vivavale Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 senko said: yılın 4te1inde yatıyorlar bir de üstüne kırtasiye yardımı mı alıyorlarmış. bunu demeye gelmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 ne yatacaklar..simdi isini bilenler malum partinin secim burolarinda mahalle gezmelerinde aksam organizasyonlarinda..resmi olarak uyelik yok..ama partizanlik diz boyu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Köy öğretmenlerine verilen para çok az, bana kalırsa 10k dan aşağı yapılmaz. Hayatı tezekle soba yakma ile geçen öğretmenler var. Doğuda durum çok kötü.Birsey öğretmek bu devirde zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 deadwoll said: 2350 ne lan :( Araştırma görevlisi maaşlarına eşitlesinler bari şu öğretmen maaşlarını. Öğretmenler hakkında atılıp tutuluyor da adamlar ömürleri boyu aşağı yukarı aynı maaşı alarak çalışıyorlar. Anca işte çok başarılı olacaksın da iyi bir kolejde müdür yardımcısı, müdür falan olacaksın; elin para tutacak. Ya da matematikçi olacaksın özel ders vereceksin. ek ders, bonus filan dahil değil herhalde işçiye maaşını sorunca ikramiyesiz, tazminatsız söylemesi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 O ek dersler vs. çok bir şey getirmiyor. 2350 olmasın da 2800 olsun hadi. Yine çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Öğretmenler sürünsün zihniyetindeki adamlar bir de eğitim kalitesi çok kötü canım diye konuşuyor ya. Ya nolacadı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Ekdersi sıcağı sıcağına yazayım. 2 ay almıyoruz. Bu sene bana 16 saat ders gelecek. Eğer gelecek öğretmen gelmezse 20-24 saat gireceğim. Bunun 15 saati maaş karşılığı olduğu için ek ders sadece 1 saat. Öğretmen gelmezse 5-9 ders olacak. Bunu 9,6 tl ile çarpınca haftalık ek ders çıkıuor. Aylık 40 tl ile 360 tl arası değişecek. Ekle maaşa 2390 ile 2710 tl gibi rakamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 yani kibarca ek ders parasini herhangi birinize versem park yeri paraniz olmaz aylik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 hani memur olmak soyle boyle diyorlar da ..al olunca da boyle oluyor..hele buyuksehirlerde eziyet memur olmak ne yaparsan yap artmiyor azalmiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 öğretmen, normal bir memura göre yıllık bazda %20 daha az çalışıyor günlük mesai olarak da 8x5 değildir herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 abi memur olacaksan egede fln yaşayacaksın. istanbulda artık yaşanmaz. babam memur oradan biliyorum. 6-7 sene öncesine kadar kendi kendine yetiyorken artık geçinilmiyor. kira fatura vs çok arttı. biz destek çıkmasak zorlanırdı baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 guncel said: deadwoll said: 2350 ne lan :( Araştırma görevlisi maaşlarına eşitlesinler bari şu öğretmen maaşlarını. Öğretmenler hakkında atılıp tutuluyor da adamlar ömürleri boyu aşağı yukarı aynı maaşı alarak çalışıyorlar. Anca işte çok başarılı olacaksın da iyi bir kolejde müdür yardımcısı, müdür falan olacaksın; elin para tutacak. Ya da matematikçi olacaksın özel ders vereceksin. ek ders, bonus filan dahil değil herhalde işçiye maaşını sorunca ikramiyesiz, tazminatsız söylemesi gibi ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 senko said: yılın 4te1inde yatıyorlar bir de üstüne kırtasiye yardımı mı alıyorlarmış. Öyle bi üslupla konuşmuşun ki alakam yok konuyla ben alındım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 abi ikramiye alan isci mi var? tazminat da isten cikinca aliniyor benim bildigim..iscinin ne artisi var?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 kamu işçisinde var ikramiye, tazminat da kıdem mi yıl mı oradan bir şey geliyor olması lazım normal işçilerde de genelde 12 maaş + 4 maaş + 2 performans imzalıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 guncel said: öğretmen, normal bir memura göre yıllık bazda %20 daha az çalışıyor günlük mesai olarak da 8x5 değildir herhalde Öğretmenlerin girdiği çıktığı ders saati son zamnalarda bozuldu. Mesela Geçen sene için yazaayım. Bu arada olabilecek en güzel programken böyle Pazartesi 9,30-15,30 Salı 9,30-16,00 Çarşamba 07,00-16,00 Perşembe 10,10-16,40 Cuma 09,00-18,40 Eve götürdüğün ekstra işler cabası. Durumlar değişiyor. Memurun standart saati sabittir.Sabah 8.00 de gelme ile akşam 17,00 de çıkma durumları tartışılır. Benim işim olduğunda 9 dan sonra ve 16 dan önce gitmeye gayret ederim genelde olmayabiliyorlar. En önemli anlaşılmayan, anlaşılmayacak yer ise burası 1 haftada harcadığımız enerji ile çok rahat 1 ay memurluk yapılacağını iddia ediyorum. O yorgunluğu ve sıklığı gördükten sonra yazın 2 ay tatiline tüküreyim diyebiliyorsun. Sırf düzeni bozmayayım, bu saatten sonra alışma, şu bu olmasın diye sabrediyorsun. Belli olmaz 2-3 sene sonra bi bakmışsın bu kadar stres neden çekeyim , hayata bi kere geliyorum deyip 8-5 memurluğa geçmişim !!! Öğretmenlik öyle kolay meslek değil!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 @guncel 16 maaş vs olayları tamamen çakallık ya. zaten vereceği maaşı veriyor adam toplamda. ama ham maaş düşük olduğundan kıdem düşükten birikiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 O adamlar çok düşük maaş aldıkları için öyle. O kıdem tazminatı dediğin de 7-8 senede 100 200 lira falan farketmiyor olabilir. Böyle tazminat, prim, ek ders falan diyince sanki adamlar 2350 net alıyor üzerine bir o kadar da buralardan kazanıyor gibi hayal ediyorsunuz. Bir de düz memurla öğretmeni kıyaslamayın salak değilseniz. Adamlar 8-5 takılıyor eyvallah da, iş yükü yok gibi bir şey çoğunun. İstanbul ve Ankara'dakiler muhtemelen çok çalışıyordur ama taşrada falan net yatıyorlar. Ayrıca yaptıkları işleri lise öğrencileri de yapabilir. Zeka pırıltısı ya da efor gerekmiyor yaptıkları pek çok iş için (yine belli pozisyondaki memurları ayrı tutuyorum. İstanbul'da İş-Kur'da it gibi çalışan memurlar var.) Benim öğretmenlik mesleğiyle ilgili tek şikayetim özellikle yeni öğretmenlerin çok büyük bir çoğunluğunun aşırı vasıfsız olması, en temel dilbigisi kurallarına hakim olmayan öğretmen adayları tanıyorum. Bunun temel nedeni de maaşlar zaten. İdealist ya da hayalperest olmayan hiç kimse ömrü boyu 3 kuruş para kazanarak çalışmak istemez sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 öğretmenlik iyi bir anlatım kabiliyeti gerektiriyor, yeni üretilen bir bilgi yok, mevcut olan bilgi anlatılıyor yine tahta kullandıkları için akademisyenlere göre daha çok efor sarfediliyor tabi powerpoint daya geç yapan yoktur herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 bence su anda ulkemin buyuk handikaplarindan biri de meslek secimindeki bozukluktur. 1- insanlarin tek derdi para. 2- dolayisi ile meslek secimindeki tek kriter de para.. 3- su anda ayni mantikla tibbiyeye girmis cocuklarin cogu o isin gerektirdigi uygunluga sahip olmayabilir. 4- keza ogretmenlik icin de insanlarin kitap okuyayim belli bir kulturel birikimim olsun dusuncesi yok..2 sinav var univ. yerlestirme. kpss. kazan bas gec.. 5- o olmazsa polis olurum -tezata bak ogretmen olamazsam polis olurum.. 6- ayni ilginclik ogretim gruplandirmasinda da var. ayni yerlestirme puani ile ister hukukcu ister psikolojik danisman olabiliyorsunuz. velhasil velkelam ..insanlar sadece doydugu isi yaparken nitelik aramanin da bir anlami yok..sistemin resete cok ihtiyaci var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 onun disinda ogretmenlik diyorsunuz da.. her dalin ayri inceligi var ogretmenlikte..brans ogretmeni ayri sinif ogretmeni ayri..gelisimsel ozelliklerine gore yapilmasi gerekenler hatta hitabetin bile onemi var..zor is ogretmenlik..harbiden zor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 meslekleri önemsiz görmek ya da maaş karşılaştırması yapmakla ilgili değil bence mevzu bana göre doktorlar çok az kazanıyor pilotlar çok fazla arz/talep dengesi ve piyasa koşulları belirliyor öğretmenliklerde de ya bunlar 3 ay tatil yapacaklar ne yapalım maaşları düşük olsun demiştir devlet ayrıca normal memurdan da fazla kazanıyorlar ek ders olmasa da iş yoğunluğu/kafa yorgunluğu tamamen mesleği sevmekle alakalı mesela pasaport da parmak izi alan memur bana göre en çok çalışıyor, 20 kişi sırada bekliyor adam ara vermeden parmaklarla uğraşıyor, ekrana bir şeyler yazıyor, çıktı alıyor filan ayrıca tuvalete gitse cingar çıkartacak teyzeler sırada bekliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 bi 6-7 sene onceydi o zamanlar cok da ulke karismamisti. trafik tescile gittik bir arkadasin arabasinin bir isi vardi ..tanidik komiser varmis.oranin amiri..onu yanina gittik iste gel gezdirelim daireyi vs..iceride kocaman bi 40 50 polis calisiyor..masa masa iste bak bu turkce ogretmeni bak bu bilmemne muhendisi bu baska birsey ogretmeni hocam dedi bak bunlarin hepsi polis universite mezunu bizde bos adam yok dedi... de dedim bunu bana neden gosterip ne ile ovunuyorsunuz..esas rezalet bu insanlarin egitimini yaptiklari konu disinda sirf para kazanmak icin polis olmasi..mantigi dusunsene adam belki omru boyunca ogretmen olmak istedi calisti okudu kazandi sonunda atanamayip polis olmak zorunda kaldi... bayagi bozuldu senin komiser sonra asti yuzu hocam mocam ayagi bitti tamam sizin isi arkadaslar halletsin dedi dondu gitti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Kırtasiye yardımı niye sadece öğretmenlere var? Hani bir meslek grubunda yan hak varsa iş tanımıyla ilintili olmalı, Beden Eğitim öğretmeni olsa bir derece anlayacağım eşofman vs. almak zorunda ama bir Coğrafya öğretmeninin kırtasiye teşviği almasının sebebi ne? Çocukları için diyeceksen herkese dağıt. Bir de 4000 TL alıp öğretmenken ayda -80 TL'nin derdine düşecek biri olduğunu pek sanmıyorum, ondan direkt imzalamışlardır salla salla salla imzala diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2015 Çoğu okulda (bazı özeller dahil) Fotokopi, tahta kalemi (gerçi pek kalmadı ama) tükenmez kalem, silgi ıvır zıvır giderlerinin hiç birini karşılamıyor. Kendi ablamdan biliyorum. Mesleğini ve öğrencilerini sevdiği için çoğu zaman ders kitabının dışına çıkarak sayfalarca örnek soru hazırlıyor. Bunları 100-150 öğrenciye dağıtıyorsun. Belir bir maliyeti oluyor. Neden ceplerinden versinler. Sadece örnek. Benzeri bir sürü gider oluyor elbet. Bir proje çalışması için bazı kartonlar ıvır zıvır süsler gerekiyor falan. Hepsini kendi ceplerinden veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar