Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad Air 2 - Cellular vs Wi-Fi Only


Phillamon

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar,

Forumda aradım ancak benzer bir başlık bulamadım. Varsa ve ben bulamadıysam kusura bakmayın.

Ailemden biri mezuniyet hediyesi olarak iPad alacak. Benden bir model seçmemi istedi.

iPhone'da 16 GB yetersiz geldiği için direkt olarak 64 GB istediğimi belirttim. (iPad Air 2'de 32 GB yok, 16'dan sonra 64 ve 128 GB var.)

Karasız kaldığım konu Wi-Fi Only mi yoksa Cellular olanı mı almak.

Günümüzde çoğu yerde kablosuz ağ mevcut. Bu sebeple hücresel veri sadece seyahat ederken gerekir gibi geliyor. Zaten iPhone'u hotspot olarak kullanabilirim ancak o da zaten çok az giden telefon şarjının iyice hızla tükenmesine sebep olur.

Bir de GPS konusu var. Assisted GPS sadece Cellular modelde var. iPad ile navigasyon kullanımı mantıklı oluyor mu? Büyük ekranın avantajı var tabiki, rahat rahat görünür vs. Ancak araç içerisinde onu sabitlemek de ayrı bir dert.

iPad Air 2 64 GB Wi-Fi Only : 1729 TL
iPad Air 2 64 GB Wi-Fi + Cellular: 2099 TL

Sizce aradaki 370 TL fiyat farkına değer mi? Paranın benden çıkmayacağını tekrar belirteyim. Zaten 16'dan 64 GB'a çıkardım, hediye alacak kişiye de çok yük bindirmek istemiyorum.

TL;DR
Sadece 370 TL farkla bir boy büyütüp Cellular model almak mı yoksa Wi-Fi Only mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Celcular. Tartismaya gerek bile yok. Her yerde wifi var diyorsun, olmazsa tether yaparim diyorsun ama pratikte oyle olmuyor iste.

iPad'imde GSM olmasa disarda olu olur. Evde zaten dergi ya da cizgiroman okurkan kullaniyorum bir.

Dusunme bile. Evde bile cogu zaman GSM'den kullaniyorum kullandigimda wifi acmak yerine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SNA1L said:

cellular tabiki abi 370 fark bişey değil değer yani.bi hat alırsın sadece interneti olan 1-2 gb fln akarsın


Yukarıda belirtmeyi unutmuşum. Cellular alırsam bir de aylık internet paketi masrafı olacak. Avea'dan 25 TL'lik 4 GB paketi alınabilir veya biraz daha fazla verip Vodafone'dan falan alınabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Data hattı takman lazım, 4gb ilk bir yıl ayda 20-30 arası, sonra kırk küsürlerde her yerde. Ya da her simin platinum tadında olan kampanyasından yapıcaksın internet paylaşımlı, onlar da min ayda 60 tlden başlıyo. Bence wifi al geç, internet bazlı bi iş yapmıyosan hiç gerek yok cellulara. Ama ipadde 16 kesinlikle yetmez o konuda haklısın. Ha bi de iphoneun varmış acil durumda hücresel veri paylaşırsın olur biter.

Ben nerden biliyorum bunları, abim de aynı ikilemde kalıp 4gli almıştı, sim yuvasını bile çıkarmadı yıllardır ipadin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben iki tabletimi de wifi model aldım, 3. sü için o günkü finansal durumuma bakmam gerek eheh ama mevcut finansal durumum devam ederse o da wifi olur

GPS olayını navigasyon için cep telefonumun ekranı haydi haydi yetiyor (nexus4) ki tabletten daha kullanışlı geliyor bana

internet kullanımı için evet haklısın her yerde wifi var ama o esnada kaç kişinin kullanıyor olduğu önemli, mesela ünlü bir kahve zincirinde hafta sonları internet yerlerde sürünebiliyor bu durumda işimi görmesi için tethering yapıyorum, hani bu da her 10 gidişimden 2 sinde falan oldu, bir de bu tarz yerlerdeki wifi güvenliği ile ilgili sıkıntılar olduğu dönüyordu bir ara, ilgisi olan biri güvenli olup olmadıkları hakkında bilgilerini aktarabilir mi?

tam olarak ne istediğine bağlı aslında, tablette gün içinde ne yapmak istiyorsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela daha dün akşam oturduğum bir cafede wifi şifresini sorana kadar açtım çat diye hotspotu gül gibi bağlandım, hani açma ihtiyacımız da baktığımız bir site mobil telefonlara uyumlu olmadığından daha geniş bir ekrandan bakmamız gerekti, yoksa bir çok gündelik ofis dışı iş için cep telefonu bile yeterli oluyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gereksiz yere ipad icin 3g ye para vereceksin hemde cep telin yanindayken. 4 gb vs biseye yetmiycek iki hat alana cep telindeki hattin kapasitesini yukselt. Gps cep telinden yetiyor hayli hayli. Koca seyi disarda kullanana kadar cep telin herseye yetiyormus net konusunda onu ogrenebilirsin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şuanda Avea'nın Aile Tarifesi'ndeyiz. 6 GB interneti annem, babam ve ben kullanıyoruz. Zaten onlar da çok kullanmadığı için 6 GB çoğunlukla bana kalıyor. O yüzden iPhone'u hotspot olarak kullanarak işimi görür gibi geliyor.

Kullanım amacına göre düşün vs. denmiş.
[list]
[*] Dizi falan atar izlerim, bir kaç oyun da oynarım tabi.
[*] Bolca müzik olur. Şuanda iPhone'umda yer kalmamasının sebebi de o. Elektronik müzik dinliyorum, parçalar uzun oluyor. Haliyle oldukça yer kaplıyorlar.
[*] Bir de Launchpad, Traktor DJ gibi müzik uygulamalarını yüklerim. Novation LaunchPad Mini almayı düşünüyorum. Sonra kopuşlar falan işte :D
[/list]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...