Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4 #3

Sam

Öne çıkan mesajlar

her release'de aynı muhabbetler abi. amd daha iyi ama driver sorunu var, yavaşlar falan. nvidia release gününden 1 gün önce driver'ı çıkartıyor, en iyi performans ile çatır çatır oynuyorsun. amd 1.5 ay sonra optimize oluyor. donanımı daha iyi olsa da bir espirisi yok yani. driverla destekleyemedikten sonra. son zamanlarda geliştirilen triple a'lerin hiçbirinde AMD yazmıyordu, hepsi nvidia. bizde oyun oynamak için alıyoruz sonuçta, driver en önemli şey release'de.
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/36e7mx/a_960_outbenching_a_780_because_of_nvidia/

ozetlersem eger: 780gtx dedigin bir onceki neslin amiral gemisi (hormonlu 780ti i saymazsan). 960 a gecilmesi mumkun degil. hele 780ti 970 lerle kafa kafaya cikiyor yeni nesil oyunlarda ki adama kafayi duvardan duvara vurdurur. halbuki karsilastirmali testlere bak, 780gtx e gecmiste zar zor kafa tutabilen amd kartlar yeni nesil oyunlarda 780gtx ten cok daha iyi performans aliyorlar.

Nvidia 6xx ve 7xx serisinde ps3 ve xbox360 in donanim yetersizliklerini ve piyasanin konsola gore performans hizalamasini avantajina kullanarak amd ye kiyasla donanimsal olarak cok daha yetersiz kartlar uretti. simdi de driver olarak da abandon etmis durumda bunlari.

neyse yeri f4 tartismasi degil. donanim kisminda gerekirse devam ederiz.

not: Titanx kullanicisiyim. nvidia kullanicisiyim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

atmosfer guzel, gameplay guzel, sandbox guzel

hikaye cop
factionlar tek boyutlu ve cop

enstutu meh
railroad tumblr sjwleri, desdemona kadar boktan karakter goremedim daha su evrende
BoS ise badass techno barbarians dum dum dum dum dumb

modla oynarim, sandbox takilirim diyorsan al

hiakye bekliyorsan uzak dur
Sosyal ağlarda paylaş

gameplay i daha iyi diğerlerinden o konuda sevebilirsin bence. eleştirilen konular dışında güzel aslında da tabi taka tuka alayım diye gitmiyorsun rpg öğelerini mahfetselerde level scaling olmadığından senden güçlüler seni bildiğin EZER. o iyi aslında çok da kolay olamsın tabii de işte dikkat etcen falan benim çok aşırı sinir olduğum şeyler var o yüzden uyuz oldum. ama beğenme ihtimalin yüksek çünkü sinir olanlar bile oyun kendini enteresan bi şekilde oynattğı için bırakamıyor bide modding olayı bir sürü şey getirecek ilerde. sen bilirsin. beklentin önemli işte.

laurelin in yazdıkalrını da oku bak.

ben oyuna çok kılım bokluyorum o yüzden hep.
Sosyal ağlarda paylaş

modlar iyi degil daha bethesda creation kiti cikarmadigindan, kacak tessnip, fo4edit ile filan yapiyorlar ve cok limitli o yuzden. navmesh filan editliyemiyorsun, bina koysan senden baska kims eyuruyemiyor filan. meshler gene editlenemiyor guzel vs

mod icin oynarim diyorsan bekle cikarsinlar kiti sonra indirimden alirsin ucuza

degmez full price su anda
Sosyal ağlarda paylaş

hikaye çok önemli değil diyorsan en az 40-50 saat sürüyor ilk gameplay ve sıkılmıyorsun, keyif alarak oynuyorsun yani. hikayenin senin için ne kadar dramatik olduğuyla alakalı. işte biri oynarken "lel bu ne" deyip oyunu silmiş, ben sadece "u guyz foreal?" deyip geçtim yani.

bazı oyunlarda hikaye çok güzel oluyor, hikaye aralarındaki geçişler filler gibi oluyor.

bundan oyun güzel, hikaye filler mı desem yön gösterici mi desem, öyle bir şey olmuş.

genel atmosfer, aspect of wonder, post apo falan her türlü oynuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

fo2'yi bana anlatmayın çünkü 5-6 kere filan bitirdim, ana hikaye namına en kötü oyunu bütün seri ve spinoffların o konsoldaki dandik oyun hariç. kendileri itiraf etti zaten "fazla xfiles izlediğimiz bir ara yazmıştık" diye. bütün vault loreunun üstüne dışkıladılar, bir daha da düzelemedi.

fo2'den iyi olmak zor değil kısacası, fo3 de onun tekrarı oldu kabaca. yan hikayeleri de katarsak gene bir sürü side quest var ve geneli başarılı. yine fo2 & fo3'ten başarılı geneli toplarsak.

nostalji gözlüklerini çıkarırsanız fo2 bayağı patates ana hikayesi. oyuna birkaç yüz saat harcayan birisi olarak söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

hikaye fo2 ve fo3'ten kat kat iyi, charlar fo3'ten iyi gene new vegas kadar olmasa da.

hikaye o kadar iyi değil bence. hatta bi kaç noktada hee iyi ok, veya o zaman niye şöyle yapmıyosunuz lan dediğim oldu.

ending

instutite tarafındaydım ve hep bi twist bekledim shaun'dan ama yok. dümdüz gitti diğer herkesi yıktırdı. meh. shaun'un yetişkin biri olarak çıkacağı da ilk sahneden belliydi, sadece bize çaktırmadan ana düşman olarak çıkaracağını düşünmüştüm. o yüzden de olsa gerek hep bi twist bekledim, hatta bi ara biz de synth miyiz la yoksa diye bi sorguladım falan.

shaun bi instutite olayında dalavereli bi şekilde ölmüş, bizim gücümüzün farkına varan instutite de iş yaptırmak için synth ile yönlendirmeye çalışıyor olsaydı çok tatlı olacaktı. ama illa iyi son olacak. wasteland lan burası, tabi ki mutlu bitmemeli. çocuğu bulamayıp en azından insanoğlunun iyiliğine bağlansak yeterdi zaten. gitti herif huzurlu bi şekilde öldü, zaten yaşamış 60 yaşına kadar.

genel olarak da, insan vari canlılar üretirsek onlar özgür mü olmalı yoksa bizim ihtiyaçlarımız için mi çalışmalılar ikilemine çok fazla bağlandığı için de orijinal bulmadım (railroad - instutite çatışması)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...