Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

Komutan said:

Son sayfalarda kurgu kelimesinin birkaç kişi tarafından yanlış anlamda kullanıldığını düşünüyorum.

açıkçası hepsini alıntılayıp shame shame yapacaktım sırayla da üşendim, neyse sen yazmışsın. kurgu ne demek bilmiyorlar direk, sinemadan, görüntü yönetmenliğinden, sinematografiden falan haberleri yok. sonra "savaş sahnesi çok kötüydü abiiieğ". ulan sağlam bir film düzeyinde savaş sahnesi çekmiş adamlar. hala neler deniyor ya

Sosyal ağlarda paylaş

gücel cekmişlerde savas cok garip ve sacmaydı.

hanı o kadar abuktuki bazı yerlerdi potansiyelindeki gazı vermedi. böle bi anda cesetlerden dağlar olusması, böle mal mla bakarken etraflarını hopliteların cevirmesi, komik komik aaa etrafımız sarıldı naapsak hiç yayılmasakmı acaba diye sıkısmaları. arkadan gelen okcuların davos abiyle son anda iceri girip aa bizde sıkıstık icerde arkadan okliycektikte okliyemedik diye onlarında sıkısması.

hayır dev'e bi kütük verseler bunalrın hiçbiri olmıycaktı. kütüksüz devmi olur.

ha bide cok ciddi öclek sıkıntısı oldu tabi. uzaktan 5000 vs 2000 ken yakıdan 500 vs 200'e dondu savas.

bide atlılar atlıalr dediler bizi bravehearta bağladılar sonra meğerse iki tarafında atlıları kapısınca denk düştüler. 62 mormont ordaki farkı kapattı herhal.

bide abi bosuna ortacağda insanlar savaslarda özellikle renkli renkli giyinmiyo. bi sebebi var yani elinde sancak tutmalarının renkli giysiler giymelerinin, kalkanlarını miğferlerini boyamalarının.

Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Komutan said:

Son sayfalarda kurgu kelimesinin birkaç kişi tarafından yanlış anlamda kullanıldığını düşünüyorum.

açıkçası hepsini alıntılayıp shame shame yapacaktım sırayla da üşendim, neyse sen yazmışsın. kurgu ne demek bilmiyorlar direk, sinemadan, görüntü yönetmenliğinden, sinematografiden falan haberleri yok. sonra "savaş sahnesi çok kötüydü abiiieğ". ulan sağlam bir film düzeyinde savaş sahnesi çekmiş adamlar. hala neler deniyor ya

boş boş klelime oyunu yapmayın işte. ne dedikleri acık insanların. editing'i kast etmiyolar, savasın kurgulasını kast ediyolar, gayet sacma ve vasattı o acıdan savas.

kurgunun cillop gibi bu sekilde kullanımı var. olsa olsa siz bilmiyonuz olur kurgu ne demek bu konudaki yazdıklarınıza baksak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten en pahalı kamerayı az bjcuk eğitimini alan insanlara verdin mi görüntüler iyi olur ama savaş on numaraydı demek baya hype oldu heralde kapılmıssınız
olm oyle insan yigini mi olur mantık eksi bilmem kaç, oyle hevele hubele diyen özürlü dev haraketleri falan neydi mızraklarla elleyisi falan resmen rezalet
binlerce kisi adamın üstünden geçiyo, adam da komuta veren kişi, o zamana kadar kollanıp canını feda edenler nerde bi tutup kaldıran yok ki bi de kalkıyo bu adam imkanı var mı komik. baya 16 yaş tier
Sosyal ağlarda paylaş

hodor ile sezonun en iyi bölümüydü. genel olarak boktan bir sezondu. hani 8 bölümü bir şekilde atlatalım 9-10 da unutur bu mallar diye çekmişler sezonu sdfs.

klişesiyle eksikleriyle yine de bir dizi bölümü olarak baya iyiydi.

hata ararsan illa bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurgunun öyle bi kullanımı yok element uydurmayın. Senaryoda bütünlük, anlatım eksikliği, zayıf hikaye, deus ex machina kullanımı gibi şeyleri kurguyla karıştırıp böyle de kullanılıyor demeyin o öyle kullananların hatası. Çok iyi sinematografisi var derken biri oyunculuktan bahsediyorsa nasıl yanlış kullanımsa bu da öyledir.
Ben kimsenin ne demek istediğini bilmek zorunda da değilim. Ben a dedim sen b anla. Yek ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

sabonis said:

Komutan said:

boş boş klelime oyunu yapmayın işte. ne dedikleri acık insanların. editing'i kast etmiyolar, savasın kurgulasını kast ediyolar, gayet sacma ve vasattı o acıdan savas.

kurgunun cillop gibi bu sekilde kullanımı var. olsa olsa siz bilmiyonuz olur kurgu ne demek bu konudaki yazdıklarınıza baksak.

Kurgu, bir film için tek başına kullanıldığında editing anlamına gelir. Hikaye kurgusu vs. anlamında düşünülüp sadece kurgu denilirse yanlış olur. Zaten direk kelimenin kullanılışını yanlış bulduğumu söyledim, böyle bir durumda kelime oyunu yapıyor olamam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunları zamanında baya bi okudum ettim zaten.İşim gereği de bilmem gerekiyordu. En basit anlatımıyla; bir sahneden sonra hangi sahnenin geleceğini belirlemeye kurgu deniliyor. Bu da montaj içeriyor bir nevi.
Detayları da şurda. Merak edip tekrar baktım hatta hızlıca. Hala bahsettiğin şeyi göremedim.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kurgu_(sinema)

Daha da yazmıcam bununla alakalı. İstersen haklı çıkar kendini. Konu derail olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...