Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Medici soyundan falan gelen patiler varsa bir baksın. Yatırım hesbaı mı derler artık bilemiyorum da, bir hesap açayım her ay oraya para yatırayım boş duracağıan orada ufak ufak katlansın diyorum. Dolarımız markımız İmar Bankası ile değer kazansın yani. Ama aklımı kuracalayan bazı şeyler var; -Bir hesap açıp öyle takılmak mı daha mantıklı, bireysel emeklilik işleri mi? -Banka işleri konusunda hiç bilgim yok. Mesela vadeli bir hesap açsam istediğim zaman oraya para yatırabiliyor muyum? Vadesi dolmadan para çekmek mantıksız o kısmı biliyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 enpara aç sürekli al ver yapacaksan 9.7 ydi galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Bireysel emeklilik yap yapabiliyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 bireysel emeklilik iste. paran kenarda biriksin, barda cazda yeme, 65 yasina gelince parayi cekip bodrumdan ev alip, bahcede domates yetistirme plani iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Bireysel emeklilikteki oranları, yatırılan paraya ve vadeye göre ne kadar geleceğini gösteren bir yere denk gelmiştim geçen sene. Aradım bulamadım, bilen eden var mı? Bir de bireysel emeklilikte kesinlikle vadeden önce para çekilmiyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 oncelikle; http://www.uzmantv.com/bireysel-emeklilik-nedir ikna olmazsan sdffsdf; http://www.youtube.com/watch?v=dtA-DSPXoD4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 yatırım hesabı aç her ay aselsan al koy kenara doğurup durur o, temettü falan da veriyor her sene yat üstüne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 bireysel emeklilikte parayi kendin isletmiyorsan kazanacagin para devlet katkisini saymazsak genelde sifir oluyor..hele ki parayi gelir ile katlama kelimesi imkansiz gibi.. yaptigin her islemde banka keser devlet keser gelir vergisi alir.. piyasada rakami 2.56 gorursun banka elindekini 2.48 den alir.. kendin isletsen bile piyasa hareketlerinin ufak dalgalarini sana yedirmiyorlar..doviz icin soyleyeyim dolar 0.50 filan artmadan senin onu satip kar etmen olasi degil alis satis makaslari cok acik..satis 2.80 alis 2.30 filan oluyor..dedigim gibi 0.10 filan kar etsen bile devlet onun vergisiydi bilmem nesiydi sana 0.06 kar sunuyor ki peh.. ne yapilabilir..gozune kestirdigin buyuk sehirde 50 60 000 liralik bir arsa varsa -ustune bina insa edilebilir olmasi vs de muhim degil cok.. nasilsa eninde sonunda imar gelir gecer.. 400 500 mt2 ..banka kredisiyle onu al..bankaya aylik ode..en azindan 5-6 sene sonra arsan olur o arsa buyuk sehirde illa ki degerlenir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 benim bireysel emeklilik %15 yapmış 1.5 senede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 @Dana22 abi naptın o kadar büyük şeylerden bahsetmiyorum ya ben :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 ayda 300 500 atıyorsan sağlam hisselerden al 5 sene sonra bakarsın durumai öneri yapar burdan takip edenler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 repoya yatır günde %0,02 den senede yüzde 7,02 geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Rakamlar aşırı ufak olsa da direkt yazarsam görgüsüzlük olacak gibi geldi ondan spoiler aslında ayda kasmasam bile 300 arttırırım gibi. Bu ay mesela maaş yattıktan sonra 1k~ artacak gibi gözüküyor. artan para maaşın yattığı hesapta duracağına (garantiye yatıyor bu arada) bir yere aktarayım orada durduğu yerde artsın ufak ufak diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Aket-Atum said: @Dana22 abi naptın o kadar büyük şeylerden bahsetmiyorum ya ben :D o zaman her ay bir kenara 100 tl koy ayin sonunda da milli piyango cekilisine bilet al..ne diyim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 bireysel emeklilik gayet pattes bi sistem. pek üşeniyorum şimdi yazmaya ama iyice araştır et girmeden. devlet desteğine rağmen anlatıldığı kadar karlı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Bireysel emeklilikde gözüm yok aslında. O da bir seçenek diye nedir ne değildir manasında yazdım geçtim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 dogru adrese geldin. bireysel emeklilik iyidir amaa adı üzerinde emeklilik için geçerli birşey bu. yani normal bir yatırım gibi düşünmemek gerek. böyle 2-3 yıl sonra paramı çekeyim mevzusu olmuyor. yoksa yüzde 25 ekstra hiçbir yerde bulamazsınız. sistemden erken çıkarsanız devlet verdigi parasını geri alıyor (10 yıldan sonra yarısını), banka da kendince bir para çekiyor. emekli olma yaşı ise 58 falan. peki ne yapayım dersen akbank ın yabancı bir yatırım fonu var https://www.akbank.com/tr-tr/urunler/Sayfalar/Akbank-FT-Fonlari.aspx baya iyi bir getirisi var 3 yılda yüzde 80 falan getiri getirmişti ama usa borsasının iyi durumundan da kaynaklanıyor. genel karşılaştırma surda var istedigini seçersin. http://www.fonmarket.com/analiz/tur/yatirim-fonlari-para-piyasasi-likit-fonlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Minimum kapital falan var mı bu işlerde? Ya da elinde şu kadar varsa buna gir, şunun üstündeyse buna girme gibi bir durum? Çok cahilim çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 BES uzun vadede kesintilerle pek avantajlı değil diyorlar. Yatırım hesabı açarsan borsa olaylarına girebilirsin. Bence her sene sağlam hisselerden alıp bir kenara atmak güzel bir yatırım olabilir. Paramı faize koyayım falan diyorsan vadeli hesap açabilirsin hiç uğraşmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 ayda 100 lira atayım yaşlanınca kullanırım lelelele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 aslında şu var bes aslında normal fon gibi davranabiliyor. herkese default olarak az riskli fon olarak açıyorlar. bireysel müşteri temsilcinle konuşup yüksek riskli hale getirip borsa veya eurobond alımlarına açtırabilirsin o zaman getirileri degisiyor baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 mevzulardan anlamıyorsan borsaya girmeni çok tavsiye etmem şu hisseyi al kenarda dursun elbette artar mevzusu riskli türkiye gibi bir yerde çünkü siyasi olaylar oldukça çok ve beklenmedik olaylar olma olasılıgı oldukça fazla. ilk yatıracagın paranın çok önemli olacagını sanmıyorum zaten mevduat bankasında hesap açtıracaksın, goldman sach falan olsa adamlar en az 10 milyon dolar yatır derlerdi mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Ben para sihirbaziyim her turlu parayi itinayla ortadan kaldirabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 unutabileceğin paran varsa kesinlikle bist 100'e gireceksin. Öyle sağlam değil falan diye soru işareti uyanmasın gidip de kıyıda köşede kalmış hisse almayacaksın. Hiç bakamam diyorsan bist 30'dan hisse al. Tarihsel olarak borsa açldığından beri diğer her yatırım aracından kaydadeğer oranda daha çok kazandırdı. Ama 2-3 yıllık bakarsan bu böyle olmayabilir sen 10-15 yıllık en az düşün, ki bireysel emeklilik falan dediğine göre öyle düşünüyorsun. Zaten tüm dünyada hisse senedi, mevduattan ve kiradan daha fazla getiri sağlar, bunun da sebebi rantiye değil, üretime yatırım yapıyor olman. Aynı zamanda riskin de daha fazla olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2015 abi ben amacımı daha net anlatayım bari. Herkes borsa falan dedi aklımda hiç yoktu öyle şeyler :) Ufkum genişledi resmen Amaç şu, para maaşın yattığı hesapta bomboş duracağına bir yerde biriksin, birikirken de değerlensin. Arada açığ hehehe param var diyeyim, birşey alacağım zaman oradaki parayı kullanayım falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar