Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enteresan bir alışveriş

Anhora

Öne çıkan mesajlar

işte mesela ekşideki hiç bi üyeye ekşi, incideki bi üyeye inci denmez. burada pati title ını alan az insan vardır onlarda ya çekirdek gruptandır yada birisine pati deniyorsa hoş gülümseten güzel bir durum vardır ortada.

kelimenin tekil olması bile açıklıyor durumu
Sosyal ağlarda paylaş

lan anhora hadi iyisin, bi kısmını kurtarıyoruz paranın.

dün akşam konunun linkini attım kadına, başka da bir şey yazmadım, yarım saat falan sonra telefon çaldı, bu arıyor, açtım, direk sen kimsin falan diye başladı, dedim bak çocuğu dolandırmışsın yazıktır günahtır vs. yanında bi adam aldı telefonu, herif meğer paticikte üyeymiş, nickini sordum söylemedi inatla, ben yazmam pek dedi. Kardeş bak çocuğu tanıyorum ben, en azından ay sonuna kadar geçinebileceği bişeyler yollayın dedim. Ik mık etti, 5-10 dakika falan hayatın acımasızlığı böyle numaraları yememesi gerektiğinden falan bahsettik. (Bu arada telefondan yer tespiti falan mı yapıyonuz lan yoksa dedi. yuh ulan dedim evdeyim). Elemanın diğer topiklerinden falan bahsettim güldük birlikte sdfsd. Neyse en sonunda 200 TL'sini geri göndermeye ikna ettim adamı. Pazartesi bana gönderecek parayı. Anhora hesap numaranı ver, ptesi yollayayım sana. Hiç yoktan iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

lan anhora hadi iyisin, bi kısmını kurtarıyoruz paranın.

dün akşam konunun linkini attım kadına, başka da bir şey yazmadım, yarım saat falan sonra telefon çaldı, bu arıyor, açtım, direk sen kimsin falan diye başladı, dedim bak çocuğu dolandırmışsın yazıktır günahtır vs. yanında bi adam aldı telefonu, herif meğer paticikte üyeymiş, nickini sordum söylemedi inatla, ben yazmam pek dedi. Kardeş bak çocuğu tanıyorum ben, en azından ay sonuna kadar geçinebileceği bişeyler yollayın dedim. Ik mık etti, 5-10 dakika falan hayatın acımasızlığı böyle numaraları yememesi gerektiğinden falan bahsettik. (Bu arada telefondan yer tespiti falan mı yapıyonuz lan yoksa dedi. yuh ulan dedim evdeyim). Elemanın diğer topiklerinden falan bahsettim güldük birlikte sdfsd. Neyse en sonunda 200 TL'sini geri göndermeye ikna ettim adamı. Pazartesi bana gönderecek parayı. Anhora hesap numaranı ver, ptesi yollayayım sana. Hiç yoktan iyidir.

(:D
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

işte mesela ekşideki hiç bi üyeye ekşi, incideki bi üyeye inci denmez. burada pati title ını alan az insan vardır onlarda ya çekirdek gruptandır yada birisine pati deniyorsa hoş gülümseten güzel bir durum vardır ortada.

kelimenin tekil olması bile açıklıyor durumu

kafanı bulandırma böyle şeylerler mal, işine bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Bak bak bir de sabitlemişler konuyu. %80 dolandırıldık. Karı daha da açmadı telefonu.

Polise gittim. Anlattım durumu. Sağolsun yardımsever yaklaştılar. Pazartesi göndermeyi planlıyor deyince de pazartesi göndermezse gel ifadeni alalım dediler. İş, ceza mahkemesine taşındı. Paradan ümidini kes, telefon bulunur dediler. Tabi parçalatmazsa. Demekki başımıza geleceği varmış. Daha önce de sahibinden alışveriş yaptım, güvenli olmayan şekilde. Bu da güzel bir ders oldu.

özet bu.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

anhora şimdi bi şey soracağım.

bu alışveriş sürecinde muhattap olduğun kişi erkek olsaydı bu alışverişi bu şekilde yapar mıydın? yolla gardaş ben de yollayacam gelince deseydi?

Anhora said:

Yapmazdım. Kadın abla gibi yaklaştı ne bileyim safım kandım sdf

bence özet bu
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

şimdi Anhora geldiğinden beri paticiğin niye böyle bi yer olduğunu anlamaya çalışıyor. izin verin açıklıyım.

öncelikle paticiğin temellerinin 15 li yaşlarda online oyunlarda tanışmış orta ve üzeri gelir seviyesinde, iyi aile çocuğu diye tabir edebileceğimiz 20 kişi civarı bir arkadaş grubu tarafından oluşturulduğunu bilmen gerekiyor. bunlardan bazıları hala forumda aktiftir bazıları ara sıra uğrar bazıları çok nadir girer.

gerçek hayatta da görüşen bu arkadaş grubu kendi içlerindeki şakalı eğlenceli muhabbetlerini sanal ortamda forum üzerinden yapıyor ve bu güzel ortam dışardan görenler tarafından ilgi çekiyordu. özellikle sosyal yaşantısında kendisini bir gruba dahil hissedememiş, parçası olabileceği bir topluluk bulamamış bireyler için gördükleri güzel ortam bu ihtiyaçlarını giderebilecekleri uygun bir mecraydı. zaten sende böyle olduğunu söylemiştin ki çoğu yeni üye olan bu tip bir başlık açıp kendilerinin böyle olduğunu ifade eder.

bu insanlar gerçek hayatlarında küçük bir arkadaş grubundan dışlanmış olabilir, söyledikleri bişeyle dalga geçilmiş olabilir fiziksel kusurları olabilir yada topluluk halinde hareket eden insanın ne kadar miğde bulandırıcı olabileceğini farketmiş olabilir -ki çoğunluklada bu sonuncudur sebep-. bir şekilde biz ve onlar ayrımlarının içinde yer almamayı tercih etmiştir.

işte sorun sosyal yaşantısında bir topluluğa ait olmamış kişilerin burada topluluk-grup türü bir oluşum olduğunu zannetmelerinden yada bu eksiklerini burada gidermeye çalışmalarından kaynaklanıyor. ve gördüğün gibi topluluk haline gelip grup olmaya çalışan insanların nasıl miğde burkucu davranışlar sergileyebileceğinin örneklerini veriyor.

paticikte biz paticikler diye bir tabir asla göremezsin. mesela ekşici vardır incici vardır DHci vardır ama patici-paticikci diye bişey yoktur. öyle olduğunu zannedenlerde bir süre sonra ya farkına varır bunun yada işte görüyosun.

nick- entry uyumu
Sosyal ağlarda paylaş

tartışmak istersen tartışırım. elimde söylediklerim doğrultusunda gösterge olabilecek bir çok materyal var.

ha bu topikte bişey yok. bende gülüyorum esprilere anhora kendiside yapıyor kendine.

ama iki kişi var mesela kimsenin yapmadığını yapan bu topikte. dikkat edin başka kimse yapmıyor. analizim bu onlar için, durumun farkına varmaları için.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

tartışmak istersen tartışırım. elimde söylediklerim doğrultusunda gösterge olabilecek bir çok materyal var.

ha bu topikte bişey yok. bende gülüyorum esprilere anhora kendiside yapıyor kendine.

ama iki kişi var mesela kimsenin yapmadığını yapan bu topikte. dikkat edin başka kimse yapmıyor. analizim bu onlar için, durumun farkına varmaları için.
kim abi isim ver birlikte analiz edelim. böyle net değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

KİM?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...