Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Youtube hız limitini aşma...

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Dün 1080p bir videoyu 2 saniyede bir takılmadan izleyemememden dolayı canıma tak etti "kesin limitliyorlar ya bunu!" dedim ve araştırayım dedim biraz. Videonun "stats for nerds" bölümünde hızın 1000 kbps'in üstüne çıkmadığını gördüm. Her videoda limit vardı.

Aradım ettim ve şu videoya rastladım:

http://www.youtube.com/watch?v=qyMLmROqnhM

Denileni yaptım, browser'ı kapayıp açtım ve 5mbit bağlantımın tamamını kullanmaya başladığını gördüm...

O ip'ler nedir ne değildir bilmiyorum ve daha evvel konuldumu bir yere bilmiyorum ama tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

admaın yaptığı isp'deki limitlemeyi nasıl kaldırıyor, hiçbi fikrim yok.
kaldırabileceğini de pek düşünmüyorum.
En basitinden ben gateway'inden kıssam steam'lerini sen kendi firewall'ında istediğin kadar takla attır, sana giren tcp paketleri belli, çıkanı belli.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

admaın yaptığı isp'deki limitlemeyi nasıl kaldırıyor, hiçbi fikrim yok.
kaldırabileceğini de pek düşünmüyorum.
En basitinden ben gateway'inden kıssam steam'lerini sen kendi firewall'ında istediğin kadar takla attır, sana giren tcp paketleri belli, çıkanı belli.

youtube cache serverları falanmış sanırım, o adresteki yerlere veri akışını blokluyormuş, o yüzden hızlanıyormuş diye okudum bi yerde.

@lectre güvenlik duvarını açman gerekiyor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

zaten bütün tarayıcılar artık html5 kullanıyor youtube ve twitch de. editör güzel sallamış.

Boş boş laf etmeyin.

Youtube HTML5 kullanmıyor sen seçmeden. Flash ta tüm videoyu yüklemez Anlık BW dengelemesi yaptıkları için koca videoyu komple anında yüklettirmiyorlar bikaç saniyesini yada dk sini yüklüosun video boyutuna göre...

AMa HTML5 e bunu ayarlayamıyorlar. Komple yüklüyor mp4.

Eğer HTML5 le alakası yok benim hep html5 playerdi diye laf atanlar varsada onların bağlantı sorunları var.
Bende eklediğim gibi HTML5 + VPN kullanıyorum dedim akıyor dedim. Çok net bi şekilde YAzdım yukarda
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğu YouTube videosu desteklenen tarayıcılarda HTML5 kullanılarak oynatılır. Tarayıcınız varsayılan olarak kullanmıyorsa HTML5 oynatıcısının kullanılmasını isteyebilirsiniz.

çoğunluğu değil hepsi -vivaldi hariç- direk html5 player kullanıyor.

ekstadan: aksine html5 de bufflama sorunu olması gerekiyor çünkü tamamiyle hepsi dolmuyor. flashta bütün videoyu önceden yüklüyor. html5 te ilerledikçe yüklüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...