Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chrome eklentileri

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Klasik konunun yenisi, zaman gectikce eklentiler degisiyor ne de olsa.

Android telefon aldim, bir de Tidal kullanmaya basladim; bu nedenlerle Chrome'a gectim Safari'den. Simdilik su eklentiler var ama olmazsa olmaz dediginiz eklentiler neler? Marketinde gecirecek vaktim yok hic simdi.

Adguard AdBlocker
HTTPS Everywhere
Momentum
WhatsChrome
LastPass
OneNote Clipper
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon muydu la bu :/ dsagsdsga

AdBlock - Bildiğimiz AdBlock işte
Google Mail Checker - Sağ üst köşeye Gmail tuşu koyuyor. Mail gelince notifikasyon olarak çıkıyor.
Downloads - Sağ üst köşeye indirilenler penceresini açan bir tuş.
Google Scholar Context Menu - Seçtiğiniz yazıyı google scholar'da araması için mouse sağ tık menüye bir seçenek ekliyor.
HD for YouTube - YouTube için Hd. Videolar hep ayarladığınız kalitede açılıyor
Paticik Mode Z - Paticik Eklenti
Chrome Veri Tasarrufu(Beta) - Sitelere bağlanmak için Google Serverlarını kullanıyormuş. Böylelikle daha hızlı ve daha az veri kullanıyormuşmuşmuşmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm, bir bakalım...

AdBlock var. AdBlock Plus değil yalnız. Daha minimalist ve sade, daha etkili buluyorum. Filter listlerini sürekli güncel tutup eksik olanları eklemek önemli.

Ghostery var. Çarşı tracking'in her türlüsüne karşı.Aslına bakılırsa Ghostery kullanmak bazı yerlerde ateşten gömlek giymek gibi. Misal Spotify'ın widget'ını veya Ntvspor'un video playerını bile engellediği oluyor, bunları manual olarak izin listesine almak lazım. İşin bittiğinde de tekrar listeye alırsın veya öyle bırakırsın, senin seçimin. Bunda da önemli olan, Ghostrank'i mutlaka kapalı tutmak, yani senden bu uzantının yapımcısına bilgi gitmesin. Zira trackingi engelliyoruz derken kendileri trackliyorlar diye iddialar var.

AutoPager mevcut. İşlevi biliniyor malumunuz, forum gibi sayfaları bol sitelerde sen sayfa çevirmeden o sonraki sayfayı hemen alta iliştiriyor.

ZenMate'i de bulundurmak lazım. Tayyip efendi Twitter'ı yasaklattığında çok faydasını görmüştük. Şart oğlu şart.

Ve nihayet Internet Doanload Manager'ın kendi uzantısı. Her türlü video/ses dosyasını kaynağından hüpleterek çekmemi sağlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

µblock - Adblock/adblock+ yerine. daha az kaynak tüketiyor, bir de bu ikisi hakkında söylentiler dolaşmaya başlamıştı reklam engellememek için para alıyorlar diye. buna geçtim.

Magic Actions for Youtube - 20+ özellikle geliyor. sinema modu, mouse scroll ile ses açma/kısma, reklam engelleme, her seferinde seçili kalitede oynatmaya zorlama vs.

Gestures for Google Chrome - Mouse hareketleriyle gezintiyi yönettiriyor. opera'dan kalma alışkanlık resmen, olmayınca kullanamıyorum neredeyse.

en temel bu üçü var. duckduckgo, modez vs. saymıyorum artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Okuma modu eklentisi gerek, ne onerirsiniz? En onemli nokta isledigi metin icinde arama yapmaya izin vermesi.

Hayatim Kazanci denen ictihat ve mevzuat sitesinde geciyor ama site tum metinleri tum widescreen'e yayarak gosteriyor, okunmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...