Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün ne yesek? / Tariflerimiz bardak ve kaşıkladır


Drall

Öne çıkan mesajlar

Bence de. Ama beğendiyi iki kişiye değil de altı kişiye yapacak oldun mu ya da patlıcan mevsiminin sonlarına doğru e kışa babakanuç hazırliyim dedin mi uğraşılmıyo ocakla. Bi de fırının ızgarasını kökledin mi onda da hafiften is tadı oluyo ya. Ama bi sefer patlıcan patlamıştı fırında öyle sdfsg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Abi patlıcanı 2 türlü közlersin.

1. Fırına atıcan, kıvama gelince çıkarıcan (çok yakmamaya dikkat et 10 dk da bir çatalla yoklarsın)

2. Gazlı ocağı açıp, haşırt diye üstüne koyucan patlıcanı.Közlenecek o, bir yandan da her yer batacak.Temizlersin artık.Çevire çevire pişir.

2 yöntemde de çatal ya da kürdanla patlıcana delik açmayı ihmal etme.Közlendikçe hava dışarı çıkacaktır.

İşlem bitince kabuklarını soyarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

bu baslik sadece op un post u odakli olmasin ya, gunluk yemek fikirleri ile gelin, bugun ne izlediniz? tarzinda.

var mi sole degisik evde yapilmasi kolay tarifler?
yaz oldugu icin sebze/balik agirlikli hafif bisiyler olabilir.


Aynen katılıyorum bu posta

Bak mesela kolay bi fırın yemeği

Patatesi, kabağı ve patlıcanı doğra. Patatesi jülyen, kabağı patlıcanı daire şeklinde tabi. Sonra hepsini zeytinyağıyla harmanla, tuzla ve fırına sür. Fırınının gücüne göre sıcaklığı ve süreyi ayarla, net sayılar veremicem, otalama 200 derecede 25 30 dk sanırım. Kızarmış gibi olsun böyle. Sonra domatesleri halka halka doğra ama sapı yere paralel olacak şekilde koyup doğra, suyu çok akmasın. Tavada az zeytinyağını kızdır, sonra domatesleri at kızarsınlar. Sarımsak da at onlar da kızarsın. Domatesler biraz kızardıktan sonra tavaya yarım çay bardağı kadar üzüm sirkesi, bolca kimyon dök, sonra fırındakileri bi kaba koy, üzerine de domatesi koy, mis gibi aşırı sağlıklı minimum kızartmalı şakşuka. Sıcak soğuk her türlü yenir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de şakşuka yapçam şimdi, az önce de bisikletimi sattım ondan gelen parayla da rakı alırım temiz temiz

Bu arada evdeki bıçakları düzgün kullanabilmek, ya da henüz hiç tanışmadığınız bıçakları bu bana lazım listesine ekleyip alabilmek için şu vidyoyu tavsiye ederim
http://m.youtube.com/watch?v=yGs0UmQji08
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...