Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şef olmak

Auril

Öne çıkan mesajlar

olamıyorum galba

ekip çalışması gereken bir işte çalışıyorum
supervisor yetkileri verildi ama
ben ekibime çok da aşılamadım, ya rahat olun arkadaşlar diye giriştim ( ki gerçekten arkadaşlarım ) çalışma saatlerini esnettim
herşeyi über rahat yaptım

ama çalışan dışında yedekler acaip rahat şu an (olmaması lazım )

herkesle enseye tokat şaplak şekklindeyiz, ki çoğu benden büyük
bir de devlet kurumu bu - haliyle otorite kurmak zor oluyor

otorite kurmak için gerçekten şöyle bi silkelemek lazımö çalışanları - bende onu istemiyorum- yıllardır beraber çalıştığım abiler ablalar çoğunlukta olmak üzere bir sürü çalışan var

can yakmadan kalp kırmadan bunun bir yolu yok herhalde ha ?
Sosyal ağlarda paylaş

iki şef tanırım

1

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/57/En-chief-sitting-bull.jpg/220px-En-chief-sitting-bull.jpg

2

http://media4.s-nbcnews.com/j/msnbc/Components/Photo_StoryLevel/080325/080325-gordon-ramsay-hmed-12p.grid-6x2.jpg

Eşeklik ediyoruz valla. Adam gelmiş danışmış fikir sormuş şu yaptığımıza bak.
Her seferinde vicdan azabı çekiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

enseye saplak olmanin yaninda isleri de takip edersen problem olmaz. herkesin isini takip et, x isi ne durumda, y isi ne oldu, z isi nasil gidiyor diye her gun herkesin yaptigi isle ilgili rapor al. isler cok fazlaysa not al, sabah ise gitmeden once oku, gittiginde sor. ilerleme olmayanda neden ilerleme olmadigini sor, isleri takip ettigini bilsinler. normal enseye saplak muhabbetine is disinda devam et.
Sosyal ağlarda paylaş

işleri zamanında ve kaliteli yaptırabiliyorsan sorun yok.
despotluk = iyi yönetici değil her zaman seni şef olarak görmediklerini düşünüyorsundur o lider karizması biraz farklı herkes yapamıyor sdfsd ben de hiç yok mesela sabah mühendisi tekmeleyip koltugumdan kaldırıyorum kalk lan it gene kurulmuşsun diyorum sdffhgfgh
Sosyal ağlarda paylaş

kamu da işçi çalıştırmak kadar eziyet bir iş yok.
8 kişiden sorumluyum her gün işe geri adımlarla gidiyorum.
hayatı bu kadarmı zorlaştırır insan anlamak zor. aldıkları para ikramiyelerle 3.5k. dertleri 10k.
60 kişilik birimde 1 müdür 2 şef 10 teknik personel 50 küsür işçi var.
hergün her işçinin ayrı nazını çekiyoruz.
sırtını devlete daya yat mantıgı haala devam.
birde bunlarla "40 yaşında adamlarla" kankada olduk. daha beter oldu. iki ucu boklu değnek misali.
şef oluncaksa tanımadıgın birimde olmak daha iyi. öbür türlü 10 sene daha al başa belayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin tarih ver. ve bu konuda net ol. Şu işi bu zamanda istiyorum. Yetişir değil mi diye sor kibarlıktan. Baktın bilerek işi geç teslim etmeye çalışıyor, o zaman bu kadar sürmez bu iş. Bence sen bunu yaparsın bu süre içinde, yapılması gerekiyor de bitir konuyu.

Enseye şaplak iyidir, rahat ortam vermişsin ama gerektiğinde bela silkebileceğini de bilmeleri lazım. Bunu bilmiyorlarsa biraz silkmen gerekebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

devlette zor abi. özel sektörde daha rahat iş yaptırmak. 'kredi borçların, çocuğun okul taksitleri... abi senin işin de zor biliyorum ama bak bu işi yapmazsak en az ikimizden birinin işi tehlikede, ve bu büyük ihtimalle ben olmam çünkü ben üzerime düşeni yapıyorum' dediğin anda herkes MUM.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

bir şekilde bir yaptırım yolu bulman lazım. rahat olmak güzel ama bazen OÇ olmak gerekiyor. türk insanı samimi adamı her türlü domaltır. her türlü iyi niyeti kötüye kullanmada üzerimize yok.

this.

Hele devllet milletin kafa daha raad. Yaparsam/yetiştirirsem ne ala yetişmezse de bişi olmaz yeaa zihniyeti çok sık.

Özelde, 12 kişilik ekipte 9-10 ay önce müdürlüğe geçti bizim müdür. İnsan olarak müthiş biri fakat müdürlükte feci sıçıyor. Herkese arkadaş/dost toleransı göstere göstere, kızması gerekene kızmadığından haftada 10-15 saat daha fazla çalışıyor. Kovması gerektiği adamı kovamadığından 3 aydır yemediği ayar/fırça kalmadı. Sinirden stressten hayvan gibi yediği içinde kilo aldı, şeker ve tansiyon çıktı sdfsd.

Özetle işi silke silke yaptırmaya alıştırmak lazım insanları.
Sosyal ağlarda paylaş

kamu daki seflere saydirmissiniz da..yahu o elemanlar ne amir ne memur..amir olsa kac yazar..kamuda her zaman amirin amiri vardir sonu yoktur. yani tutup yaptirimin yok ki kamu da..3-5 senede bir saolsun tarikatci aklamasi sicil aflari sunlar bunlar da cikip duruyor..su anda memur olsan isi takmaya baslasan hic is yapmasan sorusturma bilmem ne 2 sene, ceza alsan bile amirin gorev yerin gerekirse kurumun degisir o da 2 sene surer..zaten o arada af gelir siciline isli ne varsa sifirlanir. az da salaga yatip azar isitmeyi goze alana emekliligine kadar hayat laylaylom
Sosyal ağlarda paylaş

1 yil uretim sorumlusu olarak calistim ozel bi firmada. Ilk 10 ay rahat biortam yaratmaya calistim operatorlere. Uretim mudurunun baskilarini hep ben gogusledim, asagiya yansitmamaya ugrastim.

Sonuç, 10 aylik surede duzulen hep ben oldum.

Son 2 ayda despot yonetime dondum. En ufak bir uretim hatasinda fotograflarla birlikte savunma formlarini ellerine verdim. Ise gelemeyecegini erken haber vermeyene falan bastim savunmayi. Duruma gore savunmalarin altina "yevmiye kesilmesi uygundur" diye not dustum. Performanslari gunluk olarak panoya asip ifsa ettim herkese.

Sonuc, mukemmeldi.

Turk insanina iyi davranmak yaramaz. Gercekten samimi olan kesimi tenzih ederim gerci ama oran cok az.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...