Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik ve çocuk sorunsalı

Xtreme_Chill

Öne çıkan mesajlar

Xtreme_Chill said:

ama korunuyor iken bir şekilde olan çocuğa kalkıp hadi yapalım bakalım demesi ki gerçekten ekonomik olarak sıkıntılarım var, çocuk yetiştirecek konumda değilim kesinlikle değilim. bununla ilgili olan tartışma nasıl boşanmaya kadar uzuyor onu da anlamış değilim.

Korunma konusunda yalan söylemiyorsa o üzerine düşeni yapmış ve sırf sen istemiyorsun diye korunmuş, ha sen "nasılsa korunuyor" diye kendi cephende HİÇBİR ÖNLEM ALMADAN ilişkiye girdiysen ve korunmasına rağmen çocuk olduysa da biraz insan ve kadın psikolojisinden anlaman gerekiyor. Senin için "paramız yok aldıralım" olan konu, onun için anneliğini sona erdirmek gibi psikolojik bir buhran. Dinen ne durumdasınız bilmiyorum ama bu da etkili olabilir kişisine göre.

Çok düz bakıyorsun yani özetle bazı şeylere, "evliliğimiz problemli ve TAMAMEN eşimden kaynaklanıyor" demen zaten biraz ipucu veriyor aslında. Hiçbir şey tek taraflı değildir ilişkilerde, herkes kendine göre haklıdır ama herkesin de beklentileri farklıdır. Bir orta yol bulmak gerekir, bulamayacaksanız da bunu flört ve nişanlılıkta iyi tartmak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

@dreagloth
abi çok detaya girmeyeceğim ama evlilik adaptasyonu yaşadı, 3-4 defa evi terkedince bende olan güven tamamen yıkıldı, toparlamaya çalıştık epey sıkıntı yaşayarak, sahip çıktım kısacası. yani gerçekten kendisinden kaynaklı problemler yaşandı, araya ailesi girince durdum ben. belki de boşanmıştık şimdiye.
Sosyal ağlarda paylaş

abi iste hersey para ile saglanamayabiliyor..

yani cocuga bakmak cocuga bir gelecek saglayabilmek paraya bagli birsey degil cok asiri da..yani cocugu en iyi okula da gondersen parali bir halt olamayabiliyor..

oturup o cocukla her aksam ilgilenmeyeceksen..agladiginda uyuyana kadar sallamayacaksan..oturup onunla odev yapmayacaksan..yalar yutarim parasini da sagladigin gelecegi de..paranin disinda da yapman gereken yiginla sey var..

ha dogur sal degil..yasam standartlarini da gercekci olmak lazim..ozel okula gonderecek maddi imkanin yoksa devlet okulu korkutmasin..
Sosyal ağlarda paylaş

abi saçma sapan konuşmayın.

ekonomik olarak destekledin diyelim çocuğu.

belli ki çift arasında ilişki yıkıntı halinde. karı diye hitaba döndüyse olay bitmiş demektir. çocuk annesi ile büyüyecek. baba resmin dışında oldu mu başlı başlına sorun zaten. hele ki bebeklikten itibaren.

bir arada kalsanız daha kötü. birbirinizi mutsuz edeceksiniz, çocuk o enerjinin ortasında kalacak.

çok kötü ya.

ne olursa olsun abi, eğer çocuk istemiyorsanız kendiniz korunun. gebelik olduktan sonra nereden tutsan elinde kalıyor. erkek için demesi kolay ama kadın bütün hasarı yiyen taraf. ilk gebelikte aldırmak zaten doğurganlık için büyük sıkıntı diye biliyorum ama yine çok bilmeden konuşuyorum.

sabır diliyorum valla.

ben senin yerinde olsam iş, güç konularına asılırdım. en azından çocuğa iyi bir gelecek için çalışabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Xtreme_Chill said:

hayır zikko, görücü değil bildiğin flirt ettik 1.5 yıl, 1 yıl nişanlı kaldık, nişan süresince problemler başladı aslında ama evlenince geçer diye düşünmüştüm, geçmedi, tek düzelttiği şey hatalarını farkedip özür dilemesiydi,onunla da ikinci yıla kadar gelebildik böyle.

Yani...

Aynen öyle abi, evlenince hiç birşey geçmiyor. bakın burada bu tip konulara ne zaman gelsem hep bir umutla evlenince geçer diye, nişanlanınca geçer diye düşünmüş erkerkler. geçmiyor abi. flört ederken problem var ise, sözlenince de olur nişanlı yada evliyken de. alın görün. ibret olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:

allah gerçekten veriyor bir şekilde onun rızkını.

Allah rızk falan vermiyor; sen kendi boğazından kısıp, bütün lükslerinden, yetmediyse temel ihtiyaçlarından kısıp ona yığıyorsun. Sonra bütün ailenin yaşam standardı düşüyor, bu çocuğa da yansıyor elbet. Sırf çocuk ölmedi, aile iflas etmedi diye de adı "Allah rızkını verir" oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@bingildak

o hasar konusu belli bir boyuta ulaştığında oluşuyor. yani 3-5 haftalık iken zaten ortada birşey yok, hani zarar vermiyor. tekrar doğum yapabiliyorsun, ben de diyorum ki ekonomik problemleri atlattıktan sonra yapalım, herşey daha güzel olur, daha güzel bakarız, ama sonuç;

BOŞANALIM.

böyle bir cevap var mı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

bir arada kalsanız daha kötü. birbirinizi mutsuz edeceksiniz, çocuk o enerjinin ortasında kalacak.

ne olursa olsun abi, eğer çocuk istemiyorsanız kendiniz korunun. gebelik olduktan sonra nereden tutsan elinde kalıyor. erkek için demesi kolay ama kadın bütün hasarı yiyen taraf. ilk gebelikte aldırmak zaten doğurganlık için büyük sıkıntı diye biliyorum ama yine çok bilmeden konuşuyorum.

Komple doğru şunlar. Bu noktaya gelmiş bir evliliği "çocuk düzeltir" diye sürdürmek çok yanlış. "Evlenince geçer" demekle aynı şey yani, bile bile lades v2 resmen.

Kadın için de hem psikolojik olarak çok büyük uğraş, yani "evet aldıralım şu an çok mantıksız" diye hastaneye giden en soğukkanlı kadın bile aldırdıktan sonra 1-2 hafta depresyona giriyor, ağlıyor ediyor; hem de ilk çocuğu aldırınca bir sonraki hamileliğin zorlaşması, düşük, rahim kanseri vb. ihtimalleri de baya artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

suBzer0 said:
allah gerçekten veriyor bir şekilde onun rızkını.

Bu rızık nereden temin ediliyor? Ben büyürken ortalarda yoktu pek, ondan soruyorum. Allah İzmir'e çalışmıyor olabilir ama emin değilim.

zengine rızkını diğer kişiler veriyor. sub'ın düzeni de öyle olduğu için yolunu buluyordur. öyle divine bir fondan eşit dağılım yapılmıyor. ben doğduğumda ailem fecii durumdaydı büyüklerde zırnık olmayınca. kimse bir şeyler vermedi, babam bizi doğru düzgün göremeden büyüdük. günde 14-15 saat çalışıyordu doktor olarak. şu an çok daha iyi durumdayız fakat babamın hep burukluğu var sizinle daha çok vakit geçiremedim büyürken diye.

baggio'nun dedikleri doğru genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:

@bingildak

o hasar konusu belli bir boyuta ulaştığında oluşuyor. yani 3-5 haftalık iken zaten ortada birşey yok, hani zarar vermiyor. tekrar doğum yapabiliyorsun, ben de diyorum ki ekonomik problemleri atlattıktan sonra yapalım, herşey daha güzel olur, daha güzel bakarız, ama sonuç;

BOŞANALIM.

böyle bir cevap var mı ya.

ya kadının hamilelik kafasını hiçbirimiz anlayamayız. yani kimseye suç bulmamak gerek bence. bu kadar yıldır birlikteymişsiniz. farklı kafalarda yaşıyorlar. o halleriyle kabul edip seviyoruz. her zaman bizim istediğimiz yönde gitmiyor mantık dışı gelen yönelimler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere çocuğun rızkını allah verir mantığı direkt ms 700. Onu bir geçeceksin, rızık falan yok yalan onlar.

İkincisi çocuk olunca evliliğin düzelmesi, kurtarılması falan da yalan. Nasıl ki evlendiğinde düzeleceğini umduğun şeyler düzelmemiş, çocuk olunca hiç düzelmeyecek bunlar.

Kanuni kısmını bilmiyorum ama mutlaka zaman geçirmeden oturup konuşmalı, ikna etmelisin. Seni ciddiye almıyor, sözünü dinlemiyorsa gidip sözünü dinleyeceğini bildiğin biriyle konuşup ondan ikna etmesini rica edeceksin.

Diğer türlü hem senin, hem eşinin (karı deme lütfen) hem de doğması muhtemel çocuğun hayatı zehir olur.
Sosyal ağlarda paylaş

mutsuz ve anlaşamayan bir çiftin çocuğu oldukça problemli olacaktır.

ama eşin doğurmak istiyorsa yapacak bir şey yok ikna etmekten başka.

kadınların arada böyle çıkışları oluyor. bir süre bekle bi durulsun kafasını toparlasın. sonra yavaş yavaş çocuk işinden soğut. doğum videoları izlet, kilo alacağından falan bahset...

kürtaj kötü tabi tavsiye etmiyorum...

ha bide eşinin ve senin yaşında önemli 20lerdeyseniz vazgeçirebilirsin ama 30larındaki bir kadını vazgeçiremezsin bence doğurmak istiyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

önce bi anla kadın hamile, ve kadın. iletişim şeklini değiştir. höt höt karı marı diye konuşma. yarın başka bi kadınla evlensen hamile kalsa aynını söylesen aynı tepkiyi alırsın 99.9. şu sorunların en büyük kaynağı iletişimsizlik anlayışsızlık, sorunların hepsi ondan kaynaklı demek de nası bi egodur.

allah rızkını veriri de kendinden kısar çocuga harcarsın manasında soylemiş subzeor
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle kendi eşine "karı" diye hitap etmeyi bırak. dikkat ettim, mesajında en az iki kez aynı tabiri kullanmışsın ki demek oluyor ki sık sık kullandığın birşey bu. sırf şu bile oldukça irite edici.

çocuk istemiyor idi isen en başta önlemini alacaktın.

said:
Yaklaşık 2 yıldır evliyim, ilk günden beri bazı problemler sürekli devam etti fakat bu problemlerin hepsi eşimden kaynaklıydı,

böyle bir şey emin ol mümkün değil, eşin problem yaratan bir yapıya sahip olabilir ama boşanma arifesine gelmiş bir evliliğin bütün sorumluluğunu tek tarafa yükleyemezsin.

şu anda çocuk olmasaydı, denilebilecek tek şey direk bugün boşan demek olurdu ama çocuk gerçeği ortada iken, bu konuda kararı alabilecek tek kişi sensin.

eğer "eşin" birşekilde o çocugu dogurursa, yetiştirdiğinde, sana gebe kaldığımda baban bizi istemedi, terketti olarak anlatacak (sen ne dersen de) bunu da göze al bazı kararlar verirken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...