Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kahve'den anlayan varsa bir bakabilir mi

senko

Öne çıkan mesajlar

Gunde 152 bardak kahve tuketen ve envai cesit makinaya erisimi olan biri olaraktan makina degil, aldiginiz kahve daha onemli desem olur heralde.

Makinalar da kalite kalite tabi ama kullandiginiz kahve iyiyse, lezzetli geliyosa neyle yaptiginiz cok farketmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

basınçsız sepet ne oluyor anlatır mısın?

Eve gidince anlatayım öm atsana unuturum yoksa. Ama basınçsız sepetli makine alacaksan muhakkak güzel çekirdek alman lazım, julius meinl la falan güzel kahve çıkartamazsın. İstanbuldaysan latife'nin single origin çekirdekleri çok güzel oluyor. Özellikle necdet beyin kavurdıkları tam kıvamında oluyor. Mamboçino, türk alman kitabevi falan da ondan alıyo hatta
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

senko said:

basınçsız sepet ne oluyor anlatır mısın?

Eve gidince anlatayım öm atsana unuturum yoksa. Ama basınçsız sepetli makine alacaksan muhakkak güzel çekirdek alman lazım, julius meinl la falan güzel kahve çıkartamazsın. İstanbuldaysan latife'nin single origin çekirdekleri çok güzel oluyor. Özellikle necdet beyin kavurdıkları tam kıvamında oluyor. Mamboçino, türk alman kitabevi falan da ondan alıyo hatta

Öm attım hacı unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

di said:

Makinalar da kalite kalite tabi ama kullandiginiz kahve iyiyse, lezzetli geliyosa neyle yaptiginiz cok farketmiyo.

alakası yok. starbucks'taki bi kaç bin $'lık makine ile 200tl'lik makine aynı çekirdekten çoook farklı şeyler çıkartıyor.

Merakimdan soruyorum, nasi bi fark hissediyosun mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

anca mental olarak fark hissedersin ya ben evdeki 100 liralık makinemde starbuckstakinden daha güzel filtre kahve içiyorum gibi geliyor. aynı çekirdek aynı su işte sdsfs

chai tea latte konusunda da doğuş stevyalı mistik chai+ 1/5 su 4/5 süt starbucksınki ile yarışır benim gibi sevdalısı varsa denesin evinde.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi espressoda kahverengi altın bi üst krema tabakası oluşur ilk fincana girdikten sonra üstte bunu görürsünüz
kötü makinede bu olmaz o yüzden aroması tadı herşeyi bambaska bişey içersiniz
200 liralık espresso makinası almak yerine moka pot alın daha iyi kahve yapar. ama onda da kremasını çıkaramazsınız kahvenin istenildiği gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...