Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Sahiplenme vol.123423

kozalak

Öne çıkan mesajlar

tek başıma köpek besleyemeyeceğimden dolayı kedi sahiplenmeye karar verdim. şu miniği sahipleneceğim,

http://i.imgur.com/sJg2xBZ.jpg

kendisi 2.5 aylık dişi bir van kedisi(kucağı ve oyunu pek seviyormuş). son kararımı vermeden önce buraya da danışayım dedim bi.

tüy sorunu: ok
tuvalet olayı: ok
evde uzun süre olmayınca verecek ya da kontrol edecek arkadaş: ok
15 yıl yaşaması olayı: ok

başka ne tür zorlukları olabilir?
isim olarak da sahiplenme konusunda omlet gördüm, adı omlet olabilir sdf
Sosyal ağlarda paylaş

maddi olarak elverişli olmakta söz konusu. evde ona göre bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiz. camları açmamak veya camlara sineklik taktırmak gibi. aksi takdir de camdan atlama veya düşme riski söz konusu. ev arkadaşın cam ve kapı olayına özen göstermeli. ok gibi fırlayabiliyor zaten hayvan kapıdan, yakalaması duruma göre zor olabiliyor. kız arkadaşın varsa onun onayını da al, seninle yaşamıyorsa bile gelecekte birlikte yaşamayı planladığın bir insansa sana iki gün sonra çemkirmesin. çemkirmek demeyelim de herkes hayvanla yaşamak istemeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi öyle düşünmüyorum, tabi ki hayvanın da bakımı var taraması tırnak kesmesi aşısı vs. hani burdaki arkadaşlar yaşadıkları zorlukları anlatırsa daha sağlıklı karar verebilirim o yüzden soruyorum.

edit: maddi sıkıntı yok. evde tek yaşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli ilgi gösterebilecek misin?

(9-10 gibi çıkıp akşam 5-6 gibi geliyorum, daha apartmandan girerken miyavlamaya başlıyor, sesi üçüncü kattan geliyor ve evde olduğum saatlerde tuvalete bile beraber giriyoruz. Yapışık ikiz gibiyiz)

Eşyalarına zarar vermesine katlanabilecek misin?

(Bir tane sağlam çarşafım kalmadı, bir çok kıyafetim delindi, sürüne sürüne kapıların köşelerinde iz yaptı, halıların ipliklerini yaptırdım onları yediği için.)

Gecenin x saatinde beyfendinin keyfi geldi evde tepiniyor diye uykundan olmaya hazır mısın?

(Daha geçen gece gelip gelip burnumu patileyip sonra da koşarak çamaşırlığa zıplıyordu ve bunu 3-4 saat boyunca yaptı. Ertesi gün kalkıp işe gittim.)

Ortada bıraktığın herhangi bir tırmalanabilir kitap, dergi, tuvalet kağıdı türevini parçaladığında sabredebilecek misin?

(12'li tuvalet kağıdının ne kadar hızlı bittiğini görsen şaşarsın. Her misafir gelip de, ruloyu dışarıda unuttuğunda bir top kağıt gidiyor.)

Evini kedine göre düzenleyebilecek misin?

(Her türlü kırılabilir, kediyi zehirleyebilecek, boğazına dolanabilecek, üstüne düşürebileceği, yutabileceği vs. maddeyi ortadan kaldırman gerekiyor. Bibloların vs. varsa mesela yok olacak onlar. Klozetin kapağı 7/24 kapalı olacak ve evindeki herkes buna dikkat edecek.)

...

Böyle sonsuza kadar gider. 8 aydır falan beraber yaşıyorum veletle, çocuğum gibi seviyorum. Kedi bakmak inanılmaz keyifli bir şey yukarıda yazdıklarımı külfet olarak görmüyorsan. Zaten bir süre sonra otomatiğe bağlıyorsun, alışıyorsunuz birbirinize. Hayvan mouse kablosu üzerine yatmaması gerektiğini bile öğrendi lol.
Sosyal ağlarda paylaş

cins kedilerin veteriner ücretleri carpi ikidir. sokak kedisine 50 kurus alıyorsa, ev kedisine 1 lira, cins kediye 1.5 lira isteyebilirler.

ayrıca koruma altındaki tür olduğu için bazı veterinerler kısırlaştırmayı kabul etmeyebilir. (pek sanmıyorum ama ihtimal var)

eski eşimin evlenmeden once van kedisi vardı. aşırı hareketli, çok özgür ruhlu ve geneli hırçın karakterli bir kedidir. bıkmıştım artık hayvandan. psikopat bir de. depresyon ilacı yutturuyorlardı kediye. evlenirken getirmemişti yanında da kurtulmuştum şerefsizden. onu gordum kendi kedimi erkek almadım. dişiden başka kedi de beslemem artık.

dişi biraz daha sakin olacaktır, ama tür pek rahat duran bir tür degil genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada benimkisi deadwoll un yazdıklarının hiç birisini yapmaz. ama piyango meselesi. oylesi de denk gelebilir, daha hareketlisi ve saldırganı da. kedisini gunde 5 dk den fazla sevemeyip ısırık/çizik manyagı olan da var. zıtlaştığında sinirlenip yatağına işeyeni de var. kucak delisi olup her dakka sırtında üstünde kucagında gezeni de var. sebze meyve degil bu, koklayıp alasın. ne çıkarsa bahtına.

