Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2015 - 2016 Sezonu Genel Tartışma - 1

Cons

Öne çıkan mesajlar

İnsaf yahu, 2 gün (hatta 1,5 gün) internet erişimim kısıtlıydı, bölümü patates etmişsiniz hemen. Şikayetlerden mesaj dolmuş taşmış.

Melo'nun gidişi depremini internetsiz bile hissettik zaten de ne olmuş, nasıl gitmiş, kaça gitmiş şimdi bakabiliyorum, yorumlara sonra girişeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

İnsaf yahu, 2 gün (hatta 1,5 gün) internet erişimim kısıtlıydı, bölümü patates etmişsiniz hemen. Şikayetlerden mesaj dolmuş taşmış.

Melo'nun gidişi depremini internetsiz bile hissettik zaten de ne olmuş, nasıl gitmiş, kaça gitmiş şimdi bakabiliyorum, yorumlara sonra girişeceğim.

Bence yanina bi tane de yardimci alan yetkilisi al. 2 ya da 3 gun farketmiyo. Transfer doneminden sonra derbilerde de bunu yasayacagiz. Akilaya kitle iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimcük efendim, transferleri bir yorumlayayım yavaştan. Melo'dan başlıyorum.

Melo bu takımın omurgası. Olmadığı her maç takımın sahada aradığı bir adam. Hem GS'ye hem TSL'ye 2 beden büyük bir oyuncu. Manyağın önde gideni olmasa, üst tier takımları bıktırmasa zaten buralara yolu da düşmezdi. Takımda her türlü büyük avantajdı. Hem çok iyi kesici, hem tüm deliliğine rağmen kafası futbola çalışıyor, hem teknik, hem çok yönlü oynayabiliyor, hem pas dağıtıyor atak destekliyor, hem de psikolojik üstünlüğü direkt kazandırıyor. Yeri dolar mı derseniz dünyada yeri dolmayacak oyuncu yok, ama o kadar verim alınır mı derseniz alınmaz.

Ama Melo 32 yaşında, bundan sonrası artık yokuş aşağı doğru gidecek. Dahası aman gidiyorum dur gitmiycem diye diye bıktırdı iyice. Satışı için son şans bu seneydi. 3.7 + 1.5 milyon €'ya kadar opsiyonlu bir şekilde gayet iyi fiyata satıldı. Ha, İnter salak mı derseniz, değil. Ama hem bunu karşılayacak parası var, hem de Mancini etkisi var. Yoksa kolay kolay da bu paraya satılmazdı bu sene Melo.

Bunlar göz önüne alındığında Melo'nun satışı aslında doğru karar. Problem burada birkaç kişinin de dediği gibi, Melo'nun "yeri doldurulmadan" satılması. Şimdi elde o işi yapacak tek adam Rodriguez. Ve onun da performansı belirsiz. Bir de sakatlığı bitmeden sakatlanan yarım porsiyon Hamit ile kutu koladan bedava kapağıyla alınmış Jem Karacan var. Yekta bile kalmadı elde. Selçuk ve Bilal bu pozisyonun adamları değil, onlar geriden pas dağıtan oyun kurucu adamlar, oraya güçlü, dirençli, savunma yönü yüksek adam lazım bir tane. Dolayısıyla Melo'nun gidişi doğruydu, ama yeri dolmadan gitmesi büyük hata. Çok arayacağız onu. Burası kesin.

Ek olarak takım adım adım aşağı iniyor. Oyun zekası yoksek, iş yapacak, yıldız oyuncu sayısı azalıyor. Hatta (Muslera'yı saymazsak) bu bağlamda Podolski ve Sneijder dışında adam kalmadı sanırım. Yerlilerde Selçuk da bu kapsama girse de topu ayağına her aldığında coşan Burak aşkı gözünü kör ettiğinden istediği oyunu oynayamıyor. Dolayısıyla Melo'nun gidişinin ardından en azından devre arasında bir yıldız, bir altyapısı sağlam oyuncu alınması mutlaka şart. Sneijder "takım giderek hedef küçültüyüor, memnun değilim" demekte sonuna kadar haklı bu hamle doğrultusunda. Melo yerine ucuza Flamini gelseydi mesela bu yönden de önemli bir etkisi olacaktı. Öte yandan elimizde geçen sezon yabancı sınırı sebebiyle faydalanamadığımız bir Dzemaili var. Bu adam bir yıldız değil, ama az çok kendini kanıtlamış istikrarlı bir ortasaha. Şu anda GS için bu yoklukta bir can simidi. Yabancı sınırı esnemiş, Melo gitmiş, kalkıp en en kötü ihtimalle rotasynda iş yapacak bu adamı başka takıma kiralıyorsun. Para için yaptım desen para almıyorsun, oyuncu ücretinin de büyük kısmını sen ödüyorsun. Bu vizyonsuzluktur, bu bilinçsizliktir. Olacak iş değil kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Yalandır heralde o ya, böyle bir olay olsa bangır bangır yansırdı medyaya.

yavaş yavaş anca geliyor

http://www.radikal.com.tr/spor/melonun_kafasina_silah_dayadilar_iddiasi-1426530?utm_source=sm_tw&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=melonun_kafasina_silah_dayadilar_iddiasi-1426530&utm_campaign=spor
Sosyal ağlarda paylaş

ben o kadar da ümitsiz değilim takımdan.
denayer-şecu ikilisi sayesinde 35 metrede sıkıştırıcaz bütün rakipleri. kanatlar kevin ve yasinden oluşmalı ama, melo'nun defansif boşluğunu başka türlü kapatamayız.
poldi, wesley, burak falan topun arkasına geçmeyen adamlar. bunlardan en az biri yedek kalacak, ki bence poldi buradaki zayıf halka. adamın en başarılı olduğu takım köln, orda da bütün takım onu taşıdığı için esti gürledi. bizim takım hem podolskiyi, hem wesleyi taşıyamaz. arenadaki nispeten daha basit maçlarda sıkıntı olmaz ama, deplasmanlarda, cl de falan böyle adamlar yük oluşturuyor takımın geri kalanının üzerinde.

muslera
zabri şecu denayer carole
selçuk rodrigez
kevin sneijder yasin
burak

ideal kadro böyle olmalı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

e sabri oynayacağına grosskreutz oynasın poldi de onun yerine açık oynasın işte

ntvspordaki mallar o bereli keltoş falan ısrarla şunu söylüyorlar onlardan mı kaptınız nedir

AMA GIROSKIROYTZ'UN SAVUNMASI İYİ DEĞİL ADAM ASLEN AÇIK

grosskreutz alman milli takımında bek oynamış adam lan, dortmundun şampiyonlar liginin tozunu attırdığı dönemde de bek oynamış, ve sabrinin mi savunması daha iyi yani hahahah

guernica reis sen alınma
Sosyal ağlarda paylaş

Takımdan ayrılan Hamza'yı bombalıyor. Önce Melo şimdi de Telles Hamza'ya saydırmışlar. Selçuk da dün Hamza'yı öven açıklama yapmıştı.

Takımdaki çatırdama ve taraflar zaten çok güzel belli oluyor artık.

Kadro zayıflamasından öte Hamza'nın vizyonsuzluğu yakacak bizi esas.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizme bağlatıp sabriyi savunduracaksınız bana ya :D
öyle mi dedim ben.
olay sabrinin oynayıp poldinin yedek kalması değil, adamın şu anki formsuzluğu ve takım savunmasına sıfır katkı yapması.
sabrinin takım savunmasına katkısı -1, orası ayrı mevzu ama kevin dengeler işte o tarafı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...