Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung SR 8845 Navibot


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Garantisi bitmiştir. Faturalı. Hiç kullanılmamıştır. Jelatinleri ile kutusunda sıfır duruyor. Yalnızca Kontrol amaçlı kutusunu açıp kapatmıştım. Elektiriğe hiç takmadım. İki tane olduğu için bunu hiç açmamıştım. Diğerini @paramecium dostuma sattım. Bunu da satışa çıkarıyorum. Fiyat 750TL. Ürün artık Türkiye de satılmıyor. ebay de kullanılmışları 300$ dolardan satılıyor.
Takas teklif edebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Para baps cidden bi detaylı review istiyorum ben. İşe yarıyor mu şu cihazlar. Vileda nın salakça bir şeyini aldık biz, 100 tl mi neydi zaten o sapık sapık dolanıyor evin içnide ama tabi teknoloji olarak bu cihazın yanında yeşil ekranlı telefon gibi kaldığı için çok efektif değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hafta sonuna kalmadan yorum yapabilecek kadar deneyim sahibi oldum.



Cihaz tahminimden fazla ses çıkartmıyor. Ama gece yattığınızda evin içinde dolaşabilecek gibi değil. Oturduğunuz odada da çalıştırılmıyor :) Evde yokken delay edip kullanayım dedim, alarm sistemi devreye girdi :P

Işık bariyeri odadan çıkmasını engellemek için güzel. Sırayla alıp odalara koyarak temizletebiliyorsunuz. Fakat meret C pil kullanıyor! Ben adaptör ile eneloop taktım ama resmen emdi pillerimi. Sonra bir bakıyorsunuz alıp başını gitmiş :D

Perdeleri algıladığı için yere 8cm kadar yaklaşmış olan tüm perdeler pencere diplerine girmesine engel. Temizlikten önce onları toparlamanız gerekli :(

Halıların saçakları cihazı deli ediyor! Takılıp kalabiliyor :(

Kablolar da aynı şekilde takılmasına sebep oluyor.

Bende ev eşyaları hep temizlik robotu alacağım planıyla ayaklı seçilmiş durumda; o sebeple sorunsuz dolaşabiliyor :) Ama altına giremediği bir eşyanız varsa temizlik asla düzgün olmuyor. Çünkü siz evde dolanırken o kör noktadaki tozlar yine evi dolaşmaya başlıyor asiler gibi.

Saçlar fırçaya dolanıp size temizleme işi çıkartıyor :(

Cihazın filtresi inanılmaz toz topluyor. Her oda temizliği sonrası temizlemek zorundasınız. Dana kadar çöp kovasına bile toz haznesini dökerken tozlar uçuşuyor. Bu sinir edici bir durum.

Batarya li-ion olmadığı için devamlı şarjda durmak zorunda. Bu batarya ömrünü de etkiliyor elbette : Bu durum stand-by tüketimini de arttırıyor.

Auto modu ile asla adam gibi bir temizlik elde edemedim. Hep max modunu kullandım. Bataryasını bitirene kadar odayı temizliyor. Toz yumakları eğer fazlaysa atlayabiliyor(ön fırçalar savurabiliyor onları); sonuçta asla mükemmel temizleme amaçlı değil.

Bölgesel temizlik kestane yedikten sonra halıyı temizlemek için ideal :) ama kabuklardan atladıkları olabiliyor. Halılarınızın mümkün mertebe kısa tüylü olması gerekli. Salonumdaki orta uzunlukta yün halı ve sıkıtılı azcık bu konuda. Yatak odalarındaki el halısı oldukları için kısa tüylüler ve çok daha iyi temizleniyorlar.

Fırçasına falan iyi bakım yapmanız gerekli. Tembellik ederseniz size masraf çıkartabiliyor B)-

Çalışma mantığı irobot'dan daha iyi bence. Çalışma sonrası netice tatmin edici oluyor bana göre.

Işık bariyeri 2 tane olsa daha efektif kullanılabilirdi.

Cihaz takıldığında eğer onu kaldırıp koyarsanız tekrar çalıştırmanız gerekli ama bu sefer şarj için yuvayı bulması çok zaman alıyor; resmen kıvranıyor gariban. Anladığım kadarıyla konum datasını siliyor o anda.




Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ya bu temizlik robotu olayında her dalda mükemmel olan bir cihaz yok. irobot daha fiyakalı falan ama hem fiyatı çok yüksek, hem de çalışma mantığı bence iyi değil.

Samsung ve Karcher'ın toz haznesini dolduktan sonra şarj istasyonunda boşaltanları da var. Ama hem fiyat daha yüksek, hem de istasyonları oldukça iri oluyor.

Eğer her temizlik sonrası filtre ve toz haznesi temizliği yapmazsanız emiş gücü düşüyor cihazın. Zaten şuncacık canı var :P

Klasik masayı temizleme hareketini denedim, düşmedi kerata :D

Ben salonda aydınlatma amacıyla ayaklı abajur kullandığım için kaboları hafif sıkıntı oluyor. PC ve TV bölümlerinde kablolar düzenli olduğu için sıkıntı olmuyor.

Temizlikçi gelene kadar ortalıkta uçuşan tozlar görmek istemiyorsanız ve eviniz de robot kullanımına göre düzenlenmiş ise derdinize derman oluyor alet.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Para reyiz öncelikle detaylı review için teşekkürler. Benim de anladığım pek bana gelmeyeceği bu zımbırtının. Halının falan uzantıları yok da, tembellikten evde epey kablo trafiği var. Hele benim bilgiayar odasına girse robot kendine AI kasar intihar eder herhalde. Abuk subuk yere kadar uzanan perdeler falan var. Dümdüz bir düzey yok zaten evde. Ben çok farklı bir şey hayal etmiştim. Kedi taşımak içni kullanıyor millet zaten gördüğüm kadarıyla :)


Ben şimdilik haftada 2 kere süpürgeme devam edeyim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Selam,

Evcil hayvanın varsa en uygun kullanıcı sensin. Benim salonda halı yün olduğu için çok tüy bırakıyor, her gün onun için çalışıyor.

Cihaz işini bitirdikten sonra toz haznesini boşaltmanız, filitreyi temizlemeniz, fırçasını da çıkartıp saç/tüy falan temizlemeniz gerekiyor.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Şarj istasyonu oldukça iri olan bir modeli var, o yapabiliyor. Bir de Karcher'ın bir modeli yapıyor.

Bir yerden sonra elektrik süpürgesi insana daha az zahmetli gelebiliyor. Her odadan sonra o ritüeli gerçekleştirmen gerekiyor. Belki bunun sebebi bendeki yün halılardır, bilemiyorum :

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...