Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pillars of Eternity #2

Norak

Öne çıkan mesajlar

Creus said:

Geliyor di mi bugün. Tam izin alacaktım işten, departmandaki herkes hasta oldu. İnanılır gibi değil :)
En ucuz nerden aldınız? Steamden alıyoruz tatava yapmayıp?

Cuma akşamı uyku yok bana. Abv iş

kickstarter dan almistik biz. ondan dolayi su anda nerde ucuzdur cogumuzun fikri yok. ancak gog, greenman, g2a vs bir dolas bak istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Bright said:

Ben gene standart Neutral Evil oynarım, tadından yenmez.

Bu arada hayatımda Evil hiç oynayamadım lan üzülüyorum asfaasf.

Abi çünkü gerçek Neutral Evil oynamaya izin yok ki şimdiye kadarki RPGlerde? Evil olursan çıkan diyalog seçenekleri kediyi mi kesicen çocuğu mu şeklinde. Olay bu değil ki, sadece kendi çıkarımı düşüneyim, kimseye yardım falan etmeyeyim ya da yardım için mutlaka karşılık isteyeyim bu da evildir. Yok illa kesilecek o kedi
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

BonePART said:

Bright said:

Ben gene standart Neutral Evil oynarım, tadından yenmez.

Bu arada hayatımda Evil hiç oynayamadım lan üzülüyorum asfaasf.

Abi çünkü gerçek Neutral Evil oynamaya izin yok ki şimdiye kadarki RPGlerde? Evil olursan çıkan diyalog seçenekleri kediyi mi kesicen çocuğu mu şeklinde. Olay bu değil ki, sadece kendi çıkarımı düşüneyim, kimseye yardım falan etmeyeyim ya da yardım için mutlaka karşılık isteyeyim bu da evildir. Yok illa kesilecek o kedi

bu daha cok true neutral gibi durdu bana.

true neutralin cesitleri var. bir cesidi, onceki baldurslarda da gordugumuz, illa herseyde dengeyi saglamaya calisan obsesif kompalsif adamlar. evil ve good dengeli olacak, kaos ve kanun dengeli olacak vs vs.

ama eski players handbook larda gecen ama oyunlara yansimayan bir diger true neutral cesidi de selfish mercenary tipi abiler. karsiliksiz yardim etmez. her sey bir transactiondir. bilincli kotuluk yapmaz, ama iyilik budalasi da olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

neutral evil daha cok kotulugu sadece kotuluk olsun diye yapan grup. bir sistemin yada kurallarin icinde degil, ancak anarsik bir kaosu da yok.

illa senin tanimina yakin selfish bir karaktere oturacak bir tur evil ararsak, o daha cok lawful evil kapsamina giriyor. isi kendine yontmaya calisan, kurallara ve sozlesmelere bagli, ancak bunun icin yalandan vs den cekinmeyen, coluk cocugu kesmeyen, kaotik olmayan, ancak kisisel cikari icin onune cikani isi kitabina uydurup oymaktan cekinmeyen.

ama bana daha cok true neutral in yukarida anlattigim bencil tanimlarindan birisini anlatiyormussun gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada oyunda alignment sistemi yok dispositionlar var. Onlarda da evil gibi bi kavram pek yok, daha çok gri tonlarda olacak ahlaki değerler.

wikiden said:

Aggressive – can be interpreted as hot-headed, bold, or impatient. Some character will think that you provoke fight and make only trouble, but others admire you for taking charge, being decisive or not letting people push you around.

Benevolent – may be viewed as charitable and kind but others may consider the player weak or assume he or she will do things for free.

Clever – gained for being sassy/witty in dialog options. May be well received by some as a sick master of burns, but other characters will assume that you are not to be taken seriously.

Cruel – gained for cruel/merciless actions. It doesn't typically earn you a lot of friends, but there are people who respect (and/or fear) brutality.

Stoic – gained for being unmoved/quiet in dialog options.

Passionate

Diplomatic – for example gained by remaining silent when two people are arguing and you choose to not interject.

Honest – gained for being faithfully. e.g. telling a guard that you broke in the house.

Deceptive

Rational

Evil nedir sorusuna açık bi cevap verebiliyorsak (ör başkalarını hiçe sayarak kendi çıkarını düşünmek?), buna evil/good oynatabiliriz karakteri, ama böyle bi counter yok. EVILIM KEDİ KESİYORUM diye bi olay da yok haliyle, keza dünyada evil diye bişey yok (uuuu derin)
Sosyal ağlarda paylaş

pozisyonlarına göre davranacaklar benim anladığım ve axe'ın yazdıklarına bak bence topicde arka sayfalarda.
akşam 7'den sonra ofisin internetini kölem haline getireceğim. Paticik konu dışı topiclerine giremeyen bendeniz, steam açıp köpek gibi dl yapıyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...