Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bankacı pati var mı? Ya da para sihirbazı pati?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Medici soyundan falan gelen patiler varsa bir baksın.

Yatırım hesbaı mı derler artık bilemiyorum da, bir hesap açayım her ay oraya para yatırayım boş duracağıan orada ufak ufak katlansın diyorum. Dolarımız markımız İmar Bankası ile değer kazansın yani. Ama aklımı kuracalayan bazı şeyler var;

-Bir hesap açıp öyle takılmak mı daha mantıklı, bireysel emeklilik işleri mi?

-Banka işleri konusunda hiç bilgim yok. Mesela vadeli bir hesap açsam istediğim zaman oraya para yatırabiliyor muyum? Vadesi dolmadan para çekmek mantıksız o kısmı biliyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

bireysel emeklilikte parayi kendin isletmiyorsan kazanacagin para devlet katkisini saymazsak genelde sifir oluyor..hele ki parayi gelir ile katlama kelimesi imkansiz gibi..

yaptigin her islemde banka keser devlet keser gelir vergisi alir..
piyasada rakami 2.56 gorursun banka elindekini 2.48 den alir..

kendin isletsen bile piyasa hareketlerinin ufak dalgalarini sana yedirmiyorlar..doviz icin soyleyeyim dolar 0.50 filan artmadan senin onu satip kar etmen olasi degil alis satis makaslari cok acik..satis 2.80 alis 2.30 filan oluyor..dedigim gibi 0.10 filan kar etsen bile devlet onun vergisiydi bilmem nesiydi sana 0.06 kar sunuyor ki peh..

ne yapilabilir..gozune kestirdigin buyuk sehirde 50 60 000 liralik bir arsa varsa -ustune bina insa edilebilir olmasi vs de muhim degil cok.. nasilsa eninde sonunda imar gelir gecer.. 400 500 mt2 ..banka kredisiyle onu al..bankaya aylik ode..en azindan 5-6 sene sonra arsan olur o arsa buyuk sehirde illa ki degerlenir..
Sosyal ağlarda paylaş

Rakamlar aşırı ufak olsa da direkt yazarsam görgüsüzlük olacak gibi geldi ondan spoiler

aslında ayda kasmasam bile 300 arttırırım gibi. Bu ay mesela maaş yattıktan sonra 1k~ artacak gibi gözüküyor.

artan para maaşın yattığı hesapta duracağına (garantiye yatıyor bu arada) bir yere aktarayım orada durduğu yerde artsın ufak ufak diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

dogru adrese geldin.

bireysel emeklilik iyidir amaa adı üzerinde emeklilik için geçerli birşey bu. yani normal bir yatırım gibi düşünmemek gerek. böyle 2-3 yıl sonra paramı çekeyim mevzusu olmuyor. yoksa yüzde 25 ekstra hiçbir yerde bulamazsınız.
sistemden erken çıkarsanız devlet verdigi parasını geri alıyor (10 yıldan sonra yarısını), banka da kendince bir para çekiyor. emekli olma yaşı ise 58 falan.

peki ne yapayım dersen akbank ın yabancı bir yatırım fonu var

https://www.akbank.com/tr-tr/urunler/Sayfalar/Akbank-FT-Fonlari.aspx

baya iyi bir getirisi var 3 yılda yüzde 80 falan getiri getirmişti ama usa borsasının iyi durumundan da kaynaklanıyor.

genel karşılaştırma surda var istedigini seçersin.

http://www.fonmarket.com/analiz/tur/yatirim-fonlari-para-piyasasi-likit-fonlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
BES uzun vadede kesintilerle pek avantajlı değil diyorlar. Yatırım hesabı açarsan borsa olaylarına girebilirsin. Bence her sene sağlam hisselerden alıp bir kenara atmak güzel bir yatırım olabilir. Paramı faize koyayım falan diyorsan vadeli hesap açabilirsin hiç uğraşmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

mevzulardan anlamıyorsan borsaya girmeni çok tavsiye etmem şu hisseyi al kenarda dursun elbette artar mevzusu riskli türkiye gibi bir yerde çünkü siyasi olaylar oldukça çok ve beklenmedik olaylar olma olasılıgı oldukça fazla.

ilk yatıracagın paranın çok önemli olacagını sanmıyorum zaten mevduat bankasında hesap açtıracaksın, goldman sach falan olsa adamlar en az 10 milyon dolar yatır derlerdi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

unutabileceğin paran varsa kesinlikle bist 100'e gireceksin. Öyle sağlam değil falan diye soru işareti uyanmasın gidip de kıyıda köşede kalmış hisse almayacaksın. Hiç bakamam diyorsan bist 30'dan hisse al.

Tarihsel olarak borsa açldığından beri diğer her yatırım aracından kaydadeğer oranda daha çok kazandırdı. Ama 2-3 yıllık bakarsan bu böyle olmayabilir sen 10-15 yıllık en az düşün, ki bireysel emeklilik falan dediğine göre öyle düşünüyorsun.

Zaten tüm dünyada hisse senedi, mevduattan ve kiradan daha fazla getiri sağlar, bunun da sebebi rantiye değil, üretime yatırım yapıyor olman. Aynı zamanda riskin de daha fazla olması.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben amacımı daha net anlatayım bari. Herkes borsa falan dedi aklımda hiç yoktu öyle şeyler :) Ufkum genişledi resmen

Amaç şu, para maaşın yattığı hesapta bomboş duracağına bir yerde biriksin, birikirken de değerlensin. Arada açığ hehehe param var diyeyim, birşey alacağım zaman oradaki parayı kullanayım falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...