(benimkisi tüm gün evde yalnız kalır. gunde 15 dk oyna yeter. garibim hiç ses çıkarmaz. hiç şikayet etmez. kendi kendine takılır.)

(tek bir koltuğumu bile tırmalamadı. sadece bir çarşaf attım bugune kadar. o da yatağın üzerinden pervaza atlıyor, parçaladığını farketmeden parçalıyor. hepsi o.)

Gecenin x saatinde beyfendinin keyfi geldi evde tepiniyor diye uykundan olmaya hazır mısın?

(gece beni uyandırmaz. ayak ucumda uyur. sadece benim uyanmaya başladığımı sabah farkettiğinde yüzüme sürtünmeye başlar. gece ses yapmaz)

Ortada bıraktığın herhangi bir tırmalanabilir kitap, dergi, tuvalet kağıdı türevini parçaladığında sabredebilecek misin?

(hiç yapmadı. oda, banyo, dolap kapıları hep açık. elbiseler çıkartıp fırlattığım için hep ortada. bir kere bile zarar vermedi. sadece yünlü kazak görünce mutlaka içine yatmak istiyor. kıl tüy yapıyor bütün kazakları. başka falsomuz yok.)

(raflara zıpladığında bir şey devirmemeye dikkat eder. biblolaların arasından geçer, dokunmaz. sadece aspirator ustunden buzdolabı tepesine atlamayı seviyor, tek sıkıntımız bu. bir de cs oynarken monitorun onune yatıyor eşşek. ama girmesi yasak alanlar var evde. ornegin salona pahalı mobilyanın olduğu alana sokmuyorum, oranın kapısı hep kapalı. koltuk takımının kumaşları hafif boyle hasırımsı gibi, oraya girerse kotu olabilir, riskin farkındayım. yavruluktan bu yana kapalı kapıya alıştırdığım için bunu sorun yapmıyor.)

evin yaşama alanı geniş, o nedenle daha az sorun yaşıyorum muhtemelen. 2+1 evlerde hareketli karakterli bir kedi denise the menace hale gelebiliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

camda sineklk var, 2 kat aşağı atlasa da kaçamayacağı bir baheçeye düşer. zaten cam açmıyorum çok fazla. yazın sineklik iş görür sanırım.

eger sert metal telli degil, misina tipi plastik sineklikse 15 dk ye halledebilir kendisi. mecburen metal ve 4-5 kg agırlıga vardıgında, tırnak gecirip asıldıgında yırtılmayacak bir sey yaptırmalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

evdeyken boş boş oturuyorum, istikrarlı bir ilgi gösterebilirim

zarar verilebilecek çok eşya yok, olanlar da dert değil, sonuçta tek yaşıyorum ve eve gelen giden çok kimse olmuyor(you know what I mean kıps)

her gün bunu yapacak hali yok sanırım, arada bir bu tarz şeyler olacaktır muhtemelen, no problem.

buna sabredemem sanırım, o yüzden önemli şeyleri ulaşamayacağı bir yere kaldırırım

evim baya bi minimalist, ufak tefek şeyleri de çekmeceye falan atarız. ama yutacağı kadar ufak bir şey olmaz.

sonuçta her şeyin bir külfeti var.
Sosyal ağlarda paylaş

işte ben de 2.5 aylıkken alacağım için birbirime uyum sağlarız diye düşünüyorum sdf.
kısırlaştırma konusunda yavrulara talip bulursam kısırlaştırmam. ya da kısırlaştırmadan farklı bir çözüm varsa(doğum kontrol vs) öyle bişe uygularım. doğurganlığını elinden almak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

işte ben de 2.5 aylıkken alacağım için birbirime uyum sağlarız diye düşünüyorum sdf.
kısırlaştırma konusunda yavrulara talip bulursam kısırlaştırmam. ya da kısırlaştırmadan farklı bir çözüm varsa(doğum kontrol vs) öyle bişe uygularım. doğurganlığını elinden almak istemiyorum.

hormon ignesi hayvanın saglığına zararlı. o yüzden kısırlaştırmazsan o sıkıntıyı çekmen gerekecek malesef. ayrıca bir parça daha atarlı olacak kısır kediye gore.
Sosyal ağlarda paylaş

Travma olmadığı sürece başta nasılsa öyle devam eder. Kısırlaşma, kaza veya ciddi bişey yaşarsa değişebilir belki.

Kedi süper ama, kuzenimde vardı çok benzeri, o da gayet cana yakın ve gördüğüm en süper kediydi

ilerde bi gün yavrusu olursa şimdiden talibiz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

eve gelen misafirin tuvalet kagidi rulosunu disarda unutmasina takildim ben

Tuvalet kağıtları için saklama kabı yaptım. Onun içinde duruyorlar, kullanan oradan alıyor vs.

http://i.imgur.com/FU21cxo.gif

Banyoda açıkta duran her şeyim güzelce kutulanmış durumda.

+ Büyük ölçüde piyango kedinin karakteri. Çünkü annemlerin kedisi de benim kedim de aynı ortamda yetişti sahiplendikten sonra belli bir süre. Aralarındaki tek fark annemlerin kedisinin dişi benimkinin erkek olması ve Omlet'in (annemlerin kedisi) dışarıda doğup biraz yaşaması; Thor'un ise reklam ajansında doğup büyümesi.

Tanıdığımız günden beri tamamen zıt karakterler ikisi de (cinsleri falan da aynı (sarman)).
Sosyal ağlarda paylaş

Ben arada kedi olsun diye tuvalet kağıdıyla oynatmaya çalışıyorum hiç umrunda olmuyor. Koşturmayı seviyor benimki, 2 tane oyuncağı var 1 tanesi ayakkabı bağı zaten, onu taşıyor evde sağa sola. Onun dışında gidip yeni oyuncak falan alınca yüzüne bakmıyor, gittim geçen gün catnip aldım biraz çıldırsın diye, iki kokladı döndü gitti. Anlamıyorum gerçekten nasıl bir hayvan.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 7-8 ay civarı besledim, bizim kedi biraz piskopat çıktı hayatımın en zor dönemleriydi. yaşam kalitemi baya düşürdü...

evin içerisine asılan çamaşırları indiriyordu

koltukları hasarlıyordu o dönemki bütün koltukları çöpe attım ucuzdular neyseki

evde yokken çok üzülüyordu çok gürültü yapıyordu, komşular polis çağırmış bi keresinde hayvanın başına bir iş mi geldi diye

gece 3-4 kere uyandırıyordu. üstüme çıkıp nefesini burnuma üflüyordu deli, ananıskim noluyo diye uyanıyodum

odadan dışarı attığımda kapıda istisnasız sabaha kadar miyavlıyordu
raflarda ne kadar eşya varsa deviriyordu kurup döküyordu

klozöt kapağını açık buldu mu affetmiyordu. kabına kendi içtiğim sudan günlük koyduğum halde klözet suyunu çok çekici buluyordu

yemek yerken mama kabı full doldu olsada illa benim yediğim yemeğe musallat oluyordu. sofrayı gecikmeli topladık mı boku yedik. evin içerisinde tavuk kemikleriyle çılgın gibi koşturmaya başlaması 3-4 sn. sürüyordu.

eve gelen misafirlere rahatsızlık veriyodu

ne kadar titiz olursan ol hayvan olan evde bir koku oluyor

minikken ufak tefek ısırmalarına tırmalamalarına ses eetmiyoduk şirin geliyodu. 3-4 ay sonra o minicik kedi dana gibi oldu. oyun için ısırmaları tırmalamaları baya bi hasar bırakmaya başladı ama eğitemedik bi daha. hayvan hiç bişeyden korkmuyor tam kaplan mubarek. gazeteyle korkutun vurun diye birşey okudum bi yerden, yapayım dedim oyun sandı hoşuna gitti güreştik birlikte.

su tabancası aldım yaramazlık yaptığında cezalandırayım durulsun diye ilk 2-3 gün işe yaradı ondan sonra onuda oyuna çevirdi. suyu sıkıyorum kaçıyo sonra yere düşen damlalara hızlıca koşup yalayıp geri kaçıyo falan. susadığında yaramazlık yapmaya başladı bu sefer mal.

bi ara kaçtı 1-2 gün sonra buldum geldi evi pire bastırdı. sokakta geçirdiği 1-2 günden sonar daha ağırbaşlı takılmaya başlamıştıki gene eski halinedöndü daha korkusuz bir şekilde yaramazlık yapmaya başladı.

benim ilk tecrübemdi pek iyi eğitemedim payım büyük piskopat olmasında. minikken yaptığı herşeyi ehe ehe diyip şimarttım uyarılara rağmen. ev arkadaşlarımın da etkisi oldu tabi onlarda biraz şimarttılar.

ayrıca kısırlaştırmaya karşı olduğum için kısırlaştırmadım. bu da çok enerjik olmasını sağladı. gerçi şimdi gene olsa gene kısırlaştırmam... empati yapıyorum ben hayvana asdfg.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...