Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Somon

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

avlanması serbest hayvanların peşine mi düştün şimdi anlamadım ?

Hayır bu şekilde ölü hayvan resimlerini kalp içerisinde olmasının peşine düştüm.
Avlanıyorsa avlansında canlı olan bir hayvanı öldürüp kalp yapmak nedir, hayır öldürdün kes ye işte neyin fantezisi sapkınlığı bu.

Onuda geçtim ölü hayvanların sayfalarca listelendiği bir site mi olur, animal gore sitesi gibi site yapmışlar fistan lütfen.

2. olarak internet üzerinden canlı hayvan satışı yasakmış bunu öğrendim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende hiç beğenmiyorum bu olayı ama avlanmak resmen spor olarak görülüyor veya hobi. Adamalar geyik vurup üstüne şarap falan döküp içerek poz veriyorlar. Gıcık oluyorsun ama denildiği gibi bir sürü dünyaca tanınmış belgesel kanalı veriyor bu görüntüleri. Yaban Tv de farklı değil.

Geyik, tavşan, keçi, kuş vs. olunca insanın içi acıyor. Ama bunun yanında bir sürü fishing tv var ek olarak. Farkı olmamasına rağmen onlar neredeyse hiç tepki almıyor.

Bütün dünya vejeterjan olmadığı sürece av olayı durdurulamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

Bende hiç beğenmiyorum bu olayı ama avlanmak resmen spor olarak görülüyor veya hobi. Adamalar geyik vurup üstüne şarap falan döküp içerek poz veriyorlar. Gıcık oluyorsun ama denildiği gibi bir sürü dünyaca tanınmış belgesel kanalı veriyor bu görüntüleri. Yaban Tv de farklı değil.

Geyik, tavşan, keçi, kuş vs. olunca insanın içi acıyor. Ama bunun yanında bir sürü fishing tv var ek olarak. Farkı olmamasına rağmen onlar neredeyse hiç tepki almıyor.

Bütün dünya vejeterjan olmadığı sürece av olayı durdurulamaz.

Avcılık o kadar gelişi güzel bi hobi değil. Kuşundan domuzuna, tavşanından geyiğine eğer yasal mevzuata uyuyorsan, doğal dengeye hiçbir zararın yok.

Tüm tarihler günü gününe bellidir, hamilelik dönemleri, regl dönemleri, kızışma dönemler, iklim, o bölgedeki av hayvanının dişi/erkek sayısı vs herşey ince ayrıntısına göre yapılıyor.

Sadece tavşan konusunda hayıflanmak normal olabilir çünkü profesyonel değilseniz hayvanın dişi olduğunu kestirmek güç ve tavşanların çiftleşme sıklığından ötürü hamile vurma şansınız yüksek. Ayak izinden vs belli olabiliyor ama yine de bilinçli yapmak lazım.

-Bir avcı
Sosyal ağlarda paylaş

bir de avciysaniz ve vurdugunuzu yiyorsaniz bir tane koyun az kesiliyor bu sayede. aslinda bir denge unsuru olarak gorun.

av sezonlari belli. ayrica tuzakli, hileli, araba fari ile kandirarak vs avlanmiyorsaniz av sayiniz da dengeli adetlerde kalacagindan eko dengeye bir zarariniz da yok. av sahasinin ortasindan ucuncu kopru yolu gecirmek inanin bana bu hayvanlara daha cok zarar veriyor.

yenmeyen hayvani vurmak, eziyet ederek oldurmek, hile yaparak av adedini yukseltmek, av yasakli sezonda avlanmak, av yasakli alanda avlanmak, koruma altinda tur oldurmek... bunlar disinda avcilik konusunda bir sey yapamazsiniz.

bir de zannettiginizin aksine avcilar barbar degildir. dogayi tanir, avi tanir, eko sistemi ogrenir. koyunlari birbirinin gozu onunde sira ile mezbahada keseceginize avlanin, cidden daha iyi. hayvanin bari kacma kurtulma mucadele etme sansi var.

sonucta kuvvetli olanin zayifi oldurerek yemesi etcil tum turlerin ozudur. tavuklar pakete girince, kumeste istif yetistirildiklerini unutuyorsunuz hepiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...