Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dinden çok uzaklaştım

istanbulbeyfendisi

Öne çıkan mesajlar

Müslümanlıktan iğreniyorum ama Allah inancım var, allah için evde namaz kılıyorum,tövbe ediyorum ama diğer ibadetler gösteriş uğruna yapıldıgı hissi veriyor.

Bir yanım ateist gibi ama diğer yanım bir umut var diye inancımı sorgulatıyor, Evrime inanıyorum ancak olasılıkları göze aldıgım zaman böyle bir gezegenin oluşması ve oluştuktan sonra yer çekiminin denge sağlaması-güneşin ve ayın dünyaya etkisinin rastgele oldugunu varsaydım ama insanın bu kadar donanımlı olup çevresinin ona uyum sağlaması, sanki bir amaç için geldiğimizi düşündürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kendine, düşünmeye, doğal dengeye inanmaya falan geçiş yapabilirsin abi
oturup düşünüp ölçüp biçip tartan ona buna zarar vermeyen bir insansan
aslolan hayattır

hayatını idam ettirmek için önceden kurulmuş bir disipline ihtiyacın varsa da okey
bu coğrafyada doğup yetiştiğimiz için islam'a daha yakın olman da doğal
tasavvufa falan sarılabilir
neler var neler
Sosyal ağlarda paylaş

kuran oku. zanlarda bulunmaktan kaçın. kafandaki tüm doğruları, yanlışları, tekrar değerlendir, temelleriini sorgula. içinde bulunduğun toplumun veya hoşuna giden düşünce akımının değerlerine ters bir şey görürsen sonuca temiz bir zihinle gitmeye bak. tereddütte kaldığın, tam anlamadığın herhangi bir konu olursa üzerine tekrar düşün. olmazsa tekrar dönmek üzere kenara koy. peşin hükümlü olma. neden iman ettiğini dosdoğru kendine açıklayabil ve kendine yönelttiğin her soruyu cevaplamaya çalış. inanınca işler bitmiş olmuyor. seni ölüme kadar sürecek bir hayat bekliyor ve bu hayatta yaptıklarından sorumlu tutulacaksın.

selam
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Islam'ın bu kadar masum olduğuna inanmıyorum.

Bunu da o namazın nasıl kılınacağını yazan hadisçinin aynı zamanda Hz Muhammed'in eşini dövdüğünü, şairleri öldürttüğünü, esirlere işkence yaptığını, zalimlere göz yumduğunu yazıyor.

Ve insanlar sadece inanmak istediklerine inanıyorlar. Bu sebepten Din'den çok uzaklaşsanda bu konuları konuşmanı pek fazla tavsiye etmiyorum.

Çünkü bir gece uyurken, biri kulağına "Selam ben Allah. Git içeride yatan arkadaşını öldür" diye fısıldasa gidip öldürebilecek insanlar var. Tanrı bunu yaratacak:

http://i.imgur.com/g1feE0j.jpg

Ama bunu isteyecek.

Ben şayet kara deliklerin önümde eğilmesini isterdim, koca denizde ki bir kum tanesi üzerinde ki mikroskobik bir zerreciğin değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...