Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.81a [29ocak15]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
7 sene garantiden aşağı gelmiyor zaten üst kalite PSU'lar, çoğu 10 sene. Seasonic'in son çıkan Titanium serisi 12 sene mesela.

Ben aynı sistemi toplasam yapacağım:
8700k (+ delid kit)
Üst kalite VRM'li, Intel NIC, Realtek ALC1220 ses chip'li, Intel Wi-Fi adapter Z370 anakart
Thermalright True Spirit 140 Power soğutucu
3200C14 G.Skill Trident Z RAM
Herhangi bir open-air cooler 1080Ti (+ 2x yüksek basınç, 1850+ RPM 120mm fan, Gentle Typhoon vs.)
Overclock yapılacaksa max. 750W, yapılmayacaksa 550W PSU(Evga G2, Corsair RMx, Seasonic Titanium serilerinden)
Phanteks Enthoo Pro M kasa + 1x yüksek basınçlı 140mm fan(Silent Wings 3 High Speed, TY-147A SQ veya TY-147B )
SSD (Para bolsa 960 PRO), yeni nesil 5400 RPM HDD
Mesaj tarihi:
2666-cl15 2T hyperxleri 3280mhz-cl14 1T çalıştırıyorum sadece 1.3v'la, ne güzel ramlermiş eski skylake sistemde h110 olduğundan 2133mhz'a takılı kalmışlardı garibanlar :)
Mesaj tarihi:
Yeni AGESA BIOS yüklediysen stock ayarlarına al, onlarda RAM overclockları pek çalışmıyor ama core clock daha yukarı çıkabiliyor. Eski AGESA BIOS'lara uygun bu ayarlar.
Mesaj tarihi:

Selamlar,
Anakart sıcaklık sensörlerinin okuduğu sıcaklık değerleriyle ilgili bir sıkıntım var

HWMonitor'de bütün anakart sensör değerleri düşük iken, TMPIN3 sensör bilgisayar açıldıktan itibaren 85 dereceden başlayıp IDLE de 102 dereceye kadar çıkıyor.

İşin garibi bu sensörü HWİNFO64 göstermiyor.
BIOS'da gözükmüyor.
Corsair Link Gösteriyor.
AIDA64 ise PCI-E değeri olarak gösteriyor.

Ekran kartını slottan çıkarıp tekrar denedim ama sıcaklıkta bi değişiklik olmuyor.

Anakart Gigabyte Z370N WIFI Mini ITX

Anakarttamı sıkıntı var, sensördemi bilemedim, bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

SS ler

Mesaj tarihi:
bu mining nanesi nedir ya sikip atmış ekran kartı piyasasını falan. üç ay öncesine göre 500 lira zamlanmış her şey. kendimi enayi gibi hissetmemek için ekran kartı alamıyorum o paraya kıyamıyorum. hem stok yok, hem enayi gibi meblağlar ödüyorsun orta seviye kartlara. biraz bekleyelim mi ne yapalım? durdurlamaz bir şekilde uçup gidecek mi fiyatlar, ufukta umut var mı? yaz tatili kampanyaları bekleyeceğim galiba, karne hediyesi ayağına bir şeyler yaparlar belki; sanmasam da.
Mesaj tarihi:
şu inventus'taki msi gtx 1080 gaming x alınır mı 3.5k'ya? 1070 kullanıyorum 1080p tn monitörle, bi gaza gelip ikisini de yenilesek mi? donanım klasiği "bekle yenisi çıkacak, fiyatı düşünce alırsın" muhabbeti de yok sanırım?
Mesaj tarihi:
ya 1070'imle mutluyum aslında da mining+dolar kuru falan derken 4k'ya fırladı fiyatlar. 3.5k görünce hallendim bi. hani doların 3.9+'larda gezdiği dönemde "3.81 olmuş abi yapıştırıyorum" demek gibi.
Mesaj tarihi:
di mi ya 9 serisi ya da 1050 falan kullanıyor olsam 3.5 basılır da 1070'ten 1080'e geçmek için o kadar coşmaya gerek yok gibi. gerçi bi yandan 1070 iyice "abaküs satıyor lel" seviyesine gelmeden elden çıkarasım da var.
Mesaj tarihi:
burda yazdigim sistemdeki i7-8700k'yi delidledim.

sadece jilet kullandim, thermal grizzly sivi metal de hazirdi...

her sey cok guzel gidiyordu, NZXT ile heatsink arasina thermal compound yetmedigini farkedip onlarin da arasina sivi metal surdum.

bu sivi metal dusundugumden cok daha akiskan ve cok daha yogunmus.

soket'i kitlerken 'SOKETIN ALTINA' akmis.

neyse, kisa devre vs olmadi.
ben yapabildiysem herhalde herkes yapar.

ozet: delid tool'a para falan vermeyin.
Mesaj tarihi:
IHS ustundeki normal thermal'i delid sirasinda sehven elimle silmisim, mecbur conductnaut surmek zorunda kaldim.

bu gece pc'siz kalmak istemedim :)

yanliz surulen miktarin ne kadar oldugunu kestirmek cok guc. ben herhalde 3-4 kullanimlik kullandim.
Mesaj tarihi:
sans isi ya. voltla alakali. iyi cip geldiyse 1.25v la 4.8 goruyosun. bana kotu geldi 1.32yle goruyorum 4.8i o yuzden delid ve sogutma yaptim. simdi 60i gecmiyo.

ama cok daha iyi bi cip gelse 5 de yapilirdi
Mesaj tarihi:
ustte 2 arkada 1 exhaust
onde nzxt x62 var.

ben de i7-8700k;
1.35v 4.8'de biraktim artis minimal olucak diye, ring ratio 44'du sanirim. (daha cok goncuklamadim)

ben i7-8700k cok isiniyor falan yaziyorlar diye onceden siparis etmistim, nanokatalog 20 gunde tedarik etti sivi metali...

delid loadda, oyun oynarken minimum 10-12 derece farketti.

3840x1080 / 144hz'de oynuyorum, freesync calisiyor. (bende 1080ti var diye calismaz diye dusunmustum, 'free' yazmasi manasiz degilmis)
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...