deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Mama olarak da Proplan'ın yavru kedi mamasını kullanıyorum. Yumuşacık hayvan, pasparlak ve mis gibi kokuyor. Bir hafta falan whiskas kullanmak zorunda kalmıştık, hemen farkediyor. Boku falan kimyasal atık gibi olmuştu hatta sdfj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 şu profender olayını bir araştırayım. vete git gel çok üzülüyor kediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 iç parazit için profender. aynı pire damlası gibi enseden damlatıyorsun. pire için de frontline alıyorum ben 2 ayda bir falan evde sıkıyorum kendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 çok yeni bir ürünmüş profender. yalnız iç+dış şeklinde olanını görmedim. bayer'in sattığı profender sadece iç parazitleri içeriyor. ama zaten sorun olan parası değil, dış paraziti ayrı satın alır ayrı uygularım. yeter ki kediyi paketleyip veterinere götürmek gerekmesin her 2 ayda 1. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 iç+dış diye bişey kullanmadım ben hiç bilmiyorum o hangisi pire için frontline yeşiş al 3 lü paketlerden. kendin damlatırsın ensesinden çok kolay onu yapması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2015 Benim kedinin frontline'ı falan yapıldı gerçi de, profender iç dış diye hatırlıyorum. İlk kullanırken bayağı araştırmıştım; yanlış da hatırlıyor olabilirim. Yanıltmıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 miyaw33 said: Açılın ben baytarim:meslektaşıma gittiğinde durumu anlat önce, peşinden sadece parazit mücadelesi, Fiv, karma ve Kuduz yaptırmak istiyorum demelisin. Durumun uygun olursa diğerlerini yaptirirsin ilk yıl içerisinde. İlk yıl asilamasindan sonra sadece parazit mücadelesi yapılacak Karmanın ilk dozunu yaptırdım bugün, rapelini iki üç hafta sonra gel yapalım dedi. Fiv için de kesin bişey söylemedi istediğin zaman getir yapalım onu da iki hafta arayla iki doz dedi. fivi yaptırmamız gereken bi aralık var mı özellikle, yoksa önümüzdeki ay yaptırayım taksit olsun. Ne bileyim Dört aylıktan sonra yaptırcaksan hiç yaptırma gibi bi durum söz konusu mu mesela? Adam ne zaman getirirsen vururuz modunda biraz, o yüzden tam bilemedim Bi de servikal lap var mı diye kontrol etti ama dişlerine falan bakmadı, gerçi iç paraziti yuttururken bakmıştır belki. Ben yine karma rapeline giderken sorayım dişleri ne alemde kuru mama beş on tane yiyip yaş ver diye ağlamaya başlıyo diye. Batın muayenesi falan da yapmadı, genel muayenenin ayrı bir ücreti var sanırım, aşı diyince sadece aşı :) ben de tıp 5teyim, kediler için semiyoloji tadında bi kitap var mı acep onu alıp okusam üç beş bişey çakarım diye düşünmekteyim, batın muayenesi olsun solunum olsun insanda yapıyorum sonuçta, tedavi için tamam da erken tanı için de illa paraya bağımlı olmak sinir bozucu. yoksa da burdaki vet fakültesinde okuyan birileriyle tanışmaya çalışıcam artık :) Bi de yine orda sormayı unuttum, diş fırçası kullanalım mı kediye? ya da nereden bulabilirim sahibindende falan baktım köpek için var da kedi için yok Pediatristler annelere bana sormayı planladığınız her şeyi yazın bi yere, sonra buraya gelince yarısını unutuyosunuz diye boşa demiyomuş sanırım biraz darlıyorum ama mazur görürsün umarım :) çok teşekkürler şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2015 Dişleri için dental mama var. Kedi dişi fırçalayan görmedim daha, kendi kedimin dişlerini fırçaladığımı hayal edince de elimdeki çizikler acımaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 diş fırçası yerine tırnak makası al. veteriner muhtemelen her sefer için 20tl alcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Tırnak makasını ben de düşündüm, ama şimdilik sadece pati atıyo neredeyse hiç tırnaklamıyo. Geçen bi komşu geldi ondan delicesine kaçtı, sonra o gidince çıktı geldi kucağıma oturdu, ağlıcaktım mutluluktan hala kaçıyo bizden de biraz, ama sonra ben oturmuş telefona bakınırken gelip kıçını telefonun ortasına koyup suratıma bakıyo ellerime sürtünüyo vb bilimum sevgi gösterisi yapıyo. Geceleri önce koltukta yatıyo, sonra birimiz kalkıp ona bakıp geliyoruz hemen o da yatağa geliyo ayakucumuzda yatıyo. Sanırım şu hayattaki en doğru kararlarımızdan birisi oldu :) bi de onun sayesinde evi temiz tutar olduk, günaşırı süpürge yapıyoruz resmen. Bi de kapalı tuvalet + bentonit kumla hiç koku olmuyo evde, ama bi kere oyun için sanırım kakasının bir parçasını kabından dışarı atmış, o gün az koku olmuştu. Onun üzerine gidip banyoya bakınca gördüm zaten sebebini de :) isim hala bulamadık yalnız, yuri mi olsa, guru mu, homini mi, elvis mi, yaşar mı,rambo mu diye diye geziniyoruz. Neyse zaten isim sadece takdim etmek için gibi, minnoştan başka sözle çağırasımız gelmiyo veledi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 masa said: diş fırçası yerine tırnak makası al. veteriner muhtemelen her sefer için 20tl alcak. sadece tırnak kestirmeye götürmeyip arada muayene ile beraber kestirirseniz, insan olan veteriner gidip extra kesme parası almaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2015 sana güveni olusunca ( her gün eve gelince konuş sev, bir süre sonra kollarına bırakıcak senı ) Sonra tırnaklarını kesmene ızın verır. Ha otoriteni kur ve en önemlisi kendine güven, kararlı ol. Yani kıpraşıp tırmık falan atarsa başına kötü şeyler gelceğini öğret. Sora kestiriolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2015 Ne durumda kedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Drall said: fivi yaptırmamız gereken bi aralık var mı özellikle, yoksa önümüzdeki ay yaptırayım taksit olsun. tasiyici ise zaten su anda vardir. sokaktan sahiplenmeden once almis olabilir. fiv pozitif kediler uzun sure tasiyici kalabilirler, hastalik ilerler ancak biz farketmeyiz. ayni mekanda kaldigi diger kedilere de bulastirirlar. su anda fiv negatif ise ve geri sokaga hic salmiyorsan, evde kapali ve tek basina ise pek riski yok. ancak test ettirmeden fiv negatif olup olmadigini bilemezsin. testi yaptirmisken asisini da yaptirirsin zaten. cok pahali bir asi degil. bir pencere acik unutursan ve evden kacarsa ve baska kedilerle kavga ederse enfekte olarak geri donme sansi cok yuksek. o riski almaya degmez. her ev kedisi hayatinda en az 1 kere kacar. kactigi yer arka bahcen gibi yakin bir mesafe bile olsa bu yuzde yuz degismez bir gercek. fiv surundurur. rezil bir hastalik. uzun sure kedi tasiyici kaliyor, anlamiyorsun. sonra bildigin surundurmeye basliyor. surundurerek rezil bir bicimde de olduruyor. kuzey amerika icin ev kedilerinin bulasma yuzdesi 2. gene kuzey amerikada her yuz kedinin 15 i risk altinda dmeisler. ama adamlarin pek bir sokak kedisi derdi yok. turkiye icin bu rakamlari 5 le falan carparsan bizdeki sonuca varirsin herhalde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Drall said: Sanırım yeni sipariş ettiğim tuvalet gelince salona koycam kış boyu, kapıyı hep açık tutunca çok soğuk oluyo oda ( ithal kum + kapali tuvalet kabi = sifir koku. banyoya koydum, kapisini da acik birakiyorum banyonun. balkondu vs idi gerek yok cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 fiv ve felv testini yaptıracağım havalar ısınınca biraz, tam olarak namessarın anlattığı sebepten ötürü. Bi de hayvan resmen sokak kediliğini konuşturuyor yemek konusunda, sürekli aç kalıcam korkusuyla yaşıyor adeta :) bi de oyuncaklara inanılmaz deliriyo, arka ayakları üzerinde koşarken iki eliyle havada faresini tokatlayarak geziyor evin içinde sdfh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2015 Namessar said: Drall said: Sanırım yeni sipariş ettiğim tuvalet gelince salona koycam kış boyu, kapıyı hep açık tutunca çok soğuk oluyo oda ( ithal kum + kapali tuvalet kabi = sifir koku. banyoya koydum, kapisini da acik birakiyorum banyonun. balkondu vs idi gerek yok cidden. Abi şu tuvaleti ve şumu kumu al diye doğrudan öneri yapar mısın? Ben ne silikadan ne de kullandığım elekli tuvaletten memnun değilim şu an. Bir sürü de topaklanan kum denedim ama topaklanmalarına rağmen sertleşmeyip sakız gibi oluyorlar; her seferinde elimde kürekle kazıyıp deterjanlıyorum tuvaletini. Elek de hesapta küreğe gerek kalmasın diye yapılmış ama kedinin işediği yer sakız gibi olunca ekstra eziyete dönüşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Benim kediyi komşunun kısır dişi kedisiyle buluştursam hır gür çıkar mı? şimdilik bi azgınlığı yok, arkadaş olsunlar birbirilerine istedim. İlerde bizimki iyice büyüyünce daha fazlası da olabilirler tabi. Ama birbirlerine tıslayıp tozu dumana katıcaklarsa evde o sıkıntı olur tabi. Var mı böyle bi macerası olan? İki kere aşağı atladı bizimki, ikisinde de bi arabanın altına saklanıp gelen geçen kediye tısladı. Pek sosyal sayılmaz sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 daha önce kedi görmediyse hiç ilk 1-2 gün sıkıntılı olabiliyor ama sonra alışıyorlar genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 O zaman karşılaştıklarında tıslaşırlarsa lazerle ayırıp bikaç gün sonra tekrar mı buluşturalım? İlk başta kafamdaki plan bu yöndeydi en azından sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 abi bi getirin bi araya belki dalmazlar birbirlerine belli olmuyor bu işler pek. çok sorun olacak gibi olursa yavaş yavaş alıştırırsınız başında durursunuz falan birbirlerine girmesinler iyice diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Halat aldık bugün eminönüden, masanın bi bacağına sardık yer kaplamayan tırmalama tahtası yapmak için. Çok da güzel oldu gibi, gel gör ki bırak tırmalamayı korkuyor hayvan halattan. Her yerde koltuğu tırmalamaya kalkınca tutup o tahtaya götürün yazıyo, biz götürünce deliriyo kaçmaya başlıyo. İpe oyuncak bağlayıp onla halata çaktırmadan yaklaştırıyoruz, bi anda halatı görünce UÇUYOR hayvan, aklı çıkıyor bildiğin sdfhdg. Bakalım bikaç güne alışacak mı diye beklemedeyiz. Bu arada geçen gün anne maymun gibi oturduk pire kovaladık, bi tane gördük yakalayıp öldürdük. O günden beri katır kutur kaşınmıyo hayvan, ama başka var mıdır yok mudur bilemiyorum. Bütün kedili komşularım da pire damlalarının hiçbir şeye yaramadığını söylüyor. Hatta bi tanesi lsd gibi damlatıp duruyorum ayda bi ama hala pireli dedi. Limon kaynatıp sürenler falan var internette bi de. Bu tarz şeyler deneyen var mı? Ya da şu pire damlasını kullandım zbam diye öldü hepsi sonra cesetlerini topladım dediğiniz damla var mı? Bi de pire damlasının etki mekanizması ne? Deriden emilip sistemik etki mi yapıyor, yoksa o damlanın damlatıldığı bölgeden geçen pireleri böcek ilacı misali öldürüyor mu? Sistemik etkili bişeyse damlatmak istemem açıkçası, çocuk bitlendi diye sistemik etkili ilaç kullanılmıyo sonuçta, lokal etkili şampuan kullanılıyor. Damla da öyle bişey sanıyodum ama bi yerde deriden emilip etkidiğini okudum, sıkıntılı göründü gözüme öyleyse Fiv ve felv için test yaptırdık negatif çıktı bu arada :3 arada vet çaktı bi de hemogram baktı ateşi yüksek diyip, o da normaldi. Fiv ve felv testinin de bu sayede false neg olma ihtimali azaldı tabi lökositleri normal olunca. Lökosit düşüklüğünde false negative olabiliyormuş çünkü. Bi ara elime tekrar para geçince o aşıları da yaptırıcam. İyi akşamlar sevgili günlük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Damlayı kedinin yalayamayacağı bi yere damlatın bi de ek olarak pire tasması kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 http://bashico.blogspot.com.tr/2008/02/kedi-ve-kpeklerde-kullanlan-ldrc-pire.html Şunu veteriner kaynaklarından da bi araştırıcam bi ara. İki böcek için hayvana organofosfat dayamanın alemi yok gibi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Drall said: Halat aldık bugün eminönüden, masanın bi bacağına sardık yer kaplamayan tırmalama tahtası yapmak için. Çok da güzel oldu gibi, gel gör ki bırak tırmalamayı korkuyor hayvan halattan. Her yerde koltuğu tırmalamaya kalkınca tutup o tahtaya götürün yazıyo, biz götürünce deliriyo kaçmaya başlıyo. İpe oyuncak bağlayıp onla halata çaktırmadan yaklaştırıyoruz, bi anda halatı görünce UÇUYOR hayvan, aklı çıkıyor bildiğin sdfhdg. Bakalım bikaç güne alışacak mı diye beklemedeyiz. Bu arada geçen gün anne maymun gibi oturduk pire kovaladık, bi tane gördük yakalayıp öldürdük. O günden beri katır kutur kaşınmıyo hayvan, ama başka var mıdır yok mudur bilemiyorum. Bütün kedili komşularım da pire damlalarının hiçbir şeye yaramadığını söylüyor. Hatta bi tanesi lsd gibi damlatıp duruyorum ayda bi ama hala pireli dedi. Limon kaynatıp sürenler falan var internette bi de. Bu tarz şeyler deneyen var mı? Ya da şu pire damlasını kullandım zbam diye öldü hepsi sonra cesetlerini topladım dediğiniz damla var mı? Bi de pire damlasının etki mekanizması ne? Deriden emilip sistemik etki mi yapıyor, yoksa o damlanın damlatıldığı bölgeden geçen pireleri böcek ilacı misali öldürüyor mu? Sistemik etkili bişeyse damlatmak istemem açıkçası, çocuk bitlendi diye sistemik etkili ilaç kullanılmıyo sonuçta, lokal etkili şampuan kullanılıyor. Damla da öyle bişey sanıyodum ama bi yerde deriden emilip etkidiğini okudum, sıkıntılı göründü gözüme öyleyse Fiv ve felv için test yaptırdık negatif çıktı bu arada :3 arada vet çaktı bi de hemogram baktı ateşi yüksek diyip, o da normaldi. Fiv ve felv testinin de bu sayede false neg olma ihtimali azaldı tabi lökositleri normal olunca. Lökosit düşüklüğünde false negative olabiliyormuş çünkü. Bi ara elime tekrar para geçince o aşıları da yaptırıcam. İyi akşamlar sevgili günlük kedide bi pire gördüysen gerisi vardır onun emin ol. pire damlası işe yaramıyor diyen becerememiştir kullanmayı yada kilo/doz vs olayını tutturamamıştır. yarıyor çünkü işe. baharla birlikte yaza doğru başlar bu pire muhabbeti genellikle. illa olcak diye bişey yok tabi, sürekli evde duran kedide olmayabilir hatta. frontline al yeşilinden damlat ensesine üzerindeki talimatlara uygun şekilde. ölüsünü vs toplamana gerek yok bi kaç güne kaybolur hepsi. evde kedinin sürekli yattığı yerlere falan bak. oralarda görürsen elektrik süpürgesiyle süpür güzelce yattığı yerleri halıları vs. sana geçmez bu arada o pireler kedi varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar