Dartanian Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Eminim bircogumuzun sorunudur bu. Okursun ve okudugun bolumde mutlu olcaksin diye dusunursun. Calisma sartlarini sana oyle bi sunarlar ve oyle hedefler koyarlar ki hevesle ve neseyle basladigin isten 2 ayda sogursun. Herkesin sikayet ettigi gibi ben de finans sektorunde calisiyorum. Bizim burda mutlu olan yok diyebilirim. Ya insanlar 10 yilini vermis olduklari sirkette rahat ama 1500 civarina calisiyolar ya da sartlari kotu. Benim hem sartlar kotu hem de maas kotu. Aslinda seviyorum islem yapmayi piyasayi takip etmeyi teknik ve temel analiz yapmayi ancak sanirim ben bunu is degil de yatirimci olarak yapmak istiyorum. Insan bi yastan sonra sektorde degistiremiyo kolay kolay ne yapacagimida bilmiyorum. Ayrica 1 yil icinde evlenicem ve bu saatten sonra hem kendi ailem hem nisanlimin ailesine isi biraktiktan sonra ne diyecegimi ne aciklama yapacagimi bilmedigim icin calismaya devam etmek zorundaymis hissiyatiyla calisiyorum. Tek birsey biliyorum hic mutlu degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 1.5k ne abi? gir bir kamuya taşeron olarak daha fazla maaş alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Istanbul'da 1500 alıyorsan ve herhangi bir üniversite mezunuysan ve çık işinden. Istanbul dışıysa, Izmir ve Ankara için bile az o para. Stajyerlere 1100 filan veriyorlar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Izmirde yasiyorum da sektordeki diger firmalarda da ayni sekilde tabiiki tutulmayacak hedefler ile prim de veriyolar :) alan gormedim 2 aydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 değiştir sektörü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 izmir maaş konusunda berbat ya. sorun sadece maaştan kaynaklanıyorsa ve henüz kariyerin başındaysan fazla umutsuzluğa kapılma. izmirde oturan manisada bi fabrikada çalışan böyle maliyemsi iktisatlı işler yapan arkadaşım 3k-4k dan fazla alıyor. 5 yıllık personel mi ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 ne okumuştun sen? Finans sektörüyse daha çok veriyolar. Arkadaşlarımdan biliyorum. Gerçi istanbul onların ama o kadar da fark etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Bankacilik finans okudum. Araci kurumda calisiyorum. Stajimi yine araci kurumda yapinca dedim bankayla ugrasamam araci kurum guzel geldi. Spk ileri duzey falan aldim ama halimiz ortada. Ben de diyorum bazen degistireyim sektor ama neye gecicem ne ogrenicem 25 yasindan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 25 yaşından sonra derken, kaç yaşında öğrenecektin 15 mi? 25 gayet uygun bir yaş sektör değiştirmeye. mutlu olmayacağın sektöre 15 yıl vermektense, 2 yıl ver, daha mutlu olacağı sektörler ara biraz geride kalırsın ama kafan rahat olur. ha şöyle bir şey var, diğer sektörleri bilmediğin için neyin iyi neyin kötü olduğu konusunda çok fikir sahibi değilsin. örnek olarak finans'ı arar hale gelebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 aksi gibi finans sektorunde edindigin tecrubeler sanayi sektorunde sana farkli kapilar da acabilir..sanayi sektoru genellikle borc harc islere girmeyi sever..finansman sıkıntisi her daim vardir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 spk lisansına da mı o maaşlar herkeste var mı ya,zor alınıyordu sanki müşterinin parasıyla oyna bazı aracı kurumlar emirleri manipüle ediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 İtü elektronik mühendisliğinden mezun oldum ve bölümümden nefret ede ede okulu bitirdim. Hayatımdaki tek tük pişmanlıklarımdan biridir elektronik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Dartanian said: Bankacilik finans okudum. Araci kurumda calisiyorum. Stajimi yine araci kurumda yapinca dedim bankayla ugrasamam araci kurum guzel geldi. Spk ileri duzey falan aldim ama halimiz ortada. Ben de diyorum bazen degistireyim sektor ama neye gecicem ne ogrenicem 25 yasindan sonra. yüksek lisansımı finans mühendisliği konusunda yapıyorum bu alanda baya tanıdığım var. bankalarda çalışanlar genelde abuk sabuk işlerle uğraşıyorlar. sürekli rapor takip denetim şu bu öyle takılıyor. iş bankasında çalışan bir arkadaş +5% return değerini tutturduktan sonra hiçbir şey yaptırmıyorlar direkt mevduata geçiyoruz diyordu mesela. aracı kurumlarda çalışanlar nispeten daha heyecanlı ama onlarda da patron faktörü var. patronundan şikayetçi olmayan çalışan görmedim. ben yazılım alanındayım ama finans alanında çalışanlara özeniyorum. sürekli haberleri takip edip ona göre pozisyon almak haberleri yorumlamak falan hoşuma gidiyor. her ders öncesi bu hafta neler oldu sizce piyasalar bundan nasıl etkileniyor diye konuşuyoruz yazılımda böyle birşey yok pc başına oturup işini yapıyorsun kendi başına. herkesin zevk aldığı şeyler farklı tabi. + maaş konusunu yazmamışım çalışanlar genelde ilk başlarda sürekli denetime yolluyorlardı gecelere kadar çalışıyorduk maaşı da azdı ama şimdi iyi kazanıyoruz neyseki havasında genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 ben kendi mesleğimden 10 ayda kaçtım. 24 yaşında yazılıma geçtim. eski yerde 1x maaş alıyorken benden baya eski adam 2x alıyordu. şimdi ben 2 yılda 3x yaptım oradaki arkadaş hala 2x. ki arkadaş müdür olamazsa en yüksek noktada ben daha yol başında. burada hem işten hem parasından çok çok daha memnunum. 1 yaş farkımız var sadece hiçbir şey. o kadar geç gibi düşünme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 ahah boratus hemen hemen her meslek yazılımdan zevklidir zaten bak bunu da yarım milyon satırlık log dosyasında hata ararken yazıyorum. ben de satıscılara, ürün müdürlerine çok özeniyorum ilerde geçerim umarım satışa, hem zevkli meslek hem kamyonla para kazanıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 satışta o kadar zevkli değil ya ne sattığın ve sektörle alakalı baya asdad hızlı tüketimde tekele mal satmak için takla atmak baya ızdıraplı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 is rutin olmayinca keyifli satis acaip keyifli ama cok stresli. hadi sattin. parayi alabilecen mi. ne zaman alacaksin vs. satsan mi iyi satmasan mi problemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 senko said: ahah boratus hemen hemen her meslek yazılımdan zevklidir zaten bak bunu da yarım milyon satırlık log dosyasında hata ararken yazıyorum. ben de satıscılara, ürün müdürlerine çok özeniyorum ilerde geçerim umarım satışa, hem zevkli meslek hem kamyonla para kazanıyorsun Bilg. Müh. bitirdim. satıştayım. perakende değil, sektörel diyelim. Hatta pure satış da değil, genel mühendislik mantığımı uygulauabileceğim. Çözümleri sorgulayabileceğim bir bölüm. Ama ben de arada kod yazmayı özlüyorum. Kimse memnun değil lan sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 abi öyle zaten kime sorsan kendi işinden şikayet ediyor. ne kadar benim iş çok iyi diyen adam varsa 3 aya istifa ediyor haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 ben açıcam kendi şirletimi ya. batsam da bir deneyeceğim. Sonra denemedim demek istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 senko said: ahah boratus hemen hemen her meslek yazılımdan zevklidir zaten bak bunu da yarım milyon satırlık log dosyasında hata ararken yazıyorum. ben de satıscılara, ürün müdürlerine çok özeniyorum ilerde geçerim umarım satışa, hem zevkli meslek hem kamyonla para kazanıyorsun abi o var bir de, adam saat 6 oldu mu laptobunu kapatıp işini bitiriyor. hatta piyasadakiler saat 5 gibi borsa kapandığından. benim habire telefon çalıyor şu servis hata aldı, server down oldu log dosyaları şişirdi falan diye. cumartesi pazar falan da aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 senko said: ben de satıscılara, ürün müdürlerine çok özeniyorum ilerde geçerim umarım satışa, hem zevkli meslek hem kamyonla para kazanıyorsun bir IT distribütöründe ürün yöneticisiyim. güzel yanı: kendi işinin sahibi olmak gibi bir şey, marketing stratejini, stoğunu, vesaireni her şeyiyle sen uğraşabiliyorsun. kendini çok farklı konularda geliştirebiliyorsun. kötü yanı: her şeyiyle sen uğraşmak zorunda kalabiliyorsun, bu da kafanda yüz milyorlarca ufak şey olmasına sebep oluyor ve stresten delleniyorsun en sonunda. bir kötü yanı da satış odaklı her iş gibi işin bir sonunun kesinlikle olmaması. bi kere hedefi tuttursan sonra hedef yine artıyor sonra yine falan. bi de kriz patlıyo, hop tekrar en başa dönüyorsun. saçma sapan işler. ürün müdürü üretici firma, distribütör firma ve müşteriler arasında bi sağa bi sola sallanan bi bölüm, o yüzden harbiden zor bi iş. şahsen sıkça insanlarla uğraşmaktansa mis gibi kodumu yazar otururum diye düşünüyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 şu devirde şirket kurana kadar eticaret markası kurun. çok daha ufak yatırımlar, marketing eskisi kadar zor ve pahalı değil, artık bin tane ücretsiz kanal var. ufak oynar, ufak kazanırsınız. baktınız para geliyor, büyütürsünüz. riski yok bir şeyi yok büyük girmedikten sonra. en kötü 10-20k bırakır çıkarsınız yani. o da para değil yatırım boyutunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 abi benim de kişilik tam tersi işte milyon satırlık kodda debug yapacağıma gidiyim insanlarla uğraşayım daha zevkli geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 senko gel işleri değiştirelim senle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar