Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'u monitor ile kullanmak

mokoko

Öne çıkan mesajlar

yeni bi laptop aldım hatta konusunda açmıştım buraya. sizin tavsiyenizle monster'a bakıp monster'da karar kılmıştım.

şimdide evde olduğum zamanlar daha rahat oyun amacıyla bi tane monitor alıp laptopu bağlamayı düşünüyorum. ama aklımda 1 2 şey var. 22' civarında düşünüyorum. 21 21,5 falanda olur ama 24 falan büyük gelir.

birincisi hdmi ile mi bağlantı yapmak daha iyi yoksa vga ile mi? öküz gibi para verip hayvan gibi laptop aldık heralde oyunlarda falan kasma yapmaz diye düşünüyorum ama bi bokluk çıkar mı? kullanım sırasında performans düşüklüğü yaratır mı? en az kaç ms olması lazım oyun kullanımı için. 7 ms falan gördüm fiyatları uygun ama 1 ms falan mı olması lazım illaki. cs go falan oynuyorum genelde ms muabbeti fps'ler için kritik olur gibi geldi. ips'ler çok pahalı ips almak mantıklı mı?

şunu buldum mesela biraz dolandıktan sonra

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/benq-rl2240he-215-1920-x-1080-1ms-full-hd-sarisiyah-led-gaming-monitor-.aspx

1 ms falan hem. nedir mesela bunun oluru? tavisye ettiğiniz yada uzak dur dediğiniz bi marka model var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasadaki 120-144-240Hz'lik 1080p paneller ortalama 5-10 ms input lag ekliyor uzerlerinde 1 ms (GTG) yazsa da. Sadece CRT'ler gercek 1 ms. Cok buyuk bir fark yok aralarindan fiyat harici, hepsinin renk performanslari kotu oluyor. En son bi BenQ'nin 27" 144hz paneli var G-sync'li/cift islemcili, o fena diil. Onun da input lagi bir miktar yuksek gerci.

Laptop'tan cikis almak, ya da direk laptop da bi 40-100 ms ekler heralde minimum benim tahminimce.

Oyun oyniyacaksan ama tweaklenmis guzel bir desktopta 20 ms'e kadar iniyordur miktarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bende dell monitor var, 1.5 ay önce ekranın sol altındaki piksellerin rengi biraz bozuldu. fatura falan da yoktu alalı zaten 1.5 sene olmuş. aradım delli seri noyu verdim, monitör açıkken 3-5 resim istediler.

çektim yolladım resimleri, en kısa zamanda yenisini göndericez dediler. 2 gün sonra kargo geldi sıfır monitörü bıraktı, eskisini de aldı gitti.

garanti vb. önem veriyorsan dell marka bir tane alabilirsin. 400e alınacak çoğu monitör aşağı yukarı aynı olur zaten, eski seri falan değilse.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Piyasadaki 120-144-240Hz'lik 1080p paneller ortalama 5-10 ms input lag ekliyor uzerlerinde 1 ms (GTG) yazsa da. Sadece CRT'ler gercek 1 ms. Cok buyuk bir fark yok aralarindan fiyat harici, hepsinin renk performanslari kotu oluyor. En son bi BenQ'nin 27" 144hz paneli var G-sync'li/cift islemcili, o fena diil. Onun da input lagi bir miktar yuksek gerci.

Laptop'tan cikis almak, ya da direk laptop da bi 40-100 ms ekler heralde minimum benim tahminimce.

Oyun oyniyacaksan ama tweaklenmis guzel bir desktopta 20 ms'e kadar iniyordur miktarlar.

piyasadaki 144hz ekranlardan asus olani problemsiz bu arada

5ms yazsa da bisey farketmio
Sosyal ağlarda paylaş

samsung 2233bw monitörüm var satmayı düşünür gibiyim dvi kablosuyla birlikte. daha ekonomik bir şey düşünürsen tertemiz monitörüm. satmaya da emin değilim zaten. laptop'a bağlayıp kullanıyodum ben de sonra masa sadeleşsin diye kaldırdım bir kenara air'in güzel ekranının da etkisiyle. specs: http://www.cnet.com/products/samsung-syncmaster-2233bw-lcd-monitor-22/specs/
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hepsiburada.com/liste/dell-s2240l-215-7ms-analoghdmi-full-hd-ips-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801323&categoryId=60000209#Yorumlar

bu nasıl? ips diye baktım bu fiyatlara en iyisi bu gibi gözüküyor ama 7ms olması sıkıntı yaratır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

http://www.hepsiburada.com/liste/dell-s2240l-215-7ms-analoghdmi-full-hd-ips-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801323&categoryId=60000209#Yorumlar

bu nasıl? ips diye baktım bu fiyatlara en iyisi bu gibi gözüküyor ama 7ms olması sıkıntı yaratır mı?

arkada kalmasın
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

60 hz üstü 24 güzel ne monitor tavsiye edersiniz?

Asus VG248QE kullaniyorum ben, renkleri rezalet olsa da (ozellikle siyahlar) genel olarak oldukca basarili. Oyunlar icin SweetFX ve genel olarak yapilan kalibrasyonla da renkler bir miktar topluyor. Ucuzlamis olmasi lazm artik bunlarin kac senelik modeller yau.
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

@mokoko

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-rl2240he-215-1ms-analogdvihdmi-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802139&categoryId=3002879

VGA + HDMİ+ DVİ istediğini bağla.

al bak keyfine

bende bunu almayı düşünüyordum. önceki sayfada sanırım koymuştum bunu zaten. fiyat olarak falan baya iyi gözüküyo. 1 ms olması falanda süper. bunu düşünüyorum bende. maaş yatsın kart borcunu bi ödiyim girişicem sanırım :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...