Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gay marriage declared legal across the US

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Cörgi haklı da şanssız haksız. Straight olduğumuz için baskı altına alınıp ötekileştiriliyor, ahlaksız haysiyetsiz olarak damgalanıyor ve toplum dışına itiliyor muyuz? Yerleşik ataerkil düzen straight olmayı sanki utanılacak bir olaymış gibi yansıtıyor mu herkese?

Eh o zaman pride yürüyüşü yapmaya ve kendimizi ifade etmeye de ihtiyacımız yok.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben senin düşündüğün şeyi zaten düşünmedim değil de yine de cinsel bir eğilim için gururla yürüyoruz olayı bana saçma geliyor. yani şuna karşı olan tavrım tamamen kişisel fikrim. ki zaten içeriği abartılı oluyor onca gay vs var bunlar gibi değiller baya da hoşnutsuzlar.
yoksa ben eşcinsellik vb. şeylere karşı olan biri değilim istediklerini yaşamakta serbest insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Pride yuruyusu bir cesit eylem, ilgi cekmeyi amacliyor. Kadina siddete hayir eylemine erkeklerine katilmasina karsi cikmak gibi bir sey herkesin lgbtlere destek vermesine karsi cikmak. Ha pride lafina takildiysaniz olay zaten dedigim gibi eylem sonucta. Sirf escinsel diye oz babasi tarafindan oldurulen kisilerin oldugu ulkede biraz daha anlayisli olun, cidden zor hayat bazilari icin gereksiz moralfaglik degil yani
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

yok ben senin düşündüğün şeyi zaten düşünmedim değil de yine de cinsel bir eğilim için gururla yürüyoruz olayı bana saçma geliyor. yani şuna karşı olan tavrım tamamen kişisel fikrim. ki zaten içeriği abartılı oluyor onca gay vs var bunlar gibi değiller baya da hoşnutsuzlar.
yoksa ben eşcinsellik vb. şeylere karşı olan biri değilim istediklerini yaşamakta serbest insanlar.

Butun dunya sana kendinden varoldugun utanmani haykirirken tabiki cikip tepkini "gurur" gibi bir kelimeyle koyarsin. Sirf gayler degil butun lgbt bireyler gidiyor oraya bzide variz diyebilmek icin. Dunyada musluman bir ulekde yapilan ilk onur yurudu istanbul pride, 2003 de 30 kisi yurudu, 2011 10.000 i buldu gezi sonrasi yapilanalrda ise 100.000 i gecti katilimci sayisi hep. Insanlar tepkisini koymak icin gidiyor oraya,cdayanisma icin gidiyor, bizde variz ve utanmiyoruz diye gidiyor.

Straight gunu neden yok demek aptallik kimse kusura bakmasin, her gun straight gunu cunki. Hetero oldugu icin insanalrin en basit haklari bile elinden alindigi zaman anca o yuruse mantik yurutursun, kimse heterosun diye toplumda varolma hakkinin olmadigi hoykurmuyor. "Homofobik degilim ama evlerinde yapsinlar" gibi aptalliklarla karsilasmiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Problrm o zaten, kendini normal gören insanlar lgbt bireylerini ötekileştiriyor, sonra da adamlar onur yürüyüşü diye bişey yapıyolar. Yani cinsel eğilim için böyle bişey yapmak temelde saçma, ha mevcut şartlarda yaparsın, azınlıksındır dikkat çekmek istersin tamam. Ben işin temeline iniyorum. Sesli konusamadığımız için tam olarak ne anlatmak istediğimiz anlaşılmıyor burada. İlk posta baktım şimdi öyle anlaşılması normalmiş.
Ama bu yürüyüşlerdeki abartılı ortama hala anlam veremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar çok gay varki bu zamana kadar yasallaşmaması saçmaydı ztn. yeni nesil daha bi değişik tabi. ameriga dayanamamıştır artık. çeşit olsun diye kızla/erkekle birlikte olan yığınla insan var burda bile.

goldbaren gelip şimdi gaylik hastalıktır mesajımı kopi pest yapcak. ama sonundaki kjsdhfdkjs yı koymuyor mesaj ciddi duruyor.

özetle

Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

Problrm o zaten, kendini normal gören insanlar lgbt bireylerini ötekileştiriyor, sonra da adamlar onur yürüyüşü diye bişey yapıyolar. Yani cinsel eğilim için böyle bişey yapmak temelde saçma, ha mevcut şartlarda yaparsın, azınlıksındır dikkat çekmek istersin tamam. Ben işin temeline iniyorum. Sesli konusamadığımız için tam olarak ne anlatmak istediğimiz anlaşılmıyor burada. İlk posta baktım şimdi öyle anlaşılması normalmiş.
Ama bu yürüyüşlerdeki abartılı ortama hala anlam veremiyorum.

normalleşme mi var la
hala devlet elleri ile öldürülüyor polis şiddetini en farklı yaşıyorlar.
ötekileştiriliyorlar. bu onur yürüyüşü için diğer islam ülkelerinden geliyorlar te istiklale
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi buna karşı çıkan Amerikalılar nasıl bir zarar göreceklerini düşünerek karşı çıkıyorlar ki anlamıyorum ben. Bence Amerika gibi bir ülke için geç bile kalınmış bir karar. Bunca yıldır bekleyip de evlenecek olanlara hayırlı olsun. Güvenliğimizi tehdit etmediği nokta da insanlar istediğini yapabilmeliler. İki adam veya iki kadın evlendi diye toplumda kimsenin zarar göreceğini sanmıyorum.

Bu arada aklıma şu geldi ahah

http://www.youtube.com/watch?v=KHy8nra2v7w&feature=youtu.be&t=164
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...