Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Evet efenim, tecil bitti bitecek, son çare yükseklisansa başvurmuştum, bugün sonuçları geldi yedek listesinin sonlarındayım sfg Şimdi türlü türlü sorularım var. 30 eylül 2015 tarihinde tecilim sona eriyor fakat ben haliyle gitmek istemiyorum. Önümde 2 ihtimal var. Birincisi hala başvuru şansım olan tezsiz yüksek lisans bölümlerine baktım, 2-3 tane fiyatı uygun gibi gibi olan buldum (abuk subuk üniversiteler tabi). Bunlar olursa zaten muhtemelen bi sıkıntı olmaz. Uygun bulduğum fiyatlar da bu arada dönemlik 2500 tl, senelik 4000-5000 tl gibi şeyler. yine bile pahalı tabi de idare edecez artık. Bildiğiniz daha ucuza girmesi kolay var mı önce bi bunu sorayım, bir de eğer ki yüksek lisans tutmadı; Ben yoklama kaçaklığı ve bakaya kalmak arasındaki farkları anlamadım. Bir de bu durumda başıma neler gelir? Yoklama kaçağı olursam ne olur, bakaya kalırsam ne olur? Yaş 26. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 git adam gibi askerliğini yap deli kanlı gibi vatan borcunu ödsafafawfaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 bomba atıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 belkide cs'yi sahada öğrenmek senin için en iyisidir bi de böyle düşün sdasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 yüksek lisans tutmaması gibi bir durumu hayatına sokma, bakaya kalma veya yoklama kaçağı olma durumlarından birine girme kesinlikle, ben de bilmiyorum hangisi ne demek, kağıt üzerinde her işin sağlam olsun, benden söylemesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 yoklama kaçağı yeni mezunlar için eğer mezun olduktan sonra ilk defa yoklamaya gitmezsen tecil yaptırdıktan sonra tecil bitiminde askere sevk edilecekmişsin gibi işlem yapıyorlar. yani eğer tecil kağıdındaki tarihten önce askerlik şubesine gitmezsen bakaya kalıyorsun. yeni yıla kadar gitmezsen para cezası başlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 bende askerlikten kaçmak için yüksek lisans yapmayı planlıyorum da, çalışma hayatım genelde arazilerde geçecek.devam durumu nasıl oluyor bu durumda?işimle ilgili yüksek lisans bulamazsam, iş güvenliği üzerine yapmayı düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 bir de şubat'ta mezun oldum ama tecil ettirmedim daha.geçen sene işe girerken tecil yaptırmıştım eylül 2015'e kadar, başıma bir iş gelir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 mezun oldum diyorsun, yani yeni yüksek lisans mı bitirdin? 1 sene tecil hakkın var o zaman ikinci üniversite 2 yıllık aöf falan ise tecil yaptıramıyorsun sanırım bittikten sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 lisans bitince tecil kaç yıl şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Yav'a tecil yok Şaka şaka var. Keşke direkt mezun olmayaydın ya. Okulu 7ye bağlayıp bi yıl tecil edip sonra yükseğe başlamak en mantıklı iş bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 arel üni. yükseklisans için bilgi almaya giderseniz askerlik için mi diye soruyorlar. belli bir miktar para verip uğrama 3 sene buraya deniliyor. tam bir bilim ve irfan yuvası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Lisansı ne zaman kaç yılda bitirirseniz bitirin. Bitirdikten sonra 2 yıl tecil hakkınız var. Yüksek lisansı bitirdikten sonrada 1 yıl tecil hakkınız var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Yesevi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Todesengel said: Lisansı ne zaman kaç yılda bitirirseniz bitirin. Bitirdikten sonra 2 yıl tecil hakkınız var. Yüksek lisansı bitirdikten sonrada 1 yıl tecil hakkınız var. yüksek lisans 3 yıl uzatıp bitirmesek vermezler dimi o ekstra 1 yılı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Verirler herhalde. 3 yıl zaten yüksek lisansın uzatılmış halindeki süresi. İlk 3 yıl öğrenci hakların var, 4. seneden sonra öğrencilik hakların düşüyor ve harç yatırıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 moonfall said: arel üni. yükseklisans için bilgi almaya giderseniz askerlik için mi diye soruyorlar. belli bir miktar para verip uğrama 3 sene buraya deniliyor. tam bir bilim ve irfan yuvası Ne kadar bi miktar ki acaba tam benlikmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 adamlar tecil icin okul acmis, ordan para kazaniyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 hmm yanlışlıkla özel mesaj atmışım buraya da yazayım başkaları da faydalansın. arel normalde 10bin tl 3 yıl ancak çalışanlara yüzde 40 indirim var. herhangi bir meslek mensubu olmak yeterli diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 3 yıllık mı 10k tl, yoksa yıllık mı? %40 indirim ile çok iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2015 3 yıl toplam 10bin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 Ulan ne biçim memleketteyiz, insanlar askerlik belasından kurtulacağım diye ne taklalar atmak zorunda kalıyor ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 şimdi olay tamamen şöyle oluyor. 3 sene kaçmış biri olarak yazıyorum.. Eğer tecilin bittiyse ilk yakalanmaya kadar yoklama kaçağı oluyorsun ; bunda herhangi bir ceza ,problem yok ama yakalanırsan sana diyorlarki 15 gün içerisinde git yoklamanı yaptır , eğer mesai saatleri içinde yakalanırsan kolundan tutup şubeye götürüyorlar ve yoklama yaptırıyorlar. yoklamanı yaptırdıktan sonra eğer şubeye gidip hadi beni askere yollayın demezsen , bakaya oluyorsun. bunun şöyle bir durumu var yakaladıkları yerde seni şubeye götürüyorlar , senin askerlik işlemlerini başlatıyorlar vs. eğer bunlar olduktan sonra hala askere gitmezsen işte o zaman asker kaçağı oluyorsun ve hakkında yakalama çıkıyor ve cezası var. not: bakaya düştükten sonrada para cezası işliyor kaçtığın süre boyunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 vatan millet sakaryacı adamın asker kaçaklığıyla ilgili her şeyi bilmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2015 ahhahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar