Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

emlakçılar puştluk yapar mı ?

Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

xaty said:

emlakçılar en ahlaksız ticaret yapanlar olabilir belki
adamlar dolandırıyor, bahaneleri ve kendilerine göre geçerli sebepleri de var ve kimsenin bir şey dediği yok adamlara. legal dolandırıcılık
sosyal mühendissen emlak bürosunda bir işe başlayabilirsin rahatlıkla

Marty said:

atakoyde bi emlakci var, gidiyor kendisiyle anlasmamis evlere kapicidan falan anahtar alip emlakciyim diyip giriyor kendi reklamini yapistiriyor cama.
sonra yutturabildigine evi gosterirken imza attiriyor benden baskasindan tutarsan % bilmemkac komisyonumu alirim diye.
evin sahibi veya calistigi emlakcisi baska yer oldugunu ogrenince dogal olarak baskasindan tutuyor evi. sonra davayla aliyor parasini. ev sahibiyle anlasmamis vs farketmiyormus. milleti otturuyorlar boyle satmadiklari/kiralamadiklari evlerden komisyon alarak.

bu emlakçıların imzalattıkları kağıtların geçerliliğini hep merak etmiştim. gerçekten o şekilde dolandırabiliyorlar mı insanları, dava ile

Abi esasen sözleşmenin noter tasdikli olması gerekiyor ama mahkemelerde daha önce tasdiksiz sözleşmeler delil olarak kabul edilmiş, emsal var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

A emlakcisina gidiyosun, benim evi sat diyosun.

Sure belirlerniyor atiyorum 3 ay. Bi kaat imzaliyosun reami. Bu ev a emlakcisi tarafindan satisa sunulacaktir gibi.

Sonra b emlakcisi sana musteri buldum ben diyip geliyo o yasal sure icinde. Sen de yagli musteriyi kacirmamak icin Evi aninda satiyosun falan. A emlakcisi diyo ki bu benim hakkimdi ibne, yasal yollara basvuruyo
Sosyal ağlarda paylaş

valla puşt olmayan emlakçı para kazanamaz ya türkiye'de. keza emlak alıcılarının/satıcılarının da yarısı puşt olduğu için çok sırıtmıyor denklem.

annem emeklilik sonrası semi-pro emlakçılık yapıyor. valla sene de 5 evle ilgili iş zor yapabilmişlerdir, yalan dolan kurnazlık sıfır çünkü.

öte yanda büyük kuzenlerden birisi tam puşt, adam çalıştığı emlak şirketinde türkiye birincisi oldu, yardırıyor bayağı şimdi sdfdsg
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

emlakçılar en ahlaksız ticaret yapanlar olabilir belki
adamlar dolandırıyor, bahaneleri ve kendilerine göre geçerli sebepleri de var ve kimsenin bir şey dediği yok adamlara. legal dolandırıcılık
sosyal mühendissen emlak bürosunda bir işe başlayabilirsin rahatlıkla

Marty said:

atakoyde bi emlakci var, gidiyor kendisiyle anlasmamis evlere kapicidan falan anahtar alip emlakciyim diyip giriyor kendi reklamini yapistiriyor cama.
sonra yutturabildigine evi gosterirken imza attiriyor benden baskasindan tutarsan % bilmemkac komisyonumu alirim diye.
evin sahibi veya calistigi emlakcisi baska yer oldugunu ogrenince dogal olarak baskasindan tutuyor evi. sonra davayla aliyor parasini. ev sahibiyle anlasmamis vs farketmiyormus. milleti otturuyorlar boyle satmadiklari/kiralamadiklari evlerden komisyon alarak.

bu emlakçıların imzalattıkları kağıtların geçerliliğini hep merak etmiştim. gerçekten o şekilde dolandırabiliyorlar mı insanları, dava ile

Abi ablamın arkadaşının başına gelen şu;

bir emlakçıyla ev geziyorlar klasik yukarıda bahsedilen kağıt imzalanıyor vs. ama sonra bu emlakçıyla gesdikleri evleri beğenmiyorlar başka bir emlakçıyla gezdikleri bir evi tutuyorlar, bir iki hafta sonra kağıt imzalatmış olan ilk emlakçı arıyor bunları "naptınız ev işini aramadınız dönmediniz" derken sohbet etmeye başlıyorlar emlakçı nerede ev tuttuklarını kaça tuttuklarını soruyor bunlar da samimiyetine güvenip cevap veriyor. bir ay sonra mı iki ay sonra mı ne mahkeme celbi geliyor oturdukları eve, şerefsiz adresin bilgilerini aldıktan sonra gitmiş "onlara bu evi ben gösterdim gidip başkasından tutmuşlar" diye mahkemeye veriyor sonra uğraşıyorlar işte evi göstermiş olan emlakçı ev sahibi falan. sonucun ne olduğunu bilmiyorum ama vergi tabelası olan bir emlakçıysan sadece söze dayanarak bile mahkemeye gidip dava açabiliyor ve tazminat alabiliyorsun böyle saçma bir uygulama varmış

ha çok şükür ben düzgün emlakçılara denk geldim hiç sıkıntı yaşamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Ama ev alanlar da pust satanlar da,

Evi emlakci uzerinden bulu pgidip ev sahibiyle anlasmaya calisiyo falan.

O yuzden emlakci satin alandan komisyon falan alamiyo artik , hakki olmasina ragmen.

Ama sene 2015te emlakcilik nedir mk.

abi emlakçı dediğin evi kiralayıp/satıp kenara çekilen olmamalı, emlakçı dediğin ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya gelmemesi için olan bir hizmet sağlayıcısı da bizde böyle işlemiyor. bizde illa ev sahibi ve kiracı yüzyüze gelmeye çalışıyor. keza emlakçı dediğin aracıdır, adi üstünde "aracı"

benim bir önceki emlakçım kiraya zam geleceği dönem aratıp "tefe tüfeye göre kiranız şu olmuştur, evle ilgli bir sıkıntınız var mı" falan diye sormuştu ki evle iligli bir sıkıntı olsa ben ev sahibine değil direk emlakçıya telefon ediyordum. adam gerçekten kurumsal kafayla yaklaşıyordu işe, ev sahibini toplasan 3 kere görmüştüm. şimdiki ev sahiibmle kandillerde bayramlarda bir de kira artımında telefonlaşıyoruz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...