Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bağdat Baharat - İş Görüşmesi

mokoko

Öne çıkan mesajlar

acayip uyuz oldum heriflere o yüzden burada da paylaşıyım daha çok insana ulaşsın istedim

ekşisözlük yazarı biri aşağıdaki olayı yaşamış iş görüşmesinde

said:
almayacağım bundan sonra. neden mi ? anlatayım.

yeni mezunum haliyle deli gibi iş arıyorum. dün bir telefon "kablelvuku ile mi görüşüyorum falan filan" neyse söyledikleri saate orada oldum. adamın biri. açıkçası ik olduğunu düşünmediğim biri.

+kablelvuku demek tamam geç yanıma şuraya
-.....
+deneyim var mı ?
-x firmasında bitirme projesi için haftanın 3 günü gidip çalıştım
+ yok yazıyorum buraya.
-yani.. tabii. siz bilirsiniz.
+yanisi yok maaş aldın mı yok fiili çalışan mıydın yok e o zaman ne yani
-.....
+memleket nere
- a
+stajlarını var iki tane bunlar da düğün havasında geçmiştir zaten ne öğreneceksin
-....
+gel şuraya bir şey yaz el yazını görmek istiyorum
-anlamadım
+şuraya yaz iste görüşmeye geldim diye
(görü yazdim)
+tamam tamam yeter. maaş isteğin ne
-aralık olarak söylesem
+söyle söyle
-1500-1800
+endüstri mühendisi ne iş yapar
-bir kaç teknik tanım okulda öğretilen şeylerin söylenmesi falan filan
+hayır bu tanım yanlış. endustri mühendisi bana para kazandırır. en az ürün ile en çok karı getirir bana doğru mu
-yani ben de bunu ifade ettim zaten
+yok şimdi dogru muyum ben
-yani evet doğrusunu
+bu fabrikadaki her şeyi kaç ayda öğrenirsin ne zaman tamam ben oldum dersin
-yani aşağı yukarı bir 6 ay diyeyim.
+hah gel bi hesap yapalım sen benden 1500 istedin. ben sana yüzde yetmiş sigorta ödeyeceğim ne etti 1000 tl. günde dört tl yemek diğer giderler falan derken sen bana 2800 tl ye mal oldun mu oldun. 6 ay dedin çarp 16800 etti. 6 ay sonra senin bana siktir çekmeyecegin ne malum ? ben sana 17 bin yatırım yapıyorum sen bana ne verebilirsin ?
- ........
+biz senin dediğin gibi yapmayalım gel. ilk ay. sadece ilk ay. ücretsiz çalış. bana fabrikada bir sorun bul bu sorunu çöz ve beni kara geçir. ikinci ay. 1250 ile gel başla daha sonra dersin ki bakın siz burada 3 yumurta kullanıyorsunuz ben bunu 2 yumurta yaptım. bu yumurtadan gelen beş kurusu da senin maaşına zam olarak eklerim. kabul mu ?
- ben yani böyle düşünmemiştim
+şimdi bak sen bana ne deidn üretim planlama dedin falan dedin. iyi hoş da ben bunu lise mezununa da yaptırım niye endüstri mühendisi alayım yaptıramaz mıyım
-yok yani biraz bir şeyler bilmek gerek
+ yaptırırım gel fabrikaya gidelim soralım. e o zaman ben sana niye 1500 vereyim hiçbir şey de bilmiyorsun. benim sartıma kabul mu ?
-...
+sen şimdi biraz düşüneyim diyeceksin düşün hakkın ara bizi kabul edersen pozisyon da dolmamissa alırız seni tamam mı güzel kardasim
-tamam
+al bu da numaram
buradan sonra numarayı almadan uzaklaştım oradan sağlam bir şekilde gururum kırıldı. hani hayat zor derlerdi de. sokayım böyle hayata.

https://eksisozluk.com/entry/53466324
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye sanayisinin çok gelişmemiş olması da etken. genel olarak basit ara parça üretimi ve montaj üzerine kurulu olduğu için tüm sanayimiz, kalifiye eleman gereksinimi minimum. dolayısıyla mühendise kimsenin ihtiyacı yok. yüksekokul mezunları ideal şu anda türkiye sanayisi için.

ama hal böyle olunca herkes de mühendis olunca, yüksekokul mezunu alacağına mühendis alıyor aynı paraya. yaptığı işte mühendislik olmuyor çoğu zaman. dolayısıyla mühendis olmasının bir önemi kalmıyor.

sistem baştan bozuk
Sosyal ağlarda paylaş

ülke neresinden tutsan elinde kalan bir ülke olduğundan çokta şaşacak bişey kalmamış.
düzgün sosyalist hak peşinde koşan bir ülke olsa ben mühendisim minimum mühendis maaşı şu kadardır bunu teklif etmeniz bile şuça girer diyip çekip gidilir.
ama ülke ülke olmadığından abi işsizmi kalırım abi ne olur havasından ve devlet buna karşın bir hamlede bulunmadığından bölye görüşmeler olabiliyor.
iyi okullar burada devreye giriyor. iyi okul diploman varsa güler geçersin muhattap bile olmazsın bölye adamlarla. iş kaygın bu kadar olmaz çünkü.
ik cı çocuğu itin götüne soktuktan sonra 2000 tl maaş verse çocuk kabul ederdi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...