Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'e taşınıyorum [yardım + anketli]


aramil

Öne çıkan mesajlar

merhabalar, şirket bir proje için izmire gönderiyor dolayısıyla iş problemim bulunmuyor. nereden baksanız 1.5 yıl sürecek bir iş. eşimle birlikte gideceğiz. izmirli pati çok vardı, onlardan nerelerde insan yaşar konusunda yardım rica ediyorum. yaklaşımım yanlış olabilir ama istanbul insanı çok değiştiriyor. neyse ofis ege ünv. teknokent içerisinde. ulaşımı kolay max 45dk sürecek şekilde (toplu taşıma), evleri azıcık yapılı (parke, banyo - wc düzgün vb.) azami kira bedeli 800 - 850 olacak şekilde hangi semtleri tercih etmek gerekir? 4-5 temmuzda gidip bakacağım, evi tutup geri döneceğim müsait olursa güzel bir yemekte ısmarlayabilirim yardımcı olacak patiye. ondan sonra da başlasın taşınma işlemleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her istanbul'lunun fix hayallerindendir ilerde İzmir'e taşınmak.

annem de oraya taşınmayı düşünüyor yakın zamanda ananemi de alıp. baya ucuz, insanlar birbirine insan gibi davranıyor vs.

rahat edeceğin kesin. ama ben mesela İstanbul'un bitmeyen enerjisini özlüyorum. bir de hala her türlü aktivitenin merkezi İstanbul. izmir o kıvama gelemedi daha. tercih meselesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiii.... Üzgünüm ama eşine iş bulma kısmı zor. Tabii ki imkansız değil ama İzmir'den ayrılanların çoğu "İş yok lan bu memlekette" diyerek ayrılıyor. Ben ve hatun da eylül ayında İstanbul'a taşınacağız sırf bu nedenle. Zaten işverenler de şark kurnazlığı yapıp çok düşük ücretlere çalıştırmaya çalışıyor.

Teknopark Ege Üni'nin arazisinin içerisinde. Bornova'yla Ege Üniversitesi'nin arası 30 saniye (Ankara Asfaltı diye anılan yolun bir tarafı Ege Üni, öteki tarafı Bornova sadfas) Yani İstanbul'un aksine işine yürüyerek gitme şansın var. Hatta düzelteyim. Otoboüslerin güzergahı teknoparktan geçmediği için her türlü yürüyeceksin. Ben de okula 15 dakika yürüyerek gidiyordum.

Ancak Bornova'daki evlerin büyük çoğunluğu eski ve çooook fazla öğrenci olduğu için harabeye yakın evler dahi 750 liradan başlıyor. Şu anda hanımla beraber kaldığımız ev 600 lira 1+1. Öyle lüks stüdyo falan sanma. 35-40 yıllık bina. Teras katı. Kaçak daire olduğu için ucuz. Tabii ki biraz araştırmayla 800-900 liraya güzel bir ev bulma şansın olacak. Çünkü mezun ya da evi boşaltan öğrencilerin zamanına denk gelmiş olacaksın. Gaza gelip Küçükpark'ta ev bakma. (Güzel evler var ama her allahın günü gürültü oluyor. Eski evim 4+1 290m2 ebeveyn banyolu falan harika bir evdi ama gürültüden şişmiştik)

Eğer "İzmir'de kalıcı değilim zaten. Evim güzel olsun. Denize yakın olsun. Okula yürüyerek değil de toplu taşımayla gitsem de bana yeter." dersen Göztepe'ye bakabilirsin. 2 sene önce körfeze 0 bir daireyi 700 liraya bulabiliyordun. (Tabii ki ev yine biraz eskice. Ancak o manzaraya İstanbul'da binlerce lira kiraya bulabilirsin. O da bulabilirsen.)

Bornova ve Göztepe dışında önereceğim bir yer yok maalesef. Aziz Kocaoğlu (İzmir BBB.) sağolsun Karşıyaka'dan ulaşım artık çok zor. Buca'da orkların arasında da yaşama.

Tam da İzmir'e taşınacak zamanda geliyorsun yalnız. Bornova'dan Çeşme 1 saat. Kuşadası 1 saat 15 dakika. Evi dizdikten sonra haftasonları tatil yapma şansınız olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hoşgelirsin. gelince görüşelim

Bornova biraz overpriced oldu. Sana işine yakın iyi ev daha kötü semt bir iki önerim olabilir.

1- Mevlana ve yeni mevlana Yepyeni binalar ucuz kira etrafta gecekondular. Yürüyerek gidebilirsin işe.
2- Yaşar üniversitesinin arkasında Bahçeşehir koleji civarı. Forum bornova yürüme mesafesi, metroya yakın, yeni binalar. Gece torbacılar falan sokaklarda ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

sana 50 kere dedik anneni de al gel diye. iyi kötü bi iş çeviririz.


ya bana sorun degil, kirayi odiycek kadar kazansam kendi kendime yasarimda iste annem sorun. benim gibi yanliz degil o, her hafta arkadaslariyla bulusur, genis bir cevresi var filan. benim 3 aydir ayni sehirde gormedigim insanlar var, ayda bir nadir goruyorum cogu kisiyi ve lutuf gibi davraniyolar. ha burda ha baska sehirde farketmiyor bana pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...