nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 yani timeline bakınca falan oralardan başlıyor hep de o yüzden öyle düşünüyordum. Earth 616 continuity'si yok mu işte yıllardır devam eden? çok nubum bu konuda :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 var ama origins of the universe diye baslamiyor iste. bir gun soba adam ve arkadaslari loki'yi dovuyordu diye basliyor =) sen benim dedigimi yap. wiki'den crossoverlari bulup okumaya basla. aralardaki sayilari kapa istedigin serilerle. marvel unlimited'da zaten event-event ayiriyor, sunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 işte o timeline gibi şeyde galactus'la başlıyordu sanırım, kronolojik olarak yani galactus da başında değil mi? Neyse zaten on binlerce çizgiroman var, hepsini okuyamam. Dediğine yakın bir şey yapacağım muhtemelen. Amazing Spider-Man'leri okurum vs. crossover'ları, eventleri bakalım. Ama en çok celestials, eternals, deviants, inhumans, proemial gods vs. ilgimi çekiyor şu an. Onlardan sonra da 20. yüzyıl spidey falan filan işte. Evrenin originiyle ilgili arc'ları okuyup sonra spidey'e geçmem yüksek ihtimal :D TR'den üyelikte sorun var mı bu arada o marvel olayında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 Yok. Kronolojik sira ile gitmiyor bu arada abi o isler. Yani o eski olayla aralarda kapatiliyor, sonra retconlaniyor, sonra yine retconlaniyor, sonra tekrarlaniyor yeni gelenler icin. Oyle oykuler year 1'dan baslamiyor yani. Bu konunun basinda rehber vardi benim, X-Men agirlikli ama oradan baslayabilirsin ynai. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2016 tamamdır ona bakacağım. Ben okurken anlamadığım referans gördüm mü tutamayıp wikiye girerim orada 3 saat dolanırım gibi geliyo. Geçen gün Agents of Shield izlerken inhumansdan girdim 2 saat çıkamadım bildiğin :D Bir de işte orada o hikayelerin özetlerini, şekil şekil çizimleri görünce "of okumak var bi de bunları" diyorum. Ondan böyle gaza geldim :) çok sağol bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Eylül 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2016 yeni dadandım bu olaya. yani Walking Dead'i okuyordum 2.5 yıldır falan şimdi diğerlerine sarayım dedim. araştırdım çok güzel şeyler buldum. Chew'a başladım çok iyi gidiyor. sırada alacaklarım: Invincible Nailbiter Sex Criminals Southern Bastards East of West Lazarus The Manhattan Projects Revival Death Vigil Velvet Deadly Class Metropolitan The Nightly News ve sırf merak ettiğimden Batman/TMNT kombinesi var. Yalnız hardcover alasım var. Hep bir sonraki hardcover'ı 6 ay falan beklemem gerekecek ya. keşke bitmiş olsaydı şu hikayeler de löpçük diye tek kerede alıp bitirseydim. Pufff. Harika settingler var harbiden ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2016 dc'ye biraz eğilince marvel, image comics okuyunca da dc boş geliyor. tabi genellemelere güven olmaz ama hem dizi-film hem blog, dergi, köşe yazısı vs. takip etmeye çalışan biriyseniz takip edeceğiniz materyallerde biraz titiz davranmak zorunda kalıyorsunuz. zira zaman kısıtı var ve kalitesiz işlerle hem vaktinizi hem ağız tadınızı bozmak istemiyorsunuz. her ne kadar bu tarz işler, zevkler-renkler kategorisine girse de hikaye derinliği olmayan, çizimleri detaysız, salt kavga-dövüşlü, az biraz entrikalı, bolca süper kahramanlı hikayelerden vazgeçtim. okuyucuyu kendine bağlamak için hikayeleri o kadar birbirleri içine sokuyolar ki karakterler arası dengeyi sağlamak için superherolarımız sürekli kendi içinde çelişen davranışlar sergiliyor. e her hafta 20 sayı comic çıkaran marvel, onla yarışan dc, aynı yolu izlemeye çalışan alternatif yayıncılar da var tabi. fazla arzlarla pazarı domine etmeye çalışıyorlar. kalite düşüyor haliyle. cinematic universe'ü, animated movie'leri, tv serie'leri, animated serie'leri, şusu busu derken işin ticari boyutu çok büyüdü. bu yüzden alternatif yayınlardaki işler daha iyi geliyor bana. daha doğrusu kaliteli iş / toplam yayın oranı daha yüksek alternatiflerde. superhero olmayan, yeni çıkmış romanları longboxed'tan görüp, viewcomic'ten içeriğine biraz göz atıyorum, çizimler, konu, derinlik hoşuma giderse longboxed'a ekliyorum. yeni sayı çıktıkça malum platformlardan indiriyorum. marvel ve dc'yi takip etmek bir kenara yeni çıkan serilerine göz atmak incelemeleri okumak bile acayip vakit alıyordu. alternatifleri takip etmek daha verimli ve tatmin edici oluyor benim gözlemim bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2017 lucifer ve swampthing okumak istiyorum. trdeyken korsanliyodum ama burda yemiyo. ipadden satin alabilecegim bi program falan var mi? comixology mi ne yukledim yok. dc all access yukledim yok. vericem parasini alicam niye yok hicbiyerde? illa dl mi edelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 Comixology'de cikiyor bende: https://www.comixology.com/Lucifer-Book-One/digital-comic/56093?ref=Y29taWMvdmlldy9kZXNrdG9wL3RyYWRlSXRlbQ Hangi ulkedesin sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 amerika Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2017 ipad trde kalmis falan filan derken bi sekilde buldum da 100 dolar veremicem ya. kutuphaneden istedim 4 kitaba da request attim bakalim bulup getirecekler mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
topsakallihitler Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Selamlar, Ben de bu çizgi roman işinde ağır noob sayılırım. DC tarafından başlayayım diyorum. DC Animasyon filmlerinin neredeyse hepsini izledim, oyunları da oynadım, karakterlere aşinayım ama çizgi romanları da okumak istiyorum. Hepsinin çok fazla sayısı var, ne nereden başlıyor, hangisi yan hikaye bilemedim pek. batman hush'ı okudum, baykuşlu hikayeleri okudum(court of owls ya da city of owls emin değilim. hatta ikisi de olabilir) death in the familyi okudum. Yalnız hangisi başlangıç hangi sırayla okunmalı bilmiyorum. Bir sitede buldum adamlar koymuş, next diye diye gittim. Şimdi bu işe sıradan başlamaya kalkarsam ilk neyi okumalıyım? Batman ilk yıl diye bir şey var mesela ondan mı başlamalıyım? Not: Türkçe de ingilizce de okurum, tercihim türkçe yönde. Sandman, preacher, watchmen, lucifer serilerini de okudum. Bu tarzda önerebileceğiniz varsa tavsiyelere açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 saka degil ciddi yazacagim; vaktine yazik lan. suna vakit kaybedecegine bir dil ogrensen (python olur, italyanca olur) hayatina bir katki saglamis olursun. bir sosyal sorumluluk projesine girsen millete faydan olur. yazik vallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Dasaaa ya katilacam biraz Cogu cizgiromanin edebi degeri yok, buyuk bolumu vakit kaybi. Vakti cok olan adama guzel de sinirli olan icin anlamsizlasiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 watchmen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 edebi deger istiyorsaniz klasiklerin resimlestirilmis serileri vardi onlardan okuyun.. isteyen olursa aksam link bulurum..ya da kendiniz cizgili klasikler diye aratiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
topsakallihitler Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 senko said: Dasaaa ya katilacam biraz Cogu cizgiromanin edebi degeri yok, buyuk bolumu vakit kaybi. Vakti cok olan adama guzel de sinirli olan icin anlamsizlasiyor. Vaktim o kadar kısıtlı değil. Tüm vaktimi de buna ayırmıyorum tabi ki. Günde 2 saat yol gidiyorum, kitap okuma işini de bu süreye koyuyorum hem düzenli oluyor hem yol çekilir hale geliyor. Biraz değişiklik olsun diye çizgi roman da okumaya niyetliyim. Edebi değeri çok umrumda değil açıkçası, kafa dağıtmak için istiyorum. Edebi anlamda cidden güzel bulduğum sandman vardı, onu da okudum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Transmetropolitan baya iyi, bittiği gün kahrolmuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 DC Rebirth var, yeni reboot. Oradan basla. Aklina estikce de sevdigin karakterlerin eski oykulerini okursun. Onun disinda edebi degeri olan oykuler icin Image Comics'e bak. Bu aralar en iyi seyler oradan cikiyor. Vault diye yeni bit firma cikti gecen aylarda, onlar da epey umut verici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
topsakallihitler Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 GERGE said: DC Rebirth var, yeni reboot. Oradan basla. Aklina estikce de sevdigin karakterlerin eski oykulerini okursun. Onun disinda edebi degeri olan oykuler icin Image Comics'e bak. Bu aralar en iyi seyler oradan cikiyor. Vault diye yeni bit firma cikti gecen aylarda, onlar da epey umut verici. çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 bana da yardımcı olsanıza. ara ara gidiyorum kitapçıya şöyle çizgi roman alayım diye gaza geliyorum. mesela avengers okuyayım diyorum bir bakıyorum 20bin tane avengers var. nereden nasıl başlayacağım bilemeyip her seferinde cayıyorum. avengers mesela hangisinden başlasam iyidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 2013'de cikan Infinity iyi bir baslangic noktasi. Daha geriye gitmek istiyorsan 2010 Siege. Daha da geriden 2008 Secret Invasion. Daha da gerisi 2006 Civil War. Civil War'dan oncesine gerek yok, sonra canin istedikce okunacak seyler onlar. Bana kalirsa Infinity ile basla, tum Marvel evreninde buyuk degisiklikler yapip farkli farkli evrenleri birlestirerek sifirdan baslanabilir bir nokta olan Secret Wars'a dogrudan bagliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2017 hmm çok sağol gerge. çivilden başliyim olmadı ya. onu merak ediyorum baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ocelot Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2019 Hellboy'u tavsive edebilirim, omnibus edition okuman yeterli, TPB'ler fazla birşey katmıyor. DC için ise NEW 52'nun iyi hikayeleri okunup Rebirth'e geçilebilir güncel seriyi takip etmek istiyorsan. Ama bir ara kesinlikle Blackest Night-Brightest Day story arc'ına bakın en iyi DC işlerinden biri. Vertigo comics favorim ancak DC, Vertigo Comics'i Black Label adı alında diğer DC romanlarıyla birleştiriyor. Buradan da Preacher okunabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2019 önce resimlere bakıp yazıları mı okuyoruz yoksa tam tersi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar