Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitor Tavsiyesi Vol. 1658979

WoodsOfYpres

Öne çıkan mesajlar

Ben de asus vg248qe ile benq xl2411z arasında kaldım. Bikaç karşılaştırma izledim, ikisi de 1080p 144hz 1ms, panelleri aynı olduğu için çok az fark var, içindeki feature'lardan hangisi önemliyse go for it deniyor.

Ya gerçi 1080p 144hz 2ms mi baksam, sapık gibi mega competitive online fps falan oynamıyorum çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
amerikadayken iki tane vardi
cok cok iyi bir monitor
trde bulabilirmisin bilmem ama bunun g-sync olan versiyonuda var
biraz daha pahaliydi.
Ama asil olay usenmezsen aparati alipta kasanin icersine kendinde g-sync modulunu takabiliyorsun.

Uzun bir sure en iyi monitordu ama simdi birinciligini kaptirdi suna
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-pg278q-27-rog-swift-monitor.html?srt=PU
Sosyal ağlarda paylaş

ya tanıdığım gidecek yakında new york'a, ona bile yemiyor. açıp, ölü pixel'e bakması gerekiyor. amerikada ölü pixel policyleri çok sıkıntılı. alienware ile aylarca uğraştım. tr'deki gibi iade gönderemiyorsun. vatandan aldığımda ölü pixel çıkarsa hemen iade edebiliyorum. 1.5k verip ölü pixelli monitor kullanmam. bende ocd procluyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

3.5K diyor abi monitore

2 katından pahalı :)

gsync olayı zaten 60 fps altı için iyi değil mi? sunumundan ben öyle anladım. 60hz+ monitor almanın olayı 60 fps üzerinden performans almak değil mi?

akıcılık bakımından çok fark var, hele gözün alıştıktan sonra web'te sayfa scrollarken bile input lag rahatsız ediyor 60hz'te
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

yok demek istediğimi anlatamadım.

gsync'in etken olduğu alan 60 fps'nin altı değil mi? 120 fps'de bir şey fark ettirmiyor diye biliyorum. veya 60 fps üzerinde dalgalanmalarda bir etkenliği yok diye okudum?

monitor'ün refresh rate'i altında etkili oluyor. 60hz monitorde 60 altı 144hz monitorde 144 altı etkili olur. çoğu gsync monitor 144hz.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

bingildak said:

yok demek istediğimi anlatamadım.

gsync'in etken olduğu alan 60 fps'nin altı değil mi? 120 fps'de bir şey fark ettirmiyor diye biliyorum. veya 60 fps üzerinde dalgalanmalarda bir etkenliği yok diye okudum?

monitor'ün refresh rate'i altında etkili oluyor. 60hz monitorde 60 altı 144hz monitorde 144 altı etkili olur. çoğu gsync monitor 144hz.

tam da oyle degil ama. bende var asus rog swift. harika alet, ama ornegin space ranger hd oynuyorsunuz bu oyun 30 fps cap li istasyonlarda, sabit bir arka plan oldugu icin ekranda inanilmaz flickering olusuyor, sabit loading ekranlarinda flickerin var misal. gsync daha cok ekran karti monitor arasinda uyumu sagliyor ve oldukca basarili, arti ekranin ayarini 60 hz e cekerseniz (neden cekesiniz ama) ince dikey cizgicikler ara ara olusuyor falan. arti 980gtx ile bu monitorde 2k cozunurlukte daha 144 hz calistirdigim oyun yok diyebilirim. ama bu cok da elzem degil gibi cunku cok akici 30 fps olsa da. yeter ki ustteki gibi sikintili ortamlar olusmasin.

arti monitorun tek bir DP girisi var baska yok. buda buyuk sikinti olabilir.

27 inch 2k cozunurluklu bol hdmi girisli bir monitor alirdim simdiki aklim olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Xaenin said:

Bende bundan var, durumu olan arkadaşlara çok tavsiye ederim, müthiş monitör.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-genis-ekran-led-monitor.html

nasıl gidiyor abi monitor? bundan alacam gibi ben de

10 numara mönütör.

Amerika'dan da monitör arkadaşa istenmez abi, hiç küfür yemediğinizi sanıyorsunuz o eşyalar taşınırken ama şahsen ben ne ana bırakıyorum ne avrat.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...