cicibeybe Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Bu bolumun sahnelerine elestiri tutarsizliktan geliyor ama haklisin. Tabi bu bolumun cogiyi olmasini engellemiyor.
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Bahsettiklerin hala gerçekçilik değil tutarlılık abi, yani "olması gerekenin olması". Yoksa bugün kimi zaman aptallık ceza almayı geçtim ödüllendiriliyor yerine göre "gerçek" hayatta.
cicibeybe Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Hmm olabilu. Boyle dusunmustum suana kadar ama belki hakli olabilirsin.
_Rave Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 tutarlılık tam karşılamıyorki.ölüm riski olan bi harekete kalkışan karakterin %90 ihtimal ile gerçektende ölmesi benim bağsettiğim hikayede. son anda amcaoğlu gelip kurtarmıyordu şu son 2 sezona kadar. son 2 sezondur bi son dakika mucizeleridir gidiyor ama. ha tutarlılıkta yok ayrıca dizide evet. ama bu grrm materyalinden uzaklaşıp hollywood vari sahnelere yönlenmelerinden dolayı. ama çok güzel çekmişler işte 4.bölümü.benim diziden beklentimde görsellik zaten.onun içim bağsettiğim şeyler pekte umrumda değil dizinin senaryosu için.
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 İşte son dakkada amcaoğlunun gelmesi "deus ex machina" olarak geçiyor, tutarlılığı bozan, bir nevi yazar eli ya da senarist eliyle karakterin ittirilmesi veya kollanması durumu. Gerçekçiliği de etkiler, ama genel itibariyle tutarlılık hala. Yani öyle bi olay bir kere olursa hani eh olmuştur dersin ama dizide 2-3 yerde olunca tutarlı değil bu, saçmalıyor dersin. Esas sıkıntı bu kuralların Daenerys'e işlememesi. Sürekli bir Deus Ex Machina, sürekli bir kurtarılma durumu. Ne zaman başı sıkışsa gökler yarılıp bir ışık hüzmesi iniyor, bir ilahi el götüne şaplak atıp yürü ya kulum diyor, sonra dört ayak üstüne düşüp dört nala ilerliyor hatun. Karakteri, yaptıkları ve kifayeti itibariyle bugüne kadar ya çoktan ölmüş ya da barbarın birinin mahzenine zincirlenmiş kölesi haline gelmiş olmalıydı.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 allahin sevdigi kulu demek gercek hayatta da var boyleleri, ne yapsa 4 ayak ustune dusenleri. yapcak bisi yok.
_Rave Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Rewendor said: İşte son dakkada amcaoğlunun gelmesi "deus ex machina" olarak geçiyor, tutarlılığı bozan, bir nevi yazar eli ya da senarist eliyle karakterin ittirilmesi veya kollanması durumu. Gerçekçiliği de etkiler, ama genel itibariyle tutarlılık hala. Yani öyle bi olay bir kere olursa hani eh olmuştur dersin ama dizide 2-3 yerde olunca tutarlı değil bu, saçmalıyor dersin. Esas sıkıntı bu kuralların Daenerys'e işlememesi. Sürekli bir Deus Ex Machina, sürekli bir kurtarılma durumu. Ne zaman başı sıkışsa gökler yarılıp bir ışık hüzmesi iniyor, bir ilahi el götüne şaplak atıp yürü ya kulum diyor, sonra dört ayak üstüne düşüp dört nala ilerliyor hatun. Karakteri, yaptıkları ve kifayeti itibariyle bugüne kadar ya çoktan ölmüş ya da barbarın birinin mahzenine zincirlenmiş kölesi haline gelmiş olmalıydı. danynin sonda patlaması çok bariz ama işte bu sebepten. bide dany dizinin en fantastik öğesi zaten. yanmıyor,ejderha doğuruyor, rüyalar görüyor vs. hepte bi şekilde bu fantastik öğelerin sayesinde kurtuluyor zaten, kendi çabasıyla değil. dizide akıbetini kestiremiyorum ama kitapta bana ya kafayı yer yada acemi bi hareket ile kim vurduya gider gibi geliyor.
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Fantastik öğelerden dolayı da değil, tamamen random kurtuluyor. Kadını kaçırıyolar, yere attığı kolyeyi milyon hektarda tesadüfen takipçisi buluyor. Kadını şeflerin karşısına çıkarıyolar, ateşi deviriyo, koskoca barbar şefleri mal çıkıyo hiçbiri söndüremeyip hepsi yanıyor. Kadını zincirleyip bağlıyorlar, öldürmek yerine pişpirik oynarlarken ejderler yetişiyor. Kadının arenayı basıyorlar, agresif başına buyruk ejderi tesadüfen yoldan geçerken görüp kurtarıyor. Kadının kocası ölüyor, göz koymak yerine tüm kabile boyundurluğuna giriyor. Daha nice olay var.
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 sostizm said: https://i.hizliresim.com/4MA2gL.jpg İŞASDLGLHFŞİSDİFSDKL
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 SDGADHAEQ^TYA^TAFARFA'WF abii son bölüm
_Rave Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Rewendor said: Fantastik öğelerden dolayı da değil, tamamen random kurtuluyor. Kadını kaçırıyolar, yere attığı kolyeyi milyon hektarda tesadüfen takipçisi buluyor. Kadını şeflerin karşısına çıkarıyolar, ateşi deviriyo, koskoca barbar şefleri mal çıkıyo hiçbiri söndüremeyip hepsi yanıyor. Kadını zincirleyip bağlıyorlar, öldürmek yerine pişpirik oynarlarken ejderler yetişiyor. Kadının arenayı basıyorlar, agresif başına buyruk ejderi tesadüfen yoldan geçerken görüp kurtarıyor. Kadının kocası ölüyor, göz koymak yerine tüm kabile boyundurluğuna giriyor. Daha nice olay var. eh işte abi kastettiğim fantastik öğeler onlar zaten.ya ejderha çıkıyor yada yangın çıkıyor fire resistanceı ile kurtuluyor, kitapta üstüne bide rüyalar zartlar zurtlar var. bi bu kız onun için salvatore romanlarından fırlamış gibi,drizzte meydan okuyor dönen palalarıyla. diğer garibanlar şımarıklık yapınca kafaları patlıyor
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 biri leakleri ömleyebilir mi?
_Rave Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 bi 4.bölüm var spark leak olan.5 falanda düştüyse bilmiyorum
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 redditte var bu sezon senaryosu komple, ilk bolumden once dustu, hepsi tuttu so far dev spoiler cok spoiler =< https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/57w3yw/my_awayforthelads_season_7_spoiler_timeline/
mascio Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2017 rave gerçekten olay örgüsündeki tutarlılıkla bir hikayenin gerçekçi olabilmesi arasındaki farkı öğrendikten sonra cahilliğini göz ardı ederek bazı şeyleri tartışmak mümkün olabilir seninle ama maalesef şu anda imkansız. bir de aşağılayacakmış paşam ya. diyorum işte daha önce de söyledim üç film izleyen kendini eleştirmen, dört kitap okuyan kendini alim sanıyor. sorsan hayatında set görmemiştir. neyi nasıl yapıyorlar fikri yok sadece evindeki aşındırdığı koltuktan senariste yönetmene romanın yazarına sallıyor.
marksman Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 sostizm said: https://i.hizliresim.com/4MA2gL.jpg Tipiyle eşdeğer gidiyor diyaloglar.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Yillarca yeni cildi bekledikten sonra 5. sezondan izlemeye basladim iste ama kitabin yaninda hic tatmin edici durmuyor bu. Hic baslamasam daha iyiymis diyorum su anda.
Pordakal Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Masticore said: Night King " This would be the perfect way for game of thrones to end. The nights king killing everyone in Westeros then dancing like this on the iron throne lol" ahahahahaah
Pordakal Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Masticore said: Night King " This would be the perfect way for game of thrones to end. The nights king killing everyone in Westeros then dancing like this on the iron throne lol" ahahahahaah
_Rave Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 mascio said: rave gerçekten olay örgüsündeki tutarlılıkla bir hikayenin gerçekçi olabilmesi arasındaki farkı öğrendikten sonra cahilliğini göz ardı ederek bazı şeyleri tartışmak mümkün olabilir seninle ama maalesef şu anda imkansız. bir de aşağılayacakmış paşam ya. diyorum işte daha önce de söyledim üç film izleyen kendini eleştirmen, dört kitap okuyan kendini alim sanıyor. sorsan hayatında set görmemiştir. neyi nasıl yapıyorlar fikri yok sadece evindeki aşındırdığı koltuktan senariste yönetmene romanın yazarına sallıyor. tutarlılık değil zaten benim bağsettiğim.rewendor karıştırdı ortalığı tutarlılık diye ama her iyi film zaten kendi senaryosu içinde tutarlı olmak zorundadır. lord of the rings üçlemesi tutarsızmı mesela? aragorn çatur çutur 50 tane uruk-hai kesiyor olsa bile? hayır çünkü lord of the rings karakterleri asoiaf karakterlerinin aksine daha fantastik-romantize edilmiş karakterler. ''gerçekçilik'' dediğimde karakterlerin fantastik bi dünyada yaşamasına rağmen ''insan'' olmalarından bağsediyorum. mucize yaratamıyor çoğu karakter büyük eventler yaşamadıkça. son anda rohanın atlıları, ayrıkvadinin elfleri çıkagelmiyor ana karakteri kurtarmak için. karakterler yaptığı hatanın bedelini en ağır şekilde ödüyor.bu hikayeyi kendi fantastik dünyası içinde ''inandırıcı'' ve ''gerçekçi'' bir dünya ve karakterler ile dolu olduğunu gösteriyor. gidip fantastik bi öğe için gerçekçilik terimi kullanıldığında ejderha var demek için ise 2 hane iq veya okuduğunu götüyle okumak dışında bi açıklama bulmak zor.sonra gelip cahil ehe ehe diyebiliyor kendinden zerre utanması olmadan bu adam. hayatında sorsan set görmemiştir diye de bi argüman atıyor ortaya. bi senaryoyu eleştirmek için dizi setimi görmek gerekiyor? bu bağlantıyı da yazıları okuduğun götünle kurdun heralde. eh ne diyeyim, aptal adama birşey anlatmaya çalışmak hayatta en nefret ettiğim şey, onun için azalarak yok ol ve beni yorma.hayırlı götlemeler
Red Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 güzel dans ediyor ama night king'e olan saygımı yitirdim sdfsds. dizi ve filmlerde en sevmediğim şey iyilerin kazanmasıyla bitmesi. ne bileyim ben lotr'da sauron'u desteklediğim gibi got'da da night king'ciyim. umarım reis buzdan tahtına oturur.
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2017 Pordakal said: Masticore said: Night King " This would be the perfect way for game of thrones to end. The nights king killing everyone in Westeros then dancing like this on the iron throne lol" ahahahahaah dance demişken... obligatory. https://www.youtube.com/watch?v=aGwq09E17kY
Öne çıkan mesajlar