Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışma saatleri hakkında düşünceleriniz

monoscope

Öne çıkan mesajlar

türkiyedeki çalışma şartları gerçekten rezalet. normalde kalmaman lazım ama mahalle baskısı ile kalıyorsun resmen...
ulan bir de bizdeki iş dağılımı da rezalet. ama üstümdeki asla anlamıyor bunu. karşımdaki adam günün temiz 4 saatinde whatsapp, facebook, hürriyet, ntvspor falan takılıyor resmen. biz kalalım ama hergün 1-2 saat mesaiye. hieeeyt. sinirlendim yine bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kithnos said:

12-22 olsa beğenir miydiniz ?

almanyada staj yaptığım dönemde denedim ben böyle bir şeyi. yöneticim (ki kendisi duke university mezunu, bcg alumni, phd'li bir arkadaştı) sen morning insanı değilsin, istersen sen de benim gibi 10 küsürde başla, akşam daha geç çık dedi.

ben de atladım tabii. daha iyi olması gerekirken korkunç oldu. 10.30-8.30 bazen 9 çalışıp, işten çıkıp şehir merkezine gelene kadar 9 - 9.30 oluyordu. akşam yemeği falan derken 10, sonra laps tekrar uyu. sosyal hayat sıfırın altına indi, çalışma temposu daha da arttı, sonra da depresyona girdim resmen. o yüzden akşam önemli. hayat iş dengesi alt üst oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Merhaba,

Klasik 9-6 olan çalışma saatleri sizin için ne kadar önemli ? Kurumsal bir işyeri için ne kadar önemlidir ?

Mesela ben daha 9.00 dan geç gitmedim 6.00 oldumu da çıkıyorum eğer ki bi arkadaşımla buluşcaksam ve onu beklemiyorsam. Yani ben 6'dan sonra çalışmayı uygun bulmuyorum kendimce.

ideali senin dediğin.
9-6
Sosyal ağlarda paylaş

sistem öyle bir oturmuş ki, patronlar da farkında durumun. Ama diyor ki ben bu adama günde 7 saat çalış desem, 3 saat yine yatacak, 10 saat getirteyim de buraya 3 saat yatıp 7 saat çalışsın. Cumartesi de gelsin ki, ipin ucu kaçmasın.

Siz kendinizi düşünerek konuşuyorsunuz ama Türkiye'de iş ahlakı gelişmiş değil genelde, adama yüz versen astarını ister diye korkuyorlar. Sana güvense bile, ona ayrı buna ayrı muamele yapamıyorlar.

Tabi ki ben de sizin gibi düşünüyorum, haftada 40 saatin altı çalışılmalı ve tamamen esnek olmalı. Sistem bambaşka olduğu için, ortalama insan buna uyamıyor. İş disiplini olan, kendine saygısı yüksek, zeki çalışan lazım ancak, böyle adamları çalıştırmak için de piyasa ortalamasının bir hayli yüksek ücret vermen lazım.

Daha vahimi, benim kişisel gözlemim sağlam kazanan(müdür altı pozisyonlarda ayda 8 bin lira üstü) özel sektör çalışanlarının saatleri yine insanı olmuyor, hatta para geliyor diye daha da abartı oluyor.

Durum öyle ki, patrona gidip maaşın 3'de 1'ini geri veriyim haftada 4 gün geliyim desen kabul etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...