stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Devlet tarafından bu sene 900tl ödenecekmiş. Şimdi sorun şu ki; ablam bilinen büyük bir kolejde çalışıyor. Okul yönetimi bu verilen ek ödeneği öğretmenlerin maaşına kesinti olarak yansıtıyor ve bu şekilde sözleşme imzalattırıyor. Misal ön sözleşmelerinde 4k olarak gözüken maaşları, asıl sözleşmede 3920TL olarak gösterilerek 12 ay boyunca 80TL kesinti yapılarak 900 küsür TL yi maaşlarından alıyorlar. Bir kaç öğretmen bu sözleşmeyi imzalamam demiş. Ancak bir çoğu saflığına gelerek imzalamış. Bu okulu dilekçe ile milli eğitim bakanlığına şikayet etmek mi gerekli? Delil olarak ne gösterilebilir? Benim verdiğim maaş 3920 tl derse okul; ilk başta bizim imzaladığımız ön sözleşmeyi (4k gözüken maaşı)kanıt olarak gösterebilir miyiz? Ön sözleşmenin bu şekilde bir geçerliliği var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 iyi dileklerle şikayet et, bişey çıkmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 mevzauata aykırı bir şey yapıyorlarsa; said: öncelikle gitsinler ilçe milli eğitim müdürlüğüyle görüşsünler bence. onlar biraz manuel çalışabiliyor.. okullarda ne şerefsiz sanki kendilerine yapılıyor kırtasiye yardımı... bu arada bu tarz konularda bimer beklenmedik etki yaratabiliyor. oradanda dilekçe doldurabilir. sözleşmeye ne kesintisi olarak yazıyorlarmış o tutarı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Devletin ödeneğini kendi cebine indirmek gibi bir şey oluyor. Direk suç teşkil etmez mi? İşin içinden "verdiğim maaş bu benim" diyerek çıkabilir sadece. Ama ön sözleşmemizde maaşlar farklı gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Okul cemaatinse şikayet et, imam hatipse etme. okulun geneli sol eğilimli ise et, türgev bağlantısı varsa etme. milli eğitimde tanıdık varsa et, yoksa etme. böyle gider bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 ozel okul abi..git dediler mi gidersin..sozlesmede de kesin vardir bir suru antin kuntin madde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Özel okul öğretmenlerine de mi veriyor devlet o yardımı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Sozlesmede bununla ilgili hic bir madde yok. Okulun dedigi; bu odenek tutarini herkesin maasindan aylik 80tl keserek tahsil edilecek denilmis. Disaridan biri bile sikayet edip inceleme baslatilmasi icin talepde bulunamaz mi? Ozel okul ogretmenlerine de veriliyormus. Bizde ilk defa bu sene duyduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 bulunuur..gidip hatta basbakanlik ve cumhurbaskanligina sikayet eder..hatta bunu alakasiz bir insan hatta belki de bir veli bile yapabilir..daha sempatik gorunur..o sikayeti de 1 hafta icinde jet hiziyla sonuclandirirlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 offf üstüne 300 400 bişi at ekran kartı alırsın bu öğretmenler işi bilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Maasi 3840 imzalatip al bu yardim da senin deselermis ya? Nasil bi mantik ki bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 bu arada ogretmene gore iyi para veriyorlarmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 sözleşme x ücretle tanımlandığı için bir şey çıkmaz ancak önceki senelerin maaşı, verilen zam ve bu ödenek konusunda düzenli bir bağlantı ortaya koyabilirseniz bir şansınız var şikayet etmek "ya biz ne yapıyoruz ya sorun olursa" şeklinde düşünmelerini sağlar bütün herkes şikayet etmiyorsa sıkıntı olur burada yardım ın %X i kadar anlaşmaya çalışın ama bu kadar dert ettiklerine göre ya okul zor durumda ya da havuzlu villa taksikleri birikmiş edit: ginaly de son derece haklı özellikle cemaat okulu ise okulu senin üstüne yaparlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 3500 standart okumus kole maasi abi. Sabah 8 aksam 6 Pazar gunu namli gurmede instagram pozu, tatilde ayak manzarali deniz pozu falan. Bu yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 8.000 alanın daha az izin imkanı oluyor, öğretmenler en azından 2 ay yaz tatili, 15 gün kış tatili garanti en iyisi npc ile çalışan iş kurabilmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 simdi baktim da devlette 1-4 u 20 senelik uzman ogretmen 3 300 eline gecen net 2 848 lisans mezunu net 2 691 bas ogretmen 3 004 tl abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Ehehe bizim olaya benzemiş. Ben sözleşmeli olarak bir üniversite hastanesinde çalışıyorum. Her yıl sözleşme yeniliyorlar. 365 dolmadan işten çıkarıp ertesi gün tekrar işe alıyorlar böylece tazminatı hemen vermek zorunda olmuyorlar. Almak için dava açman gerekiyor. 300 kişi dava açtı hastaneye haklı bulundular geçmiş yıllardan biriken tazminatları verilecek bu arkadaşların. Şimdi yönetim yeni bir çare buldu bu işe. Yıllık tazminat hakkı ne kadarsa, çalışanın aylık tazminattan düşen pay kadar maaşını düşürecekler. Yani elime geçen para aynı olacak ama adamlar tazminat ödemekten kurtulacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 yılın 4te1inde yatıyorlar bir de üstüne kırtasiye yardımı mı alıyorlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 BalisticGel said: Ehehe bizim olaya benzemiş. Ben sözleşmeli olarak bir üniversite hastanesinde çalışıyorum. Her yıl sözleşme yeniliyorlar. 365 dolmadan işten çıkarıp ertesi gün tekrar işe alıyorlar böylece tazminatı hemen vermek zorunda olmuyorlar. Almak için dava açman gerekiyor. 300 kişi dava açtı hastaneye haklı bulundular geçmiş yıllardan biriken tazminatları verilecek bu arkadaşların. Şimdi yönetim yeni bir çare buldu bu işe. Yıllık tazminat hakkı ne kadarsa, çalışanın aylık tazminattan düşen pay kadar maaşını düşürecekler. Yani elime geçen para aynı olacak ama adamlar tazminat ödemekten kurtulacaklar. Ikramiye vermeden 364. Gun cikartmalari da tam akp musluman cakalligi. Sana her yil isten cikar-al yapma demiyorum. Yine yap ama ver ikramiyesini her sene kurtul amk. Yine 10-20 yillik tazmijatlar odemek zorunda kalmiyosun oyle. Zaten vergiden dusuyosun maasi boku pusuru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Ozel okulda 2 ay yaz tatili yok abi? O program senin bu yaz okulu benim diye 15 gun tatil var senede. O yuzden diyorum standart memur diye guncel said: 8.000 alanın daha az izin imkanı oluyor, öğretmenler en azından 2 ay yaz tatili, 15 gün kış tatili garanti en iyisi npc ile çalışan iş kurabilmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Esh said: BalisticGel said: Ehehe bizim olaya benzemiş. Ben sözleşmeli olarak bir üniversite hastanesinde çalışıyorum. Her yıl sözleşme yeniliyorlar. 365 dolmadan işten çıkarıp ertesi gün tekrar işe alıyorlar böylece tazminatı hemen vermek zorunda olmuyorlar. Almak için dava açman gerekiyor. 300 kişi dava açtı hastaneye haklı bulundular geçmiş yıllardan biriken tazminatları verilecek bu arkadaşların. Şimdi yönetim yeni bir çare buldu bu işe. Yıllık tazminat hakkı ne kadarsa, çalışanın aylık tazminattan düşen pay kadar maaşını düşürecekler. Yani elime geçen para aynı olacak ama adamlar tazminat ödemekten kurtulacaklar. Ikramiye vermeden 364. Gun cikartmalari da tam akp musluman cakalligi. Sana her yil isten cikar-al yapma demiyorum. Yine yap ama ver ikramiyesini her sene kurtul amk. Yine 10-20 yillik tazmijatlar odemek zorunda kalmiyosun oyle. Zaten vergiden dusuyosun maasi boku pusuru taşeron firmaların götlüğü, bu tarz hamleler eskiden pek kolay yapılamıyodu önünü açtılar bazı yasalarla. ihaleyi almak için öyle düşü fiyat veriyorlarki böyle abuk subuk yerlerden kar yapmaya çalışıyorlar akıllarınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Komple liberal devlete donsek cok sevinicez aslinda. Al para bu , gidip emeklilik fonuna mi yatirirsin , durup gtune mi sokarsin sana kalmis. Tazminat falan da yok deseler. Cok net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Abi maasi ornek verdim. Rezil bi maas aliyorlar. Kendisi brans ogretmeni daha fazla alirlar genelde. 8 yillik ing ogretmeni, ing zumre baskani (300tl ek zam yaptilar zumre bsk oldugu icin) Calistigi okul baya buyuk kolej, tr nim her yerinde okullari univleri fln var. Agi ile birlikte 2990tl Ulkenin durumu bu. Egitimci maasi. Ayrica yatiyorlar dediginizde ozelde yatma die bise yok. Eve gelince odev hazirla plan yap veli dirdiri ile ugras vs tonla is var. tamam subat tatili 15 gun guzel onu harici yazin 3 ay degil 35 gun tatil yapiyorlar. Temmuz dedigi gibi seminer egitim planlama vs icin ozel okullar cagirmaya basliyorlar. 5 yillik calisan memurunda yillik tatili 45gun civari zaten. Sen bu maasi ver sora egitim nie bole. Ogrencilerden yillik 35k para al ogretmenini cumartesi dahil essek gibi calistir 3k para ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 özel öyle baya bize de işe girişin ilk günü gönüllü mesai adı altında bişi imzalattılar bayramlarda mesai dışı fazla çalışmalara overtime falan vermiyorlar sdfsdf bi kaç kez dedik işte teknik personele overtime vermiyoruz hasta olup işe gelmediğinizde maaşınız kesilmiyor falan demişlerdi lel. 31 çeken aylarda 1 gün ücretsiz izin yazıp hafta sonuyla birleştiriyorduk sürekli sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2015 Esh said: BalisticGel said: Ehehe bizim olaya benzemiş. Ben sözleşmeli olarak bir üniversite hastanesinde çalışıyorum. Her yıl sözleşme yeniliyorlar. 365 dolmadan işten çıkarıp ertesi gün tekrar işe alıyorlar böylece tazminatı hemen vermek zorunda olmuyorlar. Almak için dava açman gerekiyor. 300 kişi dava açtı hastaneye haklı bulundular geçmiş yıllardan biriken tazminatları verilecek bu arkadaşların. Şimdi yönetim yeni bir çare buldu bu işe. Yıllık tazminat hakkı ne kadarsa, çalışanın aylık tazminattan düşen pay kadar maaşını düşürecekler. Yani elime geçen para aynı olacak ama adamlar tazminat ödemekten kurtulacaklar. Ikramiye vermeden 364. Gun cikartmalari da tam akp musluman cakalligi. Sana her yil isten cikar-al yapma demiyorum. Yine yap ama ver ikramiyesini her sene kurtul amk. Yine 10-20 yillik tazmijatlar odemek zorunda kalmiyosun oyle. Zaten vergiden dusuyosun maasi boku pusuruSözleşmeleri 3 yıllık yapacaklar şimdi ama 3 yılın sonunda gene tazminat alamıcam bu saçmalık yüzünden. Kadro çıksa rahatlıyacağız da, o da işlerine gelmiyor rahat rahat ezemiyorlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar