Fili Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 kişnemek var, yansıma değildir herhalde
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Evet bak kişnemek üzerine düşünmemiştim hiç. Yarın etimoloji sözlüğüne bir bakayım. Günlük hayatta değerini bilmediğimiz sözcüklerden birisi olabilir eğer yansıma değilse İyi geceler herkese
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Şakımak cıvıldamak dediğine olmuyor tam galiba kişnemek oluyorsa olur gibi ama
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 yansıma değil kişneme diye hatırlıyorum
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Drall said: fremdschämen çok sevdiğim bi sözcük mesela. Bu topicte iliklerimde yankılandı bu sözcük kimin adına utandın abi bu topikte?
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Kişnemek de mastar ekiden dolayı bi kekre kaldı gibi zaten, isim olsa daha şık olurdu. Cıvıldamak, şakımak falan da yansıma sanırım. Edebiyat gibi sikko bi bölümde okuyanlar adına utandım
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 schadenfreude kelimesini severim ben de eksiden : almanların en ii yaptigi is olan, bir cok duyguyu tek bir kelimede toplama sanatina gusel bir ornek. birinin basina kotu bir sey geldiginde, icinizde olusan, ozunde ne kadar kotu ve zayif oldugunuzu gosteren, huzur we mutluluk karisimi bir duygu.
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 ya tamam o konuda barıştık ama mesela şakımaya baksan kesin arapça farsça çıkar kökeni
7thBreath Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 fiillere bir de isim karşılık mı istiyorsun ne lüzum var.
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 etimolojik sözlük arıyorsanız: http://www.nisanyansozluk.com
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 bak şimdi farkettim ismi direk çıkardığı ses olan hayvan nedir?
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 iihuhuhuhuu olması gerekirdi atın ismi öyle olsaydı
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 µh said: hayal bile edemeyeceğimiz ne fikir üretmiş felsefeciler? en fazla halkı kazıklamak için yeni bir yol bulmuşlardır büyük şirketler için. Immanuel Kant - Saf Aklın Eleştirisi kitabının konusunu copy paste yapmadan burada açıkla mesela bakalım. Konusunu diyorum bak, içeriğini de demiyorum. tl;dr: Başlıktan resmen cehalet fışkırmış.
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mal said: bak şimdi farkettim ismi direk çıkardığı ses olan hayvan nedir? cırcır böceği var işte sdf
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 konuyla ilgili degisik bir mevzu anlatayım ilk okudugumda baya ilginç gelmişti bana. hayvanların çıkardığı sesleri anadilimize göre yorumlayıp anlıyoruz aslında. şu köpekler türkçede hav, ingilizlerin woof, japoncada kurbaga sesi kero olması gibi. hayvan seslerinin dilden dile değişmesi diye başlık var sözlükte şu an açılmadıgı için linkleyemedim.
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 @WaNTeD olurda onun adı böcek tam olmadı. daha iyisi var.
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 açıklıyorum civciv madalya için http://www.youtube.com/watch?v=pJzUurSh3UY
µh Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Giovanni said: µh said: hayal bile edemeyeceğimiz ne fikir üretmiş felsefeciler? en fazla halkı kazıklamak için yeni bir yol bulmuşlardır büyük şirketler için. Immanuel Kant - Saf Aklın Eleştirisi kitabının konusunu copy paste yapmadan burada açıkla mesela bakalım. Konusunu diyorum bak, içeriğini de demiyorum. tl;dr: Başlıktan resmen cehalet fışkırmış. adam felsefe bölümünden çıkanlar sizin akıl bile edemeyeceğiniz fikir üretiyor demiş ben de ne üretmişler demişim? gidip 1700 lerden felsefeci söylüyor alskdjsdf bu tmciler okuduğunu da anlayamıyor ya
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 kant'ın bir cümlesini bile anlayamaz gelmiş burada ahkam kesiyor
zeawee Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 çok spesifik, ama fazla kullanılmayan ifadelerin dilde karşılığının olması acayip saçma geliyor bana. hafıza israfı direk. 2-3 kelimeyle ifade edilebiliyorsa net bir şekilde, ve kullanımı nadirse, bunu yeni kelimeye koymak dilin dandik tasarlanması olur bence (bazen edebi eserlere, şiirlere katkısı olabilir ama).
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Toplumun yüzde doksanı kaynak israfı, hatta yüzde atmışı direkt döl israfı, ama işte bazen napıcaksın birilerine lazım oluyo. Ben gerçekten inanılmaz hayretler içindeyim ya topiği açtığımdan beri. Kitap takası topiğinin tutmayacağını hissediyordum açarken, ama bu topicte olanları anlamlandıramıyorum. Cidden anlamlandıramıyorum. Derse odaklanamıyorum gelecek cevapları merak etmekten. Başka türlü adlandırılamayan dürtü kontrol bozukluğum oldu sayenizde, paticiği açıp duruyorum. Toplumla yüzleşiyorum. Sabahattin Ali'nin, Yaşar Kemal'in, Bilge Karasu'nun, Feyyaz Kayacan'ın katilleriyle yüzleşiyorum. Hiç mi türkçe öğretmeniniz size boş zamanlarınızda sözlük okuyun, sözcükler sizin düşünsel hammaddelerinizdir, onları işleyerek düşünürsünüz minvalinde bişeyler demedi. Gerçekten çok ilginç ya
Mal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2015 araya giriyim mesela şimdi lazım oldu bulamadım. bayan askeri tanımlayan bişey yok. israilde vardır belki ama bizdede bayan jandarma var mesela.
Öne çıkan mesajlar