Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektronik park freni

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Yüzde kaçımız hayatında drift yapmak bir yana yapmaya kalkıştı abi, bahsettiğiniz olsa olsa iki-üç manevrada dönülecek U'yu tek manevraya indirmekte kullanılıyor. Ben de manuel olmasını tercih ederim ama elektronik olan araba alacak olsam takılmam yani, olsa da olur olmasa da.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

Ben de araba giderken kontagi kapatsak ne olur onu merak ediyorum

direksiyon kitleniyor

ben çocukken bi haberde çıkmıştı, çok iyi hatırlıyorum.
piknikten dönerken nasılsa yokuş aşağı dağdan iniyoz diye kapamışlar kontağı. kitlenen direksiyonla uçurumdan uçmuşlardı ailecek
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

inan bana buna alışınca normal el frenli araba dandik geliyor :)

Abi annemin arabasında var, babamınkinde yok, dandik ya da üst gelmiyor ikisi de. Arabanın dandik ya da kaliteli olması konusunda biraz daha seçiciyim demek ki :p Park ettikten sonra düğmeye mı basacağım, bir kol mu çekeceğim, çok fark etmiyor. Kaldı ki frene basmadan devreden çıkmaması falan gibi değişik huyları da var, güvenlik iyi güzel de bir yerden sonra sinir bozabiliyor.

Kontağı bir tık kapatırsan direksiyonun kilitlenmemesi lazım ama hidrolik devreden çıktığı için hidroliksiz arabadan beter betona döner direksiyon, yine uçarsın büyük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

evet o arabaya biner binmez gaza basıp çıkma rahatlığını vermiyor otomatik vites + park freni. yok frene bas yok kaldır yok bilmemne süre geçiyor. patinaj bile çektirmiyor araba asr yüzünden.

her şeyi manüel arabada kontağı çevirirken el frenini indirip direkt apaçi kalkışı yapabiliyorsun pati çekerek.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

evet o arabaya biner binmez gaza basıp çıkma rahatlığını vermiyor otomatik vites + park freni. yok frene bas yok kaldır yok bilmemne süre geçiyor. patinaj bile çektirmiyor araba asr yüzünden.

her şeyi manüel arabada kontağı çevirirken el frenini indirip direkt apaçi kalkışı yapabiliyorsun pati çekerek.

apaçi kalkışı demene gerek yoktu bence ya, gerek ilk soru gerek bu içinde gizli bir apaçi yattığını gösteriyor yani roket adam kalkışı hmm güzel oldu bak sdfsf ahah
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

ben hala otomatik viteste bile olsa elimle vitesi p dan çıkartıp öyle hareket ediyorum. sanki terbiyesizlikmiş gibi geliyor direkt gaza basmak.

Elinle P'den çıkarmadan gaza basınca hareket eden otomatik vites de mi var? Tam otomatiği falan mı çıktı NFS'de gaz/frene basar gibi, D'ye almıyor muyuz hala?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Vulcan_Lionheart said:

inan bana buna alışınca normal el frenli araba dandik geliyor :)

Abi annemin arabasında var, babamınkinde yok, dandik ya da üst gelmiyor ikisi de. Arabanın dandik ya da kaliteli olması konusunda biraz daha seçiciyim demek ki :p Park ettikten sonra düğmeye mı basacağım, bir kol mu çekeceğim, çok fark etmiyor. Kaldı ki frene basmadan devreden çıkmaması falan gibi değişik huyları da var, güvenlik iyi güzel de bir yerden sonra sinir bozabiliyor.

Kontağı bir tık kapatırsan direksiyonun kilitlenmemesi lazım ama hidrolik devreden çıktığı için hidroliksiz arabadan beter betona döner direksiyon, yine uçarsın büyük ihtimal.

ne kötüymüş elektronik park freniniz. benimki kemer takılıysa gaza basınca kendi indiriyor direk devam ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...