Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik ve çocuk sorunsalı

Xtreme_Chill

Öne çıkan mesajlar

Drall said:

Drall said:

Ordaki asıl nokta çocuğu aldırmak değil, kadını bu konuda zorlamak
Eğer kadın o embriyoyu sadece anlamsız bir embriyo olarak görüyorsa aldırabilir 10. Haftaya kadar, tıp ve hukuk ona bu hakkı tanımış. Ama kadın onu bir çocuk olarak görüyorsa o artık bir çocuktur. Erkeğin bu konuda kadını herhangi bir şeye zorlaması dümdüz insan öldürmektir. Kadın karnındakini bir insan gibi gördüğü sürece o kürtajın kadında yaratacağı travma insan öldürmekten farksız olur. Atarım çocuğu aldırmak istediği için değil, kadını bu konuda zorladığı için. Ayrıca dini ya da kültürel herhangi bir bağım yok, tek inandığım kurum vicdan. Hemen kafanızdaki kalıplara oturtmadan önce farklı açılardan bakmaya çalışın

Peçete argümanı gelmeye devam ediyor.

Tldr: mesele atmık ya da yumurta değil, kadını kürtaja zorlamak

baba topik sahibinden anladığımız kadarıyla da kadın adamı baba olmaya zorlamış
bildiğin korunmamış bilerek

öyle göte böyle don
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

1 insanın öldüğü gerçeğini değiştiren bir durum göremiyorum

Ha bu arada kadına zorla çocuğunu aldırırsan o travmayla bir daha ömür boyu mutlu olamama riski var. Topik sahibi de bir kadına gayet rahat bir biçimde "o çocuğu aldırmalıyız dedim sana" tadında konuşabilen bi insansa ömrünün herhangi bir anında mutlu olacağını pek sanmıyorum. İçi katran gibi kara cümleler kurabilecek kapasitede

evet abi haklısın araları o kadar kötüyken kesinlikle o evliliği devam ettirip zar zor bakabilecekleri bir çocuğu dünyaya getirmeliydiler. 2 2-3 tane daha yapmalıydılar hatta
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

rayına oturmamış bir evlilik söz konusuyken, üstelik taraflardan biri bebek olayına 100/100 karşıyken, bebeğin aldırılması konusunda diğer tarafın ikna edilmeye çalışılması gerekir bence de. ama 2 tarafın arası ne kadar kötü olursa olsun, ikna işleminin buyurganlık, hakaret, suçlama olmadan yapılması gerekirdi. sonuçta hamilelik, iki tarafın katkısıyla oluşan bir durum. tam tersine bebek olayını oturmamış bir evlilik ortamına sokmamak amacındaki kişi, bunu karşı tarafa çok büyük bir duyarlılık ve incelikle yaklaşarak halletmeye çalışmalıydı.

eşe karşı olan bu yaklaşım (hamilelik konusunda suçlama, çocuğun aldırılması gerektiği konusundaki düşünceleri sertlikle empoze etmeye çalışma, eşten ''karı'' diye söz etme, evlendiklerinin ilk aylarında evin bakımı, yemek konularında sorumluluğu paylaşmayı seçmek yerine eşi suçlama -ki iki tarafta çalışıyor anladığım kadarıyla-, op un evliliğe hazır olmadığı, ya da eşini sevmediğinin göstergeleri bence. op un eşinin de bu birlikteliği yürütme sürecinde hatalar yaptığı ortada.

bu durumda çocuk aldırılacak olsa da, olmasa da apar-topar boşanma sürecine geçmek yerine, kendinize bir şans verip evlilik terapisi olayını da denemeniz, ilerideki olası pişmanlıkları ekarte etme açısından işe yarayabilir diye düşünüyorum.

İşte beni anlayan bir insan

bingildak said:

adamın çocuğu istememe hakkı var
kadının çocuğu istememe hakkı var

kadın isterse kürtaj yaptırır
kadın istemezse kürtaj yaptırmaz

adam söylemiş, kadın hemfikir olmuş.

zorlama bunun neresinde?

İlk mesajla hareket ediyorum ben, adamın üslubu kadını zorlama şeklinde algılamıştım. Sonrasındaki güncellemeleri takip etmedim.

@alu abi mesajımı nereye sürüklemeye çalışıyorsun bilmiyorum ama dediğim gayet basit bir şey. Bir kadın ne olursa olsun kürtaja zorlanamaz. İkna etmeye çalışılabilir, ama zorlanamaz. Evlilik umrumda değil, ben sadece kadında oluşacak geri dönüşsüz psikolojik travmayla ilgileniyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

@alu abi mesajımı nereye sürüklemeye çalışıyorsun bilmiyorum ama dediğim gayet basit bir şey. Bir kadın ne olursa olsun kürtaja zorlanamaz. İkna etmeye çalışılabilir, ama zorlanamaz. Evlilik umrumda değil, ben sadece kadında oluşacak geri dönüşsüz psikolojik travmayla ilgileniyorum

bi yere sürüklemeye çalıştığım yok. ilk mesajın üstünden 23 sayfa geçmiş. sonra op gelip konuştuk anlaştık doktora gittik diye msaj atmış ve üstüne sen hala farklı yönde mesaj atınca öyle oluyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

herkes olumlu olumsuz konuşuyor ama dışardan yorum yapmak gerçekten kolay. böyle bir durum başınıza gelmesin, zaten burayada hem içimi dökmek hem de ibret olsun siz yapmayın diye yazdım herşeyi. abi bir kere ben odun öküz sığır bir insan değilim. artık ne sabır bıraktı, ne alttan almalık bir gramda olsa saygı. ya bi kere gebeliği nasıl savunuyorsunuz benim iznim olmadan kullanmamış işte, ama ben önlem alıyordu diye biliyorum. adalet bunun neresinde, ben istesem zaten istediğimle kalmam çocuğu istediğim için yapmış olurum ancak benim müsadem olmadan yapılıyor birşey. bu durumda da aldırtmak, gerekirse zorla da olsa EN DOĞAL HAKKIM diye düşünüyorum. bir de çocuktan vazgeçmekle alakalı konuşmaya, iletişim kurmaya çalışmam boşanmakla sonuçlanıyor ise sadece çocuk için mi evlenildi benimle diye ardı arkası kesilmeyen bir çok soru ve soru işareti çıkıyor ortaya. ben kısırda olabilirdim, hiç çocuğum olmayabilirde de, herşey çocuk mu yani?
yarın cumartesi, yani doktora gidip aldırmak için gün alıncak, şuan canım cicimlerdeyim gayet, şu durumu atlatır atlatmaz da boşanacağım. yapıcak birşey yok. yaşanan kötü kavgalar buralara getirdi durumu, temeli bu denli bozulan bir ilişkiye ben zaten çok çok çok defa şans vermiştim ama artık kendimi düşünüyorum ve kendimin derdindeyim.yine söylüyorum çocuğu problemli bir çift arasına dahil etmek ona yapılacak en büyük kötülük olacaktır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:

ya bi kere gebeliği nasıl savunuyorsunuz benim iznim olmadan kullanmamış işte, ama ben önlem alıyordu diye biliyorum. adalet bunun neresinde, ben istesem zaten istediğimle kalmam çocuğu istediğim için yapmış olurum ancak benim müsadem olmadan yapılıyor birşey. bu durumda da aldırtmak, gerekirse zorla da olsa EN DOĞAL HAKKIM diye düşünüyorum.

Üç mesajda bir öküz değilim diyip, dört mesajda bir öküzlüğünü arttırıyorsun. Sende de bir takım hatalar vardır kesin, bu durumu görünce öyle diyor insan.

Kadının doğum kontrol hapı kullanması senin izninle olan bir şey değil. Sen bu kadar sorunlu bir evlilikte hala cinsel hayat yaşayacaksın, kendin uğraşma diye tüm önlemi kadına aldıracaksın, sonra kullanmadı diye ZORLA DA OLSA EN DOĞAL HAKKIM gibi hayvanca bir yaklaşım sergileyeceksin. Bunu geçelim yani, kusura bakma. Her salaklığın bir bedeli olabilir, inşallah ödemezsin ama ödersen de sağa sola bok atmayı, zorbalığı hak görmeyi bir kenara bırakacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Xtreme_Chill said:

ya bi kere gebeliği nasıl savunuyorsunuz benim iznim olmadan kullanmamış işte, ama ben önlem alıyordu diye biliyorum. adalet bunun neresinde, ben istesem zaten istediğimle kalmam çocuğu istediğim için yapmış olurum ancak benim müsadem olmadan yapılıyor birşey. bu durumda da aldırtmak, gerekirse zorla da olsa EN DOĞAL HAKKIM diye düşünüyorum.

Üç mesajda bir öküz değilim diyip, dört mesajda bir öküzlüğünü arttırıyorsun. Sende de bir takım hatalar vardır kesin, bu durumu görünce öyle diyor insan.

Kadının doğum kontrol hapı kullanması senin izninle olan bir şey değil. Sen bu kadar sorunlu bir evlilikte hala cinsel hayat yaşayacaksın, kendin uğraşma diye tüm önlemi kadına aldıracaksın, sonra kullanmadı diye ZORLA DA OLSA EN DOĞAL HAKKIM gibi hayvanca bir yaklaşım sergileyeceksin. Bunu geçelim yani, kusura bakma. Her salaklığın bir bedeli olabilir, inşallah ödemezsin ama ödersen de sağa sola bok atmayı, zorbalığı hak görmeyi bir kenara bırakacaksın.

abi zaten ilişkiyi kurtarmaya çalışıyorum ben, çok defa şans vererek birşeyleri yürütmeye çalışırken hop diye bir çocuk çıkması ortaya, sorunları çözmeye yetecek bir sebep değil. bir de çocuğun şuan için uygun olmadığını dile getirirken o zaman boşanalım sen yoluna ben yoluma denmesi sonucunda bence hakkım be.
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:

bombilo said:

ZORLA aldırtmak en dogal hakkın degil, o net bi kere de.

iznim olmadan korunmayı durdurması ve bilgim olmadan bu çocuğa gebe kalması sonucunda neden değil peki?

kanunların olduğu bir ülkede yaşadığımız (yahut öyle olduğunu varsaydığımız) için ilgili yasaya bakarsan sana ZORLA aldırma gibi bir hak tanımamış oldugunu gorursun

2827 Sayili Nufus Planlamasi Hakkinda Kanun - http://www.tjod.org/wp-content/uploads/2012/12/2827-Sayili-Nufus-Planlamasi-Hakkinda-Kanun.pdf

said:
Gebeliğin Sona Erdirilmesinde İzin:
MADDE 6.- 5. maddede belirtilen müdahale, gebe kadının iznine, küçüklerde küçüğün
rızası ile velinin iznine, vesayet altında bulunup da reşit veya mümeyyiz olmayan
kişilerde reşit olmayan kişinin ve vasinin rızası ile birlikte sulh hakiminin izin vermesine
bağlıdır. Ancak akıl maluliyeti nedeni ile şuur serbestisine sahip olmayan gebe kadın
hakkında rahim tahliyesi için kendi rızası aranmaz. 4. maddenin ikinci ve 5. maddenin
birinci fıkralarında belirtilen ve rızaları aranılacak kişiler evli iseler, sterilizasyon veya
rahim tahliyesi için eşin de rızası gerekir.

Veli veya sulh mahkemesinden izin alma zamana ihtiyaç gösterdiği ve derhal müdahale
edilmediği takdirde hayatı veya hayati organlardan birisini tehdit eden acil hallerde izin
şart değildir

tabiki eşini razı ederek aldırılmasını sağlayabilirsin, zaten burada birçok kişi sayfalarca iki tarafından da rızası olduğu takdirde bunun olabileceğini söyledi, konuştu.

Burda itiraz edilen senin ikna yollarını es geçip olayı zorla dahi olsa hakkımdır şeklinde zorbalığa çevirmene.
Sosyal ağlarda paylaş

Boşanmak, çocuğu istememek, kürtaj için iknaya kasmak vs. hem mantıklı hem de hakkın. Fakat "ben istemeden oldu o yüzden zorla bile olsa haklıyım" gibi bir hayal dünyasına girme. Bu kadar istemiyorsan ya sevişmeseydin, ya kendin de korunsaydın. O doğum kontrol hapına rağmen de %5 falan ihtimal var sonuçta sen sıfır koruma ile ilişkiye giriyorsan, azımsanacak bir ihtimal değil.
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten benim içinde zor bir karar ama olması gereken bu. kesinlikle öyle yakasından tutup doktora götürmüyorum elbette. sadece ikna etme dönemi, alıştırmam ve aklına yatmasını sağlamam hala devam ediyor. şuan zor bir süreç, ne kadar kötü de olsak yanındayım toparlayana kadar ancak sağlıklı bir hayat için ikimizin uzak kalması şart. yani boşanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...