Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6

-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Günaydınlar,
Bence daha "tokatlanacak" çok insan var. İşyerimde blokchaini çocuğa anlatır gibi anlatsan bile anlayamayacak insanlar bitcoin alıyor. spacecake arkadaşın da dediği gibi, hepsinin amacı para kazanmak. blockchain nedir, ileride ne gibi bir faydası olur, bir gün bitcoin ölse de bu teknoloji e-mail gibi gelecekte her şeyin bir parçası olarak var olur gibi düşünceleri yok.

2000'lerin başındaki dotcom bubble gibi olabilir. büyük bir çöküşün ardından uzun zaman içerisinde yavaş yavaş oturabilir ve daha fazla insana inebilir. Daha kolay kullanımlı daha yaygın hale geldiğinde rayına oturacaktır.

Kısa vadede ise ne kadar devam eder ne zaman patlar kimsenin kestirebildiğini sanmıyorum. Sadece daha akıllı ve tecrübeli insanlar yatırımlarının bir kısmını realize ediyor veya başka kanallara dağıtıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

GearPedo said:

büyük bir çöküşün ardından uzun zaman içerisinde yavaş yavaş oturabilir ve daha fazla insana inebilir.

Diger söylediklerine katiliyorum, yalniz su kisim 2013 yilinda gerceklesmedimi zaten? Gecen zaman suresinde ve mayis ayindan beri olan hype'tan sonra cok daha fazla insana inmis durumda. Internetle alakasi facebookta okey oynamaktan ibaret olan annem bile "bitcoinmi alsak yatirim icin nerden aliriz" diyo lel. Ben sahsen kontrolsuz bi halde hic bi zaman oturacagini dusunmuyorum otoriteler tarafindan kabul görmedikce.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Mayıstan bu yana teknolojide çok değişen bir şey yok, en azından değerini beş altı kat artıracak bir gelişme yok. Bunun çoğu "hype", birkaç ayda kendini beşe katlayan her yatırım gibi yeni insanları çekiyor. Şu an için sadece "decentralized ponzi scheme" diyebiliriz, 3k'dan alanlar 100 dolardan girenleri, 10k'dan alanlar 3k'dan girenleri finanse ediyor adeta.

Günün birinde elbet farklı sebeplerden çıktığı hızla inmesi mümkün. Ülke yaptırımları, büyük bir hack çalıntı olayı, veya birkaç yüz bin coinin tek seferde satılmasıyla başlayan bir dalga olabilir. Tıpkı hızlı fiyat yükselişi gibi bu da spekülasyon aslında, hangisinin ne zaman olacağı veya bir "dump" olup olmayacağı da sadece tahmin.

Dediğin gibi, kontrolsüz bir şekilde asla kabul edilmeyecek, onun yerine de muhtemelen hükümetler onayıyla şirket coinleri piyasaya girecek. Haliyle herkes bitcoinden çıkıp örneğin amazon coine geçecek. Böyle bir durumda ürün gözetmeksizin bütün altcoinler de büyük darbe yer. Onlarda da çoğu yatırımcı ürün ve ekosistem gözetmeksizin söylentiler, haberler, vaatler üstüne para kazanmak için giriyor benzer şekilde.

Özetle bitcoin geçici, blockchain kalıcı diye düşünüyoruz sanırım çoğumuz. BTC'nin gittiği yere kadar da paramızı artırırsak, ne ala.
Sosyal ağlarda paylaş

Katiliyorum kesinlikle. Ben ileriye dönuk marketin öyle veya böyle aktif kalacagini dusunuyorum, netekim dedigin gibi sirket coinleri piyasaya cikarsa ve kabul görmeye basladigi an son kullanici bu yöne kayacak diye dusunuyorum. Sirf su muhabbetlerden ve her an darbe yeyip cökebilecegini bildigimden 1 kurus bile yatirmak istemiyorum sahsen (oturup izlemek icin vakit olmamasi da cabasi)
Sosyal ağlarda paylaş

Scalping yapacak tecrübe veya zaman çoğumuzda yoktur zaten, yukarıda bir üye söylemişti "Ee kimse milyoner değil hala maaşlı çalışıyorsunuz?" diye (kendisi varlıklı sanırım), haksız da değil. Yine birçok insan dünyada halihazırda varolan spekülasyon balonlarını kaçırdığı için, -özellikle de kendini "geek" gören çalışanlar- bundan bir miktar gelir sağlarsa rahatlayacağını düşünüyor. Yine hepimiz adına konuşayım, bence BTC'nin ilk yatırımcılarının hatırı sayılır bir kısmı, çok zengin olmaktan ziyade bir daha istemediği işte çalışmak istemeyen, zenginlik seviyesini özgürlükle biçen, kendini daha teknik veya pragmatik gören insanlardı. (Teknolojiye inanmak ve gelecek görmek de aynı kafa yapısıyla örtüşüyor). Şimdi talep daha bir genele yayıldığı için her tipten yatırımcı giriyor.

Çoğu deneysel yatırımcı gibi, üzülmeyeceğin bir tutarla "Al-Unut" şeklinde girmeni tavsiye ederim. "Çalışmayı bırakacak kadar birikim yapmak" derecesinde olmasan da, araba aldıracak bir meblağa dönüşürse teselli ikramiyesi olur en azından :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mesela 1000 tl salladım Paribu'ya, gerekirse 5.000 de koyarım ama daha fazlası benim için riske girer.

Hala yarın bir gün Paribu vermiyorum kardeşim paranı derse ne bok yiyeceğimden emin değilim :)

Zırt pırt da aktarılmaz 3 kuruş para, açıkçası BTC'nin geleceğinden çok, yatırdığım paranın güvenliğinden endişe yaşıyorum.

Al-Unut yapmak istiyorum, ama unutacağım yer neresi olmalı onu hala çözemedim..
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

10.000$ lel.

Şöyle bir şey okudum, ÇOK doğru geldi. Ne diyorsunuz?

“From what we can identify, the only reason today to buy or sell Bitcoin is to make money, which is the very definition of speculation and the very definition of a bubble,” Thiam said earlier this month.

hayir ya. fiat paralara karsi acilmis bir savas bu 10 binden alsam 9 bine de dusse memnun olurum, ideolojilerimi destekliyor. devletin ve bankalarin ellerini cebime sokmasindan hoslanmiyorum. hesap vermeyi sevmeyen bi insanim zaten.

bundan bagimsiz bazi insanlar paranin hala altin karsiligi var saniyorlar, 50 yil once amerikada daha once de avrupada kalkti bu olay.

para basmak ne demek aslinda parasi olan butun insanlari tax etmek demek, kafasina gore basip varlik vergisi aliyorlar. dunyada 100 dolar varsa 50 dolar bende diyelim fed gidip 100 dolar daha basabiliyor. 1/2'den 1/4'e indim. her gun iniyoruz farketmeden.

ayrica bi paper wallet'i halledemedin mi? :D
Sosyal ağlarda paylaş

Cold Walletlara aktarmaya çalış. Birçok kaynak ve tutorial var. Olmadı cihaz halinde hardware wallet temin et.

"Tech savvy" olman gerekmiyor, önce küçük miktarlar ile (0.001 BTC ~10$) denemeler yapıp, paribu hesabındaki miktarları cüzdana atıp, tekrar geri al. iki yönde de başarılı olduğunu gördükçe aynı zincirden daha büyük tutarları geçirip sakla.
Sosyal ağlarda paylaş

en güveniliri paper wallet olayı,

paribudan btc alıp paper wallet'a aktrıyorsun paranı ve kağıdını saklıosun. istersen fotosunu çekip usb'de de saklayabilirsin.

KillJoy said:

1 - bitaddress.org a giriosun

2 - farklı kaydet diyip, masaüstüne atıyorsun

3 - internetin fişini çekiyorsun

4 - ordan single wallet oluşturuyorsun (istersen, paper wallet kısmından şifreleyerek de oluşturabilirsin, birinin kağıdı görme ihtimali yoksa, şifreye gerek yok, haa eğer biri bu key'leri görür diye tırsıyorsan, görse bile işine yaramaması için, şifreleyebilirsin paper wallet kısmından)

5 - iki tane key veriyor,
soldaki public key(sana para gönderilen),
sağdaki private key(önemli olan bu, asla kaybetmiyorsun ve saklıyorsun)
bunun fotoğrafını çek ya da ss alıp bas, direk yazıcı ile basarsan sayfayı key'ler gözükmeyebilir-güvenlik amaçlı

*önemli nokta, key'ini sakladıktan sonra para transferini gerçekleştirmek.

6 - sonra satın aldığın btcleri public key adresini vererek, bu offline wallet'a aktarmış oluyorsun ve istediğin gibi unutabilirsin artık.

edik: btc için anlattın, diğer currencyler için de aynı tarz olsa gerek. mantık bu ama

para aktarımını yaptıktan sonra da blockchain.info'ya girip arama bölümüne public adresini girip bakıosun paper wallet'a para gitmiş mi gitmemiş mi diye. gittiyse bi ok çekip unutabilirsin artık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...