Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün ne yesek? / Tariflerimiz bardak ve kaşıkladır


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bence de. Ama beğendiyi iki kişiye değil de altı kişiye yapacak oldun mu ya da patlıcan mevsiminin sonlarına doğru e kışa babakanuç hazırliyim dedin mi uğraşılmıyo ocakla. Bi de fırının ızgarasını kökledin mi onda da hafiften is tadı oluyo ya. Ama bi sefer patlıcan patlamıştı fırında öyle sdfsg
Mesaj tarihi:
abidik izgaralar, corba ve makarna disinda hicbirsey pisirmeyi bilmiyorum :( imreniyorum sole yemek tariflerini gorunce ve bi daliyim diyorum malzeme toplayip ama annem ortaligi dagitirim diye barikat kuruyor direk kapiya

xeske kendi mutfagim olsaydi :(
Mesaj tarihi:
Anneler evdeki terroritylerini kaybetmemek adına her şeyi yapıyorlar ya. Annemin evindeyken ben de öyleydim. Hala bile baskı altına almaya çalışıyo aradaki 800kmye rağmen ahah

Yemekler de mi yapmayı bilirmişsin sen'ler havada uçuşuyo telefonda sdf
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Hacı tarifin hiç kolay değil. Birde patlıcan közle demişsin. Ben hayatımda patlıcan közlemedim. Tavada mı közlenir, kaç dakka tutmak gerekir? Bunları filan belirtsen yapıcam şu tarifi.
Mesaj tarihi:
bu baslik sadece op un post u odakli olmasin ya, gunluk yemek fikirleri ile gelin, bugun ne izlediniz? tarzinda.

var mi sole degisik evde yapilmasi kolay tarifler?
yaz oldugu icin sebze/balik agirlikli hafif bisiyler olabilir.
Mesaj tarihi:
Abi patlıcanı 2 türlü közlersin.

1. Fırına atıcan, kıvama gelince çıkarıcan (çok yakmamaya dikkat et 10 dk da bir çatalla yoklarsın)

2. Gazlı ocağı açıp, haşırt diye üstüne koyucan patlıcanı.Közlenecek o, bir yandan da her yer batacak.Temizlersin artık.Çevire çevire pişir.

2 yöntemde de çatal ya da kürdanla patlıcana delik açmayı ihmal etme.Közlendikçe hava dışarı çıkacaktır.

İşlem bitince kabuklarını soyarsın.
Mesaj tarihi:
Alüminyum folyoya falan sarmayın manyak mısınız?Kabuğunu da soymayın.O is tadını közlenme olayını yapamazsınız o zaman.

Çok zor geliyorsa haşlayın madem kabuklarını soyup, ama posa gibi yersiniz görüntü aynı olur bir tek.
Mesaj tarihi:
reyou said:

bu baslik sadece op un post u odakli olmasin ya, gunluk yemek fikirleri ile gelin, bugun ne izlediniz? tarzinda.

var mi sole degisik evde yapilmasi kolay tarifler?
yaz oldugu icin sebze/balik agirlikli hafif bisiyler olabilir.


Aynen katılıyorum bu posta

Bak mesela kolay bi fırın yemeği

Patatesi, kabağı ve patlıcanı doğra. Patatesi jülyen, kabağı patlıcanı daire şeklinde tabi. Sonra hepsini zeytinyağıyla harmanla, tuzla ve fırına sür. Fırınının gücüne göre sıcaklığı ve süreyi ayarla, net sayılar veremicem, otalama 200 derecede 25 30 dk sanırım. Kızarmış gibi olsun böyle. Sonra domatesleri halka halka doğra ama sapı yere paralel olacak şekilde koyup doğra, suyu çok akmasın. Tavada az zeytinyağını kızdır, sonra domatesleri at kızarsınlar. Sarımsak da at onlar da kızarsın. Domatesler biraz kızardıktan sonra tavaya yarım çay bardağı kadar üzüm sirkesi, bolca kimyon dök, sonra fırındakileri bi kaba koy, üzerine de domatesi koy, mis gibi aşırı sağlıklı minimum kızartmalı şakşuka. Sıcak soğuk her türlü yenir
Mesaj tarihi:
Ben de şakşuka yapçam şimdi, az önce de bisikletimi sattım ondan gelen parayla da rakı alırım temiz temiz

Bu arada evdeki bıçakları düzgün kullanabilmek, ya da henüz hiç tanışmadığınız bıçakları bu bana lazım listesine ekleyip alabilmek için şu vidyoyu tavsiye ederim
http://m.youtube.com/watch?v=yGs0UmQji08
×
×
  • Yeni Oluştur...