Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para yetmiyor

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Ya herkesin inancı kendine de ben yine yazayım. Genel düşüncelerimdir.

Belirsizlik olan bir şeyden para kazanmak ki bu olaya en güzel örnek iddia/loto motodur haram gelir elde etmektir.

Haram parayla aile mi kurulur? Bu 1.

2. mevzu da dünyaya bir kere geliyoruz diyerek israfın dibine vurmaktır. Para yoksa ona göre davranacaksın. Kendini ne diye bankalara ipotekletiyorsun. Ömür boyu borç. Çocuklarına kalacak borçlarla evlenmek neyin kafası.

Düğün yapma, gelinlik kasma, bit pazarı denilen ama çok çok ucuza sıfır ürünler satan yerlerden ev için gerekli malzemeleri al. Elindeki paranı da kiralık evden çıkmak için kas. Öncelikli amacın kendine ait bir evinin olması.

Gerekirse büyük şehirde ikamet etme. Küçük yerlere git.

Kısacası alın teri, bilekle kazanılan bir ömür mü yoksa ömür boyu borç ve gelirken güzel çıkarken sancılı olan haksız parayla mahvolacak bir ömür mü?

Böyle bir hayata erkek katlanır da kadın zor, işte böyle etik bir hayata hanım arkadaş evet diyor mu? Bu da çok önemli. Eğer hanım arkadaş evet diyorsa şöyle diyim :D o kadınla 1 göz kulübede bile yaşanır. Ev bile almana gerek yok yani. Öyle hanımı bulmuşsun daha ne istiyorsun.

Olm bu ne lan çok ciddileşmişim :D askdajdhaksd
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

-Deno- said:

sabonis said:

bingildak said:

bıdı bıdıyı kesinde düğünde ne kadarlık altın topladınız onu anlatın

çevrenin zenginliği ile birebir orantılı. ama çevren zengin ise, kendin de muhtemelen ona göre bi yerde yapıyorsun zaten.
sonuç olarak düğünün 3'te 1'i, hadi bilemedin yarısı falan anca çıkıyor diye biliyorum ben.

no.

Bursa'da düğüne gittim geçenlerde, üniversiteden bir arkadaşım evlendi. kendi rızamla gittiğim ilk düğün bu arada ahah, toplasan da 5 düğüne gitmişimdir hayatım boyunca.

neyse, Bursa'da beyaz salon diye bir yerde yaptılar, herhalde 1000 kişiye yakın insan vardı. yemek yok, alkol yok. üç beş poğaça ayarı şey vardı.

fakat bir altın takıldı, ben böyle bir şey görmedim. biz en son altın taktık arkadaşlarla, topukta falan yer kalmıştı.

düğünü de aileler karşılamıştır muhtemelen, baya karda gelin ve damat.

1000 kişilik düğün yapmışlar, "çok altın takıldı" demiş adam ya. vay be, çok şaşırtıcı :D

fark etmez ki, sonuçta yarısı falan çıkıyor kısmı yalan diyorum gelin damat için. aileler çektikten sonra, yemek alkol vermedikten sonra, tanıdık bildik herkesi çağırıp altınları kapızladıktan sonra üstüne git ev al yani lol.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Liebe said:

ticareti insanlar para kazanmak için yapıyor

http://t12.deviantart.net/CDpCajfWQcIip5QiYwkekFTjyqQ=/300x200/filters:fixed_height(100,100):origin()/pre05/ce84/th/pre/i/2013/105/f/7/genius_in_hd_by_lemmino-d61sxub.png

oğlum adamlara bilale anlatır gibi anlatmak gerekiyor ben napayım :S
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

axedice said:

Liebe said:

ticareti insanlar para kazanmak için yapıyor

http://t12.deviantart.net/CDpCajfWQcIip5QiYwkekFTjyqQ=/300x200/filters:fixed_height(100,100):origin()/pre05/ce84/th/pre/i/2013/105/f/7/genius_in_hd_by_lemmino-d61sxub.png

oğlum adamlara bilale anlatır gibi anlatmak gerekiyor ben napayım :S

hahahahaha burak kun
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

ticareti insanlar keyfine mi yapıyor allasen? para kazanmak için yapıyor, para kazanabileceğin bir sistemin zaten varsa bir de bunun üzerinden saçma sapan bebelerle muhattap olarak bunun üzerinden de para kazanabilmeyle uğraşmak nedir? ulan madem binlerce liraları kaldırabilecek bir sistemin var nasıl boş beleş bir insan olmak lazım 25 lira için böyle şeylerle uğraşabilmek için asdafd

adam tüyo vermek için 200 kişilik grup kuruyor kayıt kişi başı 50 lira. kazandığını da aylık faize yatırmıyor heralde gidip iddaaya basıyor. iki tüyo verip gelir elde ederek iddaa oynamayı mı tercih edersin yoksa 10 lira basiyim tutarsa gelen 100de basarım. belki 1000lira eder de büyük oynarım diye mi beklemeyi yeğelersin?
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

sabonis said:

KuddusiMavra said:

pascalnouman said:

iddaa oyna
tuyo al ama
ciddiyim

ben dün grupta verdim işte tüyonun kralını.
Facebook'tan Hasan Kaya'yı tkip et.
Adam efsane.

bunların hepsi dolandırıcı ya :D

valla adam dün yine tarih yazmış.

hepsi fake bunların. iş yerinde 5000 kere aman abi para vermeyin diye uyardığım elemanın biri gitti 70 tl verdi tabii ki yalan oldu. adam blokladı falan bunu hatta.

biraz araştır facebooktaki iddiacılar hakkında. az google.
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

Liebe said:

ticareti insanlar keyfine mi yapıyor allasen? para kazanmak için yapıyor, para kazanabileceğin bir sistemin zaten varsa bir de bunun üzerinden saçma sapan bebelerle muhattap olarak bunun üzerinden de para kazanabilmeyle uğraşmak nedir? ulan madem binlerce liraları kaldırabilecek bir sistemin var nasıl boş beleş bir insan olmak lazım 25 lira için böyle şeylerle uğraşabilmek için asdafd

adam tüyo vermek için 200 kişilik grup kuruyor kayıt kişi başı 50 lira. kazandığını da aylık faize yatırmıyor heralde gidip iddaaya basıyor. iki tüyo verip gelir elde ederek iddaa oynamayı mı tercih edersin yoksa 10 lira basiyim tutarsa gelen 100de basarım. belki 1000lira eder de büyük oynarım diye mi beklemeyi yeğelersin?

Abi adam zaten vurmuş voleyi gerçekse bunlar manyak mı uğraşıyor böyle şeylerle
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

benim yazdığım adam fake değil.
paylaştığı kuponlar fake değil.
az bi gugılı ben de biliyorum şeker kardeşim.
sakin.

Yahu hepsi birbirinin aynı. Photoshop kupon koyuyor aha tuttu diye.
Az akıl mantık. Adam 2000 basıp 20000 tl götürüyor hem tahmin hem şikeli maçlar ile. Ama sonra gidip 50 TL'ye kupon satıyor. He gülüm he
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

hepsi fake bunların. iş yerinde 5000 kere aman abi para vermeyin diye uyardığım elemanın biri gitti 70 tl verdi tabii ki yalan oldu. adam blokladı falan bunu hatta.

Abi HEPSİ değil, "senin denk geldiklerinin hepsi" fake olabilir. Bu üstteki fotoğrafta kağıdın kat gölgelerine kadar her şey tutuyor, photoshop olduğuna dair bir kayma da göremedim, ileri derece uzman değilsem de.

Yine de sonuçta adam belki 100 kupon veriyor, tutan 2 tanesini paylaşıyor. İddaa'ya 50, 100, 300 TL basa basa tutturana kadar artan bir gerilimle yaşamanın alemi yok. Yine bir dengeye gelecektir o harcama ile kazanç.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

sabonis said:

Abi HEPSİ değil, "senin denk geldiklerinin hepsi" fake olabilir. Bu üstteki fotoğrafta kağıdın kat gölgelerine kadar her şey tutuyor, photoshop olduğuna dair bir kayma da göremedim, ileri derece uzman değilsem de.

Yine de sonuçta adam belki 100 kupon veriyor, tutan 2 tanesini paylaşıyor. İddaa'ya 50, 100, 300 TL basa basa tutturana kadar artan bir gerilimle yaşamanın alemi yok. Yine bir dengeye gelecektir o harcama ile kazanç.

Fistan said:

fotografla oynama photosopu degil ki direk printer çıktısı onların bi çoğu asds

cevabı gelmiş hemen =)

allah aşkına gidin bi para verin şunlara. tahmin satın alın. bakalım noluyor.

bir de yaptıkları bi olay var. 25 tane 1'den 2, 2'den 1 falan kombineleri olan kupon hazırlıyor. bunları facebook'a koyuyor ama "gizli" seçiyor. ertesi gün tutan olursa onu açıyor. dün koyduğu için tarihi dün olarak gözüküyor. "işte yine 580 oranlı kuponu tutturduk" diye bıdı bıdı ediyor.

hayır yani buradaki okuyup etmiş insanların da şu tongaya düşmesi gerçekten inanılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...