mcdonalds vs bile yememek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2018 Daha önceden Evil Dog kiti kuran, Summit veya Simcoe kullanan var mı? Standart tarifteki gibi yapmaktan yanayım genelde ilk seferde ama Summit-Simcoe ikilisi için bazı olumsuz söylemler var etrafta. Özellikle Summit için soğan/sarımsak kokusu oluyor diyorlar. Önerisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 ikisini birlikte kullandık. galiba simcoe'ydu, baya sarımsak-soğan gibi kötü kokuyordu ama birada o rahatsız edici tat yok hiç, aromasını sevdim. hatta bi tık daha belirgin yapabilirmişiz yaz sıcakları bitmeden boş şişeleri dolduralım diyoruz, mexican cerveza deneyen var mı? bir de agave, citrus/limon, zencefil, kişniş tecrübeleri olan var mı? yaz sıcağında akşam üstü içmelik değişik bir şeyler var kafamda da, hangi kit üzerinde çalışmak daha uygun olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 evil dog ve bad cat ikisini de yeni bitirdim sayılır ilk yaparken soğuk soğuk attım kovaya ne çıktıysa, 30 gün kadar 20 derece sabit kovada bekledi şerbetçiotu tadı baya keskin ama acılığı az hafif buruk değişik güzel bir bira oldular, biraz şarabı andırdı yüksek alkollü olduğu için ama bu marka için iyi şeyler söylemiyorlar, kullandıkları şeker değil şurup büyük ihtimal, mayası da kötü- maya maya kokuyor bira. çok uzun bekletmek gerekiyor şişede o koku geçsin diye, tüketim hızlıysa, beklemeye tahammülünüz yada zamanınız yoksa kötü oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Cerveza ben de önümüzdeki hafta kuracağım, kafamda biraz acı/ekşi tatlar katmak var. İlk suyu kaynatırken 3-4 limon sıkayım, üzerine de zencefil atayım kaynama esnasında diyorum. Sonra şişelemeden 2-3 gün once de cascade atıcam biraz içine. Hatta şişelerin 10 tanesine falan 1 kapak tekila koymayı düşünüyorum ama tekila girince işin içine mayanın çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 şişelemede atıcaksan en fazla gazsız yada az gazlı olur bende amerikan oaked rum yaptım bakalım, çok merak ediyorum nasıl bir şey çıkaracak yarın öbür gün şişelerim sırada abdij var yanına da normal bi pilsen kurarım yazlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 @Auril: abdij geçen yıl yapmıştım, fena olmadı ama tripel daha iyiydi aynı zamanda yaptığım @Holy: tekila yerine agav nektarı veya şurubu aroma katmak için daha iyi olabilir gibi geliyor bana, ama bulunur şeyler mi bilmiyorum hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 İşte o tarz bulunması zor şeyler yerine evdekileri kullanayım diyorum ama tek sorun normalde mayaların belirli bir alkol oranına kadar şekeri tüketip alkol üretimine devam etmesi. Cerveza zaten çok yüksek alkollü bir bira olmadığından ve kullandığım maya tipleri (s-189, m44 vb.) genelde %10-12 aralığına kadar alkol üretimine devam edebildiğinden sorun olmaz gibi geliyor. Şöyle bir hesap yaptım kabaca; 475 ml %5 alkol bira 25 ml %45 alkol tekila koyarsam; Total alkol oranı %7 oluyor Bu mantıkla mayanın çalışmaya devam etmemesi için bir sebep yok. Tek sorun, yüksek alkollü ortama direkt girdiği zaman maya ölür mü? Burada da teorik bilgime göre ölmemesi lazım ve çalışması lazım. Yine de tecrübe etmiş biri varsa çok iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2018 içerken katarsın ya, ama bence hiç gerek yok cerveza tam böyle hafif yaz birası, geçen yaz yapmıştım nasıl bitti anlamadım lıır lıkır gidiyor. oturuşta 10 tane içersin ssdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar