Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kardeşinden çocuğu oldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Fistan said:

genetik hastalıklara yakalanmak 2 kat daha fazla risk, 2. derecede 1.5 kata yakın
bu oranlar da baya yüksek yani
zaten şunun hesabını yapmak bile çok basit lise 1 biyolojisi ile

Evet, %25'i geçmiyor önceki nesillerde inbreeding yoksa kardeşler için.
Mesaj tarihi:
horacegoesskiing said:

bu yolun sonu eugenics e gider tutarlı olma adına ki, bir altındaki arkadaş ÖLDÜRÜRÜM KIRRIM diyerek zaten şeyapmış.

yaşlılar çocuk yapmasın, kalıtımsal hastalığı olanlar, en azından bazıları çocuk yapmasın falan da diyecek misin? tamamen mantığa bürüme gibi geliyor bu bana.

ki yani o da çocuk yapma kısmı. yapmıyo çocuk, kısırlaştırmış kendini ama -yetişkin- kızına kardeşine halleniyo. problem var mı? evlencekmiş bi de.

hayır bu çocuk ve aile olayı mesela birebir eşcinsellik tartışmalarında da döndü. zaten ilk kale think of the children. pedofili konusunda doğal tabi de, neyse. :)

yoo öle bişi demedimki, yapsınlar yapmak istediklerini, ama cocuğun hayat kalitesini düşürüecek durmların engelleyebiliyorsak ki engelliyebiliyoruz, ensest gibi kalıtımsal hastalıkların ihtimalini tavan yapan bir durumda adam gibi cocuğuna yardım edecek sekilde yöntemler izlemiyolarsa ağızlarına vururum diyorum.

Baskası ne demiş ne dememeiş beni bağlamaz.

Konunun eşcinsellik think of the childerenla ilgisi yokki, burda baya bilimsel bir durum var kanıtlanmıs kunutlanmıs, gerekli özveri gösterildiğindede yavruladığın şahısın hastalıklarını cözmek etmek mümkün. Bu özveriyi göstemiyosa iki sahıs cocukları icin bende aaazlarına cakarım bi dane.

tersiyle böle elimin.

demem o.
Mesaj tarihi:
yumy said:

Bright said:

Fallacy paçalardan akmış.

Senin sarsılmaz düşüncelerinin sebebini duyalım bir de? Hangi mantık kolonlarıyla destekliyorsun savını.

Ensestin kimyasal bilimselliğinden başla mesela plz. Eşcinselliğin bile böyle bir turnusolu yokken neye dayanarak söyledin bunu?

Hangi araştırmayı koyıyım buraya, konu üzerinde onlarca kağıt mevcut, bir zahmet aç bak. Şu noktada tek eksik bunun nedeni %100 şeklinde X'tir denmemiş olması ki bunun da pek imkanı yok. Popülasyonda %8 civarı görülen bir durumun bilimsel gerçeklik değil tercih olduğunu savunmak için baya baya cahil olmak lazım şu noktada.
Mesaj tarihi:
horacegoesskiing said:

Cuce said:

şimdi genetik bilimininde...

...cocuk yapmak ise ayrıca baska birşey...

...iş cocuğa gelince adam gibi kalıtımsal ahstalıklar arastırılmadan test edilmeden gidip cocuk yapan...

bu yolun sonu eugenics e gider tutarlı olma adına ki, bir altındaki arkadaş ÖLDÜRÜRÜM KIRRIM diyerek zaten şeyapmış.

yaşlılar çocuk yapmasın, kalıtımsal hastalığı olanlar, en azından bazıları çocuk yapmasın falan da diyecek misin? tamamen mantığa bürüme gibi geliyor bu bana.

ki yani o da çocuk yapma kısmı. yapmıyo çocuk, kısırlaştırmış kendini ama -yetişkin- kızına kardeşine halleniyo. problem var mı? evlencekmiş bi de.

hayır bu çocuk ve aile olayı mesela birebir eşcinsellik tartışmalarında da döndü. zaten ilk kale think of the children. pedofili konusunda doğal tabi de, neyse. :)

türkiyede bugün 9 milyon sakat var, başlıca sebeplerden biri ne tahmin et. ipucu veriyorum akraba...

yaşlılar da çocuk yapmasın bu arada evet, kalıtsal hastalığı olanların bir kısmı da yapmasın, insanlarda gereksiz bir çocuk yapma merakı var
Mesaj tarihi:
@Bright
"Bilimsel gerçeklik"ler bunun sebebi %100 X'tir diyebilmektir zaten.
Popülasyonun % bilmem kaçının ensest yapıyor olması nasıl bilimsel gerçeklik yapıyor bunu? Birbirlerini nadiren gören abaza 2 kuzenin cinsel ilişkiye girmeyi denemesi ensest ilişkiyi kimyasal bir gerçeklik mi yapıyor yani lol.

Ben araştırdım bulamadım, ensest ilişkinin sebebini kimyasal reaksiyonlara dayandıran bir şey bul bilgilendir beni lütfen. Tabii herhangi bir kadının herhangi bir erkekle beraber olmasını sağlayan kimyasal reaksiyonlardan farklı olmalı bu söylediğine göre.
Mesaj tarihi:
yumy said:

@Bright
"Bilimsel gerçeklik"ler bunun sebebi %100 X'tir diyebilmektir zaten.
Popülasyonun % bilmem kaçının ensest yapıyor olması nasıl bilimsel gerçeklik yapıyor bunu? Birbirlerini nadiren gören abaza 2 kuzenin cinsel ilişkiye girmeyi denemesi ensest ilişkiyi kimyasal bir gerçeklik mi yapıyor yani lol.

Ben araştırdım bulamadım, ensest ilişkinin sebebini kimyasal reaksiyonlara dayandıran bir şey bul bilgilendir beni lütfen. Tabii herhangi bir kadının herhangi bir erkekle beraber olmasını sağlayan kimyasal reaksiyonlardan farklı olmalı bu söylediğine göre.

Hayır, arada bir fark olmasına gerek yok. Tam tersi senin kardeşlerin ve kuzeninlerin karşılıklı ilişkilerinin doğal olmadığını kanıtlaman gerekiyor şu noktada. Ben ensestin özel durum olduğunu hiçbir zaman iddia etmedim.

Hayır, bilimsel gerçeklik bunun sebebi %100 X'tir diyebilmek değildir. Bilimde %100 olan hiçbir şey yoktur, zaten buradan alakan olmadığı anlaşılıyor.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

yoo öle bişi demedimki, yapsınlar yapmak istediklerini, ama cocuğun hayat kalitesini düşürüecek durmların engelleyebiliyorsak ki engelliyebiliyoruz, ensest gibi kalıtımsal hastalıkların ihtimalini tavan yapan bir durumda adam gibi cocuğuna yardım edecek sekilde yöntemler izlemiyolarsa ağızlarına vururum diyorum.

ağızlarına vurmakla kalıyorsan mesele yok ama bu söylediğin zaten ahlaki bir temel olarak kullanılıyor çoğu zaman. ki benim consenting adults deyişimden sonra ortaya sürmenle, ben de o bağlamda ele aldım. tasvib edmiyorum diyorsan mesele yok.

ama kalıtımsal şey filan diyorsan huntington's'ı çocuğuna aktarma ihtimalin %50. ensestin ya da akraba evliliği bunun yanında hiç bir şey değil. bu ve benzeri hastalıklara sahip insanlar çocuk yapmasın diyeceksen işte o yolun sonu da gerçekten eugenics e çıkıyor.

temelde yine insanlar kendilerine çok uzak buldukları bir şeyi başkalarının yapmasını istemiyorlar aslında sebebi bu kadar gibi görünüyor bana. üstünde durabildiğin tek dayanak da karşılıklı rıza olunca yapacak bir şey yok.

şurada arkadaşlar bir çalışma yapmışlar mesela özet. biz ne yapıyoruz abi gibi. bi parça alayım oradan:

"Furthermore, while genetic risks are higher for offspring of incestuous relationships, this is only marginally so, and these risks can be addressed by means of genetic counseling. Therefore, the decriminalization of incest is not inconceivable. Decriminalization is worth considering, not only because cases such as the one at issue are very rare, but also because they tend to exhibit anomalies indicative of the fact that a "natural" aversion to incest did not develop because the partners grew up separately."

https://www.mpicc.de/en/forschung/forschungsarbeit/gemeinsame_projekte/inzest/inzest_krim.html
Mesaj tarihi:
ahah Bright çok komiksin gerçekten.

Farklı birşey olduğunu ispatlaması gereken sensin zira kimyasal bilimsel gerçeklik diye iddia eden sensin. Demek ki bu insanları ensest ilişki yapmak zorunda bırakan bilimsel bir durum var ortada, ensest dışında ilişki yaşayamıyolar.
Ben sana eşcinsellikle alakası yok diyorum ensestin. Sen ise aynı şey ikisi de kimyasal diyorsun.
Eşcinsel insanların kimyasal olarak karşı cinse ilgi duyamadıklarını hatırlatmam gerekiyor herhalde sana? Ensest ilişkilerde ise insanlar kendilerini herhangi bir aile üyesiyle birlikte olmak zorunda hissetmezler, bu tamamen kişinin oto kontrolüyle alakalı bir durum, tıpkı "kankanın" eski manitasına aşık olup birlikte olmanın etik olarak ayıp olması gibi (tabii bundan katbekat büyük bir tabu).
Bence sen ne ensestin ne olduğunu, ne eşcinselliğin ne olduğunu tam olarak bilmiyorsun.

Dur daha baside indirgeyim, eşcinsel insanın kaçınılmaz cinsel hayatı aynı cinsle beraber olmak iken ensest yapan insanın tek yapması gereken moral olarak yanlış görülen aile içinde birliktelikten kaçınmak. Bak tekrar ediyorum, bu böyle olmalı, kuzenine aşık kimse açılmamalı gidip falan demiyorum sana. Aradaki somut farkı anlatıyorum.

Bilimsel gerçeklik ile teoriyi hipotezi falan birbirine karıştırmış çorba etmişsin Bilmin b'sini bilmediğin ortada, oraya hiç girmiyim en iyisi, al google a "bilimsel gerçeklik nedir" yazınca ilk çıkan literatür tanımına bir bak başlangıç olarak.
said:
"Her bilim adamı tarafından aynı sonuçlarla tekrar edilebilen gözlemlerdir. Yani farklı sonuçların elde edilemediği ve gerçekliği su götürmez bir gerçek olan bilimsel tezler yada hipotezlere bilimsel gerçeklik denir."

Hala iddia ettiğin bir sürü araştırma kağıtlarından bir örnek bekliyorum ensestin kimyasal gerçeklik oluşuyla ilgili.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
http://cl.ly/image/0k0e3K0S2z1y/Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2012.32.26.png
http://cl.ly/image/0X443R2L0T12/Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2012.32.38.png
http://cl.ly/image/0D1j0K2C1o17/Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2012.32.44.png
http://cl.ly/image/22100x0v1X0Q/Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2012.32.54.png
Mesaj tarihi:
horacegoesskiing said:

adamların kan niye mavi? çünkü ensestten doğan çocuğun kanı mavi olur. ya da olmaz.
/quote]

o tamamen uzuvdan uydurma elin cahil ezik koylusune tapacaklari yari tanri vermek ego sisirmek ben sizden farkliyim demek icin uydurulan birsey..
Mesaj tarihi:
Laurelin said:

. isin komigi insanligin ensest iliskiden ciktigina inanan tipler rerororo yapiyor haber yorumlarinda hehe

ee yok daha farkli birsey objektif bakarsan..daha cok kaburga sevici filan oluyor..
Mesaj tarihi:
Hipotez, teori ve kuram(yasa) arasındaki farkı şu an sana açıklayasım yok ama böyle bir tartışmaya girerken kullandığın kaynağın e-ödev sitesi olması oldukça manidar. Bari wikipedia'ya falan baksaydın.

Ensest ilişkinin tanımını tek taraflı kabul edemezsin. Tanımı itibariyle iki birey arasında karşılıklı izin ve istekle olan bir ilişki(consensual). Önerinse insanların bunu engellemek için kendilerine baskı yapmaları veya çevreleri tarafından baskılanmaları. Yani eşcinselliğe geçmişte veya günümüzde yapılan baskının birebir aynısı.

Günümüzde ensesti engellemek için herhangi bir neden yok(yasalara göre 18+ -veya yaş sınırı neyse- ve consensual gene tabi ki bu bahsedilen ilişki). Şu noktada engellenebilecek/denetlenebilecek tek şey bu ilişkilerden doğan çocuklar ki birinci kuzenlerin ilişkilerinde buna dahi gerek yok, sadece gelenek şeklinde devam ettirildiklerinde sorun yaratabilecek bir durum.

İki insanın birbirlerine karşı, karşılıklı duydukları çekim her şart altında kimyasal gerçekliktir. Bunun inkar edilebilecek bir yanı yoktur.
Mesaj tarihi:
Laurelin said:

progresiflikle ne alakasi var ensestin ya, kitapta diil su aptal dizi hit oldugundan beri millet yeni uyandi sanki, tarihin en eski olayi ensest tipki bugun dinler, adetler vs yuzunden tabu olmus birsuru baska sey gibi. isin komigi insanligin ensest iliskiden ciktigina inanan tipler rerororo yapiyor haber yorumlarinda hehe

O zaman serbestmıs hacı.
Namaz kılarken kişinin doğrultusundan geçilmezmiş. Önünden zaten geçilmiyor da doğrultu !! Ama hacıda olabilirmiş vs vs
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Bizim bir biyoloji hocası vardı lisedeyken, akraba evliliğinden sakat çocuk doğacağı batının yalanıdır, kuzenlerinizle evlenin, ailenizin malı dışarı gitmesin derdi hep. Hep bunlar Türk aile yapısını bozmak isteyenlerin oyunları derdi.

Biyoloji hocası olduğunu tekrar belirtmek isterim.

Sınavda çıkıyor diye anlatıyorum aslında evrim yoktur diyen biyoloji hocası duydum ben malum dershanelerde
  • Yeni Oluştur...