Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir süredir sigara içmiyorum asabiyim

Auril

Öne çıkan mesajlar

@Malibu
Bir sürü research yapılıyor. Zararlı, zararsız, sigaradan daha az zararlı gibi 30 çeşit sonuca varılıyor her seferinde. Kullanılan esigara sıvısı researchlerde farklı farklı kullanılıyor. likitlerin bazılarında diacetyl çıkıyor, bir anda e sigara normal ateşliden daha zararlı çıkıyor. Öbür research nic + vg ile yapıyor, zararsız sonucuna ulaşıyor. Bir diğer konu wicking. Normal pamuk, muji pamuk, cellucoton pamuk, silika derken bir çok farklı materyal var. Bunlarda farklı sonuçlara sebep oluyor. En son gerizekalı NEJM bir çalışma yaptı. Esigara nın içerisindeki formaldehyde seviyesini ölçmek için kullandıkları aletteki pamuk, likitsiz kalıp kendini yakmış. Saçma sapan bi oran çıktı. Üç aşağı beş yukarı ulaşılan genel kanı sigaradan kat ve kat daha az zararlı olduğu yönünde ama.

esigaraya başlayacaksan adam gibi bir cihazla kanger subox vs.. başla derim. EVOD lardan uzak dur :)
Sosyal ağlarda paylaş

k1nJo said:

sigara bırakılmaz; sigaraya ara verilir.

çok garip gerçekten, böyle arkadaşın babası var 40 yaşında bırakıp 60 yaşında tekrar başlayan dsfdsa resmen çocuğunun büyümesini beklemiş gün saymış herif. ben de 5-6 sene içtim günde 1-2 paket, 4 senedir de ağzıma sürmedim hayırlısı bakalım bir an önce çocuk yapıp büyütüp başlamam lazım bazen çok fena içesim geliyor :/

abso abinin de dediği gibi o 1 taneyi de bırakmazsın asla bırakmış olmayacaksın sigarayı, muhtemelen 2 hafta içinde tekrar paket almaya başlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

nyks said:

9 ay içmedim. Sonra 1 tane otlandım şimdi gene paket taşıyorum. :(

psikolojik esik 6 ay deniyor.bu sureyi sabir ve sebatla gecirdikten sonra arinmis bir bedene sahip oluyosun ama tekrar baslama riski gene yuksek.kararlilik sart.peder biraktiktan 2 sene sonra elindeki kalemi sigara icer gibi tuttugu icin duvara firlatmisti mesela.lan bana ne oluyo hesabi.biraktigindan bu yana kahve icmiyo mesela sigarayi hatirlatiyo diye.sigarayi birakali 20 sene oldu ama hala arada canim cok icmek istiyo der.

bir sekilde kararlilik sart.tek tuk icerek olmaz bu is.kokten birakip tekrar dusunmemek lazim.

okuldayken orhan kural lazerli sigara biraktirma seysine ogreci indirimi yaptirtmisti.bi kac arkadas o furyadan gidip kulaktan yediler lazeri.akabinde en uzun sabreden 3 ay sabrettiydi.o yoksunluktan kaynaklanan icme istegi gitti diyodu o da.el aliskanligi var paso elim agzima gidiyo dumani ariyorum falan diyodu.onun icinde durmadan pet siseden su iciyodu el aliskanligini gidermek icin.sonra gene bi arkadas ortaminda alkolle dayanamamis 3 aylik emegi heder etmisti bu arkadas.

kulak icinde sanirim seratonin hormonunun kanallari var.nikotin seratonini baskiliyo bi sure sonra bu kanallar tikaniyo.lazerle bu kanallari tetikleyip tekrar isler hale getiriyolar.vucut seratonine doyunca nikone gerek kalmiyo disaridan.yoksunluk boylelikle gideriliyo.sonra geriyo psikolojik ve mekanik olan bagimlilik kismi kaliyo ki mekanik olana pet sisede suyla care var.psikolojik olanda senin kendi kararliligin.

kendin birakmaya calisinca iskence kismi kanallarin acilmasini beklemek.hormonu salgilayan bezlerin nikotin yoksunlugunda dogal islevini kazanirken yavas yavas seni surundurmesi falan.

su seratonin konusunda arastirma yapmadim bu arada.kulaktan dolma bilgi.umarim dogrudur. X(

gecmis olsun.sabir ve sebatla tamamina erdirmen dilegiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sabah kalktım elim başucumda her zaman sigaramın bulunduğu spota gitti gene, paketimi bulamadım tabii ki
damlatan salak e sigaramı alıp oyalandım bir süre
sonra kargoya gidip likitlerimi ve kanger evod atomizerimi alıp başladım tüttürmeye

bnm dandirik ego dan 10 kat iyi çıktı

ijust2 mi 4gözle bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...