Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 ya feamer sen geçen de açtın böyle bi konu gene aptal aptal aklamak gibi terimler falan kullandın ateist adam ateisttir deist adam deisttir vs. işte niye kendimizi aklamaya çalışalım aklancak bişi yok ki ortada inanan adam inansın içinden etrafa show yapmaya gerek yok bunu çok güzel uygulayanlar var onlara saygım sonsuz nice b8 m8 i r8 8/8 plz no h8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 bingildak said: kafan mı güzelll yazdığını mı anlamıyorsunnn müslümanlığın kötülüğü üzerinden aklamak ne demek. inancı olmayan kişi neden kendini aklamaya çalışıyor. eğer yapıyorsa bile, bunu müslümanlık üzerinden yapıyorsa bunun nasıl müslümanlıkla alakası olmuyor. easy on the zem zem abi adam sanırım, "inanmıyorum çünkü islam kötü" diyorlar sanıyor ama aslında inanmayanlar "islam kötü" diye inanmıyor değil, "yaratıcı yok" diye inanmıyor. feamerin yanıldığı bu herhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 feamer in postlari kizilayli uguru hatirlatti direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 bir de inanmamak bir keramet ama kerameti aklıyorsunuz ADOGKD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 demin yazdıklarıma devam edeyim. müslümanlığın kötülüğü(!) diye yazdığın konu benim için geçerli değil. yani kötü(!) ise bana göre en az müslümanlık kadar hristiyanlık ve musevilik de kötü. mesela bu forumda bir çokları "yok yeaa, müslümanlık daha beter" tarzında görüş belirtiyorlar. ben o şekile düşünmüyorum. neticede en son gelen daha önce gelenleri kopyalamış diye düşünüyorum. bunu inananlar "bizim dinimiz son din, dolayısıyla diğer hak dinlerden de bahsediyor, diğer kitapları da kabul ediyor ama bizim dinimizin farklılığı kitabı hiç değişmemiş(ki bu da yalan, ayrı bir tartışma konusu)"diye yorumluyorlar. ateist veya teist bir kişi özellikle bizim toplumda ve hem de iyi arkadaşları tarafından (tabii bu arkadaşları hep inanan arkadaşlardır) illa ki "ya nasıl dinsiz olursun ya? nasıl inanamazsın dine?" şeklinde sorulara (ki bu soruları soran arkadaşlar bu soruları harbiden de içtenlikle soruyorlar, üzülüyorlar ateizmi ya da teizmi seçen arkadaşları için, insani bir davranış yani)muhatap olmuşlardır, olurlar. bu sorgulama durumu uzayınca da haliyle ateist veya teist kişi anlatmaya başlar. "oğlum, hem alemlere indirdik biz bu kitabı de, hem adam öldürmek günahtır de, ondan sonra da her kim israil oğullarından dost edinirse o da onlardandır de ve/veya israiloğullarının öldürülmesini teşvik et" gibi okuduğunuzda mantığınıza haklı olarak yatmayan konuları bir bir sıralamaya başlıyorsunuz. inanan kişi için ya da bu olaya 3üncü bir göz olarak kenardan bakan kişi için elbette durum Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden dine inanmamanın (keramet demeyeceğim çünkü harbiden garip kaçmış bu laf buraya)açıklanması şeklinde algılanacaktır. Böyle gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Çok kısa yazacağım. Müslümanlık, Hristiyanlık doğru ise ki arap kültüründen başka bir kültüre geçmemeliydi. Hristiyanlar mal mı topluca İslam'a geçmediler son din olduğu halde? Hristiyanlıktan önce de ciddi anlamda barbar ve gelişim göstermeyen bir avrupa kültürü olduğunu biliyoruz. -Karanlık çağda da aynısı oldu gerçi- Araplarda ciddi anlamda barbardı. Tamamen bunların babarlıklarını düzeltmek için yapılan birşey ama kendileri tüm dinleri değiştirdiler sonradan. Türklerin ve diğer kültürlerin bu dine geçmesine gerek yoktu. Yeteri kadar iyiydik. Harikaydık hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Ooo fedora thread. Alırım bir dal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Aluriel said: Feamer sen bi once turkce ogren ya. Keramet ne demek bi onu ogren once. Sonra degistirip tekrar sor bu soruyu. Cunku su haliyle bi sikim anlasilmiyor sordugun sorudan. bak bu doğru, "faziletleri" daha doğru olurmuş gerçi "keramet" i yanlış anlayacak Tasavvuf erbabı var mı aranızda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Shean said: Hristiyanlar mal mı topluca İslam'a geçmediler son din olduğu halde? abi çok yüzeysel değil mi bu soru? sence cevabı 2 cümlelik mi? buradan tez bile yazılır yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Kerâmet, (Arapça: کرامت veya کرامات veya معجزة, Farsça: معجزه, Urduca: معجز) Mistik anlayışta, Allah'ın veli kullarına, ermişlere verdiği olağanüstü kudret veya güç demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 fizban said: arkadas senin inandigin kitap "en yeni kitap bu, en son kitap bu, buna inanacaksiniz" demiyo mu? e o kitap kotuyse bu durumda insan dinsiz oluyo zaten. bu ayrı bir tartışma konusu ama soru ile ne alası var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 ne dinmiş ya amk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 veteala cedduke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Dworgian said: Shean said: Hristiyanlar mal mı topluca İslam'a geçmediler son din olduğu halde? abi çok yüzeysel değil mi bu soru? sence cevabı 2 cümlelik mi? buradan tez bile yazılır yahu yazın abi ne güzel işte. tartışma daha güzel yerlere kayar. şu an feamer'in kullandığı kelimeler veya islamın terörizmi yerine bunu düşünelim. sonra islamın neden diğer milletlere geçmemesi gerektiğinin cevabını buluruz. sonra da islam'ı red edebiliriz. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Dworgian said: bingildak said: kafan mı güzelll yazdığını mı anlamıyorsunnn müslümanlığın kötülüğü üzerinden aklamak ne demek. inancı olmayan kişi neden kendini aklamaya çalışıyor. eğer yapıyorsa bile, bunu müslümanlık üzerinden yapıyorsa bunun nasıl müslümanlıkla alakası olmuyor. easy on the zem zem abi adam sanırım, "inanmıyorum çünkü islam kötü" diyorlar sanıyor ama aslında inanmayanlar "islam kötü" diye inanmıyor değil, "yaratıcı yok" diye inanmıyor. feamerin yanıldığı bu herhal kim inanmıyorum çünkü islam kötü diyor ya millet islam kötü diyor islam kötü olduğu için feamer'in yapmaya çalıştığı çıkarım da "gerçek islam bu değil" spoiler alert : bu çıkarım yapıldı arkadaşlar. ne yeni bir fikir ortaya atılmış, ne farklı bir açı ne de mantıklı bir argüman. gerçek islam bu değil, biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 @shean, bir kere dinler her zaman insanları kontrol altında tutmaya çalışan kişiler tarafından kullanıldı. yani sırf bu gücü bırakmamak için bile hristiyanlıktan toptan müslümanlığa geçiş olmazdı. o zamanın teknolojik imkansızlıklarını, insanların bilgiye ulaşmasının ne kadar zor olduğunu fln hiç hesaba katmıyorum daha misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 1500 yıllık din doktrinlerini tartıştıgımıza inanamıyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 bingildak said: kafan mı güzelll yazdığını mı anlamıyorsunnn müslümanlığın kötülüğü üzerinden aklamak ne demek. inancı olmayan kişi neden kendini aklamaya çalışıyor. eğer yapıyorsa bile, bunu müslümanlık üzerinden yapıyorsa bunun nasıl müslümanlıkla alakası olmuyor. easy on the zem zem şöyle oluyor, ben x e inanıyorum en güzel şey x... ama y o kadar kötü ki, bu yüzden x oldum ben... niye böyle yapılıyor diyorum zaten, yapılmıyor diyorsan, 6 sayfa boyunca bu yüzden yapıyorum diyenleri de yalanlamış oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 @dwo abi tamam da bu işin kudüsü var. kudüs ele geçirildiğinde veya haçlı seferlerinde islam'la tanışmadı mı hristiyanlar? öğrenmişlerdir elbet bir kaçı bile olsa. o birkaçı böyle yayabilir yani. demek istediğim şey aslında islam'ın tamamen arap kültürüne ait olduğudur. arap kültürüne ait olan birşeyi diğer milletlerin alması çok saçma. sonra böyle araplaşma doğuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 fizban said: bingildak said: soru bu beyler : Her hangi bir dine inanmamanızın kerametini niye Müslümanlığın kötülüğü(!) üzerinden aklamaya gayret ediyorsunuz? yanıtlayamadınız hiçbirinizbutun kitaplari okudum hepsi dragonlance legends'tan daha kotu masallar mesela. al sana cevap. bu arada ben niye cevapliyosam, ateist bile degilim. ortada aklancak bir şey yok ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 http://odin.mobile9.com/download/media/41/allahmuham_8ds35jkp.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Sayfa sayfa ateizt kuyruk acısı akmış ya ahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 xunn said: 1500 yıllık din doktrinlerini tartıştıgımıza inanamıyorum ya. o kadar ciddileşmedik daha asdljks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 hadi panel yapalım. kullanılan kelimelere veya karşındakini ezmeye çalışmadan tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2015 Feamer said: şöyle oluyor, ben x e inanıyorum en güzel şey x... ama y o kadar kötü ki, bu yüzden x oldum ben... forumdan bir örneğini quotelar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar