Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ağırlıklı müzik dinlemek için hangi hoparlör tipi


senko

Öne çıkan mesajlar

almak lazım.
şimdi kıt müzik teknolojisi bilgim ile anlayabildiğim kadarı ile, iki tip hoparlor var, bi tanesi referans monitör denilen arkadaşlar, diğeri de hi-fi cihazlar.

bende de steinberg ur22 ses kartı var, şimdi ben müzik fln yapıyorum gitar çalıyorum vs ama hoparlörlerden asıl istediğim ses kalitesi, müzik dinlerkenki ses kalitesi özellikle.

şimdi bunu sağlamak için bu m-audio bx5 gibi bir referans monitör mü almak daha yerinde olur, yoksa denon, dali gibi kule tipi veya standüstü bir hifi takım mı. stereo olacak tabi alacağım şey, 7.1 fln gibi şeyler ilgimi çekmiyor.

internettente biraz okudum, referans monitör ile de güzel müzik dinleniyor diyorlar, ama o zaman bu hi-fi cihazların artısı ne oluyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlayamadığım nokta biraz orası zaten, her sinyali olduğu gibi veriyorsa güzel birşey değil mi bu?
hi-fi olan sinyale ne fark uyguluyor ki bir de?

sökme/çivileme vs sıkıntı olmaz. Alırsam kule'den çok masaüstü bişi alıp duvara asma niyetindeyim zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

anlayamadığım nokta biraz orası zaten, her sinyali olduğu gibi veriyorsa güzel birşey değil mi bu?
hi-fi olan sinyale ne fark uyguluyor ki bir de?


güzel olduğunu düşünüyorsan güzel. ki bence de güzel. hele ekolayzır hayatta kullanmam diyen bi insan değilsen mesele yok. ama pek çok insan ister görüntüde olsun, ister seste olsun abartı seviyor. telefonlarda televizyonlarda çok yüksek kontrastlı pallak pallak görünen, hatta ekstra keskinleştirilmiş görüntülere bayılıyorlar. arada grinin tonları uçmuş, ince ayarlanmış şeyler aynı görünmeye başlamış önemi yok. albeni veriyor işte. herşey efektli öyle düşün.



monitör olmayanlar sinyalde değişiklik yapmıyor doğal olarak. hoparlörün yaptığı sinyali yeniden ses olarak oluşturmak. işte onu tekrar oluştururken elde ettiğin ses, beslediğin sinyalden farklı çıkıyor.

yani hoparlörün yaptığı çıkışı yine sadık bir şekilde kaydetsen, beslediğin sinyalden farklı olduğunu görüyorsun. bu fark referanslarda minimum tutulmaya çalışılıyor.

büyük ortamda dinliceksen, film filan izliceksen bi subwoofer al ama bence.

bi de asla elektrostatik diyafram deneme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben antalyadan bir müzik seti getirdim var ya, akıyo akıyo. sony ta636 amp, aynı serinin radyo, kasetçalar ve pikabı da var. pikabın otomatiği çalışmıyo sadece, manuel kullanıyorum ama. kolonları internette bulamadım ama üzerinde sadece SE 142 höhenrenger mi ne öyle bişey yazıyo. auxtan girince ipad'le kral oluyo kral
akıyo yani sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

headphone sıkıyor abi bir süre sonra
bir de çok farklı şeyler değil mi, headphone'dan dinleme ile apörlörden dinleme. farklı deneyimler.

horace, abi senden anladığım, en güzel müzik keyfi, sinyal ile en az oynanmış olandar çıkar gibi algıladım, senin de tavsiyen referanslar yönünde sanırsam.
bx5 alıp keyfime bakayım o zmn.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok en güzel müzik keyfi referanstan alınır diyemem. sokaktan 10 kişi topla, kendi istedikleri müzikleri dinlesinler, bir iki tanesi referansı ya seçer ya seçmez.

o resimdeki gibi işte, yukarda normal fotoğraf aşağıda albenilenmiş, instagramlanmış fotoğraf var. bu yüzden mesela gradolar o kadar tutuyor kulaklık olarak.

bence referans iyidir. arada canlandırmak istersen de ekolayzır var. ver mid scoop olsun bitsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...