Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Just another laptopa sıvı döküldü topici

Drall

Öne çıkan mesajlar

10 senedir laptop kullanıyorum 3. Laptopum kola-süt-alkol bi sürü şey döktüm üzerine çatır çatır çalışmaya devam etti aletler hatta garantisi bitmeden servise yollamıştım şimdi kullandığım laptop u gayet parça değişimleri filan yapıldı kimsede sıvı dökülmüş buna demedi. Bu kadar tırsma aç bilgisayarını kullan rahat rahat
Sosyal ağlarda paylaş

Ağlıcam bir süre sanırım. Servis anakartta arıza var açılıyo ama şarj almıyo dedi. Anakart değişimi için 1800₺ fiyat çektiler. Şimdi alıp içindeki tüm bilgileri hddye atıp applestore'a götürücem. Acaba %99luk isopropil alkol alıp guidelara baka baka girsem mi, bana zorluda da tamir değil değişim derler gibi geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

Açılıyor ama şarj almıyor, peki şarja takılıyken çalışıyor mu?

Orda iki lehimi eritip 1-2 elektronik parça değiştirmemek için dünya para alıyorlar.

Samsung'da elektrik girişi modülünün anakarta bağlantısında sıkıntı vardı, o modülü değiştirdim 15$ falan tutmuştur heralde hepsi. 30-40dk da zaman.

Servis 800 istemişti, tüm anakart değiştirceklerdi.

Servis dışı bi tamirhaneye götürürsen daha özenli bi işlemle anakart üzerinden sıkıntılı yerleri değiştirebilirler. Apple'da biraz daha zor olabilir bu işlem, pek sevmezler uğraşmayı, zengin insanlar nasılsa versin parasını değiştirsin veya yenisini alsın diyolarmış
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de tahminlerim o yönde, diğer hiçbir servis tamirle uğraşmazken apple storeda uğraşabiliyorlarmış bazen. Garanti bozulmasın diye bi de oraya götürüp sonra ya kendim girişicem ya da yetkisiz teknik servise gidicem. İstanbulda yetkisiz teknik servis bilen var mı iyi? Ya da getir bana da ekmek çıksın diyen varsa getirebilirim de. Kırk yıllık patisiniz, vardır aranızda bu işlerin piri kesin
Sosyal ağlarda paylaş

Güce bağlıyken çalışıyo, mlb ve flex cable arızaları tespit etmişler ama onlar ne dediğimde anakart arızalı laptop patlar kullanırsanız dediler sdgf

Zorluda tamirat yapıyolar mı yoksa sadece parça değişimi mi? Bence kesin tamiratla çözülebilir. Ofis iletişim hiçbir yetkili servis tamirat yapmıyo dedi ama ben yine bi gidip zorluya da sorucam
Sosyal ağlarda paylaş

MLB, Macbook Logic Board anladığım, flex cable da içindeki kablolardan biri. Logic Board sorunlu olduğu için şarj tutmuyor denmiş sağda solda da, herhalde onun değişmesi lazım.

1800 lira lol ayrıca. Değiştiren bir servis elbet vardır, çok komplike birşey değil.

Şurda 13" mid '13 için yapmışlar bir guide mesela: iFixit
Sosyal ağlarda paylaş

Zorluda da sadece parça değişimi yapılıyormuş. O zaman şarja bağlı kullanırım ya napalım. Şu ekipmanı sipariş edeyim bakalım geldiğinde bi açar bakarım. Ama guide zor da görünüyo baya, güvenilir bi yetkisiz servis araştırayım en iyisi

Bu arada mlb'nin logic board olmasına güldüm, o ne diye düşünüyodum sdf

Önce senin laptopu açıp tamir edelim sonra benimkisini ederiz kop gel sdgf
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben de anakartla birlikte hddsi vs. patlak tamamen pert bi kasa da var. onun üstünde deneme yapabilirdik sdffs

abi sahiden şu işlerin piri olmuş bi adam bulsan ben de iki kasayı da alıp götürsem birini tamir etse diğerinin parçalarını değerine yakın bişeyden alıverse falan çok mu şey istiyorum.

ki ilki de yurtdışındayken patlamıştı. götürmüştüm frasnada servise anakart hdd vsvsvs nerdeyse tüm anabileşenler patlamış, 2k küsür euro'ya olur demişlerdi sora bi daha dokunmadım. kim bilir belki o da bi şekilde yapılabiliyodur. cahillik işte :/

lanet bilgisayarı kullanmaya başlayınca alışıyosun da çogzel alet. başka laptop çirkin geliyor. eskisi 13" idi 11" en ucuzundan almıştım sonra tekrar. kalan bütün erasmus hibemi laptopa gömmüştüm <.<
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman bi usta bulalım üç laptop götürelim konuşalım. Senin eskisine nolmuştu? annemden benim acer'i geri alcaktım, içim elvermedi aleti şöyle bi gözümün önüne getirince alasım gelmedi ya. Haklısın yani, bu ölse yine bi şekil mb alana kadar laptop almam sanırım, raspi falan idare ederim bi şekil
Sosyal ağlarda paylaş

Tamir ederlerken sen de izlemek istediğini söyleyebilirsin, kimi yerler kabul eder.
Kadıköy'de de bulabilirsin belki.

Ama benim bu tarz işler için 3rd party'e güvenim sıfır. Okuyup öğrenip, malzemeleri alıp, kendim yapmayı tercih ederim. Ne kadar batırma ihtimalim olsa da random birinden daha kötü bir performans alma şansım her zaman var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